Alegerile locale 2020: s-a stabilit ordinea candidaților pe buletinele de vot

Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Zalău a stabilit ordinea pe buletinele de vot din municipiu a listelor de candidați sau candidați independenți pentru funcția de consilieri și pentru funcția de primar. Astfel, în urma tragerii la sorți, realizată în cursul zilei de miercuri, 26 august, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală nr. 1 Zalău, ordinea pe buletinele de vot este următoarea: Partidul PRO România, Alianța Liberalilor și Democraților, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Mișcarea Populară, Partidul Ecologist Român, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, Alianța Maghiară din Transilvania, Alianța USR PLUS și Partidul Re:Start România. De asemenea, candidatul independent pentru funcția de consilier local, Ilieș Bogdan va ocupa un patrulater distinct în partea finală a buletinului de vot.

Prima etapă a tragerii la sorți, contestată de PSD și UDMR

Potrivit reprezentanților Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Zalău, în urma întâmpinării formulate de PSD – Organizația Județeană Sălaj și a contestației formulate de UDMR, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Zalău a constatat că, din eroare, în prima etapă a tragerii la sorți privind stabilirea ordinii pe buletinele de vot, la ședința din data de 25 august, ora 14, în urna pregătită pentru această extragere, în prima etapă a fost introdusă și Alianța USR PLUS, alianță care nu se încadrează în criteriile prevăzute de dispozițiile art. 58 alin. (8) lit. a din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali și a Hotărârii nr. 48 din 24 august 2020 privind aplicarea unitară  a prevederilor art. 58 alin 8 și 9 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001 precum și modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, emisă de Biroul Electoral Central, având în vedere că Partidul PLUS, partid care face parte din Alianța USR PLUS, nu are reprezentare parlamentară, motiv pentru care această alianță ar fi trebuit să fie inclusă în etapa a doua a tragerilor la sorți privind ordinea de pe buletinele de vot a listelor de candidați sau candidați independenți pentru funcția de consilieri și pentru funcția de primar. Astfel, întâmpinarea formulată de PSD și contestația formulată de UDMR au fost admise, procedura de tragere la sorți fiind anulată și reluată.

4 Thoughts to “Alegerile locale 2020: s-a stabilit ordinea candidaților pe buletinele de vot”

  1. Anonim

    orice se face tot PSD – ul va fi la putere, acum ca PNL s-a umplut de psd-isti!!
    Brovo !!!
    Asta da politica. Sa mai comenteze cineva ceva, toti sunt o apa si-un pamint.
    Cufureala galbena a imbracat haine rosii, dupa ce a imbracat haine portocalii!
    PNL- curat liberali !!!

  2. Anonim

    Zilele trecute trecand pe bulevard am observat cu stupoare cateva banere electorale micute cu Victor Ponta Plagiat de care erau spanzurate cate doua ciolane.Prima reactie a fost de surpriza si de jena iar mai apoi de scarba.Ciolanele fiind vechi liberali”,adevaratii liberali”cum isi ziceau ei pe vremea cand erau la alde Tariceanu.Pai ce facusi mai JOE ?(nu ca la toti ceilalti n-ar fi si ciolanari pe liste)

  3. Emil

    Trezitiva odata oameni buni nu mai votati fosile comuniste psd alde,pro hotia scuzati etc
    Astia ne mint de 30 de ani.

Leave a Comment