Pedeliștii se pregătesc de campania electorală

Deputatul pedelist Lucian Bode a anunțat că va face tot posibilul ca inițiativa legislativă privind scutirea de la plata accizei a celor care produc pălincă pentru consum propriu să fie adoptată de Camera Deputaților, după ce a fost respinsă de către Senat. ”Votul dat de Senat a năruit toate speranţele țăranilor care îşi produc pălinca pentru consum propriu, şi care în multe cazuri trăiesc din asta. În calitate de iniţiator a legii, am convingerea că majoritatea deputaţilor vor vota pentru ca aceată carte de vizită a românilor, a ardelenilor în special, să nu dispară. Să luam şi noi exemplul Ungariei, Greciei şi a altor state care au ştiut să negocieze cu Uniunea Europeană protejarea băuturilor tradiţionale”, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PDL Sălaj. Deputatul mai spune că aceste băuturi tradiționale trebuie protejate, altfel există riscul ca ele să dispară. În momentul de față, doar 1 la sută din cantitatea de pălincă, produsă la noi în țară, este accizabilă, restul fiind comercializată ”la negru”.

Europarlamentarii PDL vin la Sălaj
Alegerile europarlamentare din 25 mai se apropie cu pași repezi, iar partidele trebuie să depună listele cu candidații pentru Parlamentul European. Lucian Bode, președintele PDL Sălaj, spune că organizația pe care o conduce îl va susține pe candidatul Regiunii de Nord-Vest, clujeanul Rareș Niculescu, având promisiunea că acesta va deschide un birou de europarlamentar la Zalău, unde vor fi angajați doi tineri pedeliști. Bode a mai precizat că după data de 2 aprilie, în Sălaj vor fi acțiuni, specifice campaniei electorale, la care vor participa candidații PDL.
În seria acțiunilor de pre-campanie electorală s-a înscris și mitingul de sâmbătă, organizat la Cluj-Napoca, și la care au luat parte circa o mie de sălăjeni, alături de alți 14.000 de ardeleni, potrivit estimărilor făcute de Lucian Bode. Pentru mitingul de la Cluj au fost închiriate 14 autocare și microbuze. Mulți dintre simpatizanții PDL au făcut însă deplasarea cu mașinile personale.

PDL vrea introducerea pensiilor ocupaționale
Parlamentarii PDL au depus două inițiative legislative ce au ca scop introducerea sistemului pensiilor ocupaţionale, obiectiv ce figurează şi în programul guvernului Ponta, dar acest angajament a fost uitat în ultimii doi ani de zile, și sprijinirea mediului de afaceri din România. ”În actualul context economic, favorabil unor măsuri de relaxare fiscală, PDL propune reducerea cotei standard a TVA, în două etape, de la 1 ianuarie 2015 şi 1 ianuarie 2016, până la 19 la sută. Tot pentru stimularea consumului, propunem extinderea cotei reduse a TVA de 9 la sută, tot în două etape, de la 1 ianuarie 2015 şi 1 ianuarie 2016, pentru alimentele de bază, precum şi modificarea Codului fiscal, privind cota redusă pentru activităţile hoteliere din turism, prin completarea acestuia cu serviciile de alimentaţie în turism”, conchis deputatul Lucian Bode.

7 Thoughts to “Pedeliștii se pregătesc de campania electorală”

  1. Anonim

    Bode, destul de penibil.
    toate astea le puteai face cand erai la putere, ministru. Acuma le zici doar asa ca momeala electorala.

  2. Nomura

    Propun scaderea tva , impozitului, impozitului pe profit, si a tuturor taxelor la 0 . Adica nivelul inteligentei celor din fosta guvernare, aflati azi pe langa basescu, udrea , boc, blaga, ….
    Cei care ieri au marit tva-ul, au micsorat salariile, iar azi dau sfaturi de pe margine. Plecati dracului toti, de mana cu ponta !

    1. Anonim

      corect! Cand puteau face nu au facut, acum se dau fete mari!

  3. Nelu

    Dupa ce au trecut ,,tara prin foc” acum PDL-eii ne promit marea cu sarea.Ma intreb cat au primit cei care au manifesta la Cluj?100 de lei si mancare?

  4. Anonim

    cand a venit criza peste Romania,toti bugetarii tremurau ca n-o sa-si mai ia salariile si ca vor fi dati afara,acuma,ca au scapat,uita… ca inca mai traiesc cu rezeva lasata de BOC si UNGUREANU acordata de FMI. Investitiile va spun ceva ? Privati mai respira ? Mintea voastra spune, lasa ca o furat destul !

  5. Anonim

    Bode este cu un picior in partidul Elenelor, PMP.

  6. Anonim

    ARDEALUL este PDL-ist,cei mai slabi sunt cu PSD-ul mincinosilor BOGATI care-i apara pe saraci !!! Sa nu iasa din lumea lor !

Leave a Comment