PDL a iniţiat Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor

Deputatul Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj, a făcut cunoscut vineri că democrat-liberalii au iniţiat un pachet de măsuri de stimulare a creşterii economice prin reducerea fiscalităţii, ceea ce ar duce imlpicit la stimularea consumului. Potrivit parlamentarului, măsurile prevăzute de acest proiect de lege ar consta în: reducerea cotei unice de la 16 la sută la 12 la sută (pentru impozitarea veniturilor persoanelor fizice şi a profiturilor obţinute de companii, de agenţii economici); reducerea cu 5 la sută a contribuţiilor obligatorii pentru asigurările sociale plătite de angajator; scutirea de impozit pentru profitul reinvestit în cheltuieli pentru capitalizare; creşterea salariului minim brut la 1.000 de lei. Lucian Bode a explicat, totodată, şi obiectivele proiectului de lege, care constau în reducerea poverii fiscale din economie din economia privată, crearea de noi locuri de muncă, stimularea investitţilor de capital, reducerea evaziunii fiscale si cresterea încasărilor la bugetul de stat. „Impactul bugetar, pe termen scurt, ar fi de 500 de milioane de lei până la sfârşitul anului. Această sumă poate fi compensată cu alocaţiile bugetare cuprinse în bugetul pentru 2013 pentru schemele de ajutor de stat. Din execuţia bugetară pe 2012, rezultă că schemele de ajutor de stat nu reprezintă o formă eficientă de stimulare a mediului de afaceri. Mult mai eficiente sunt măsurile de reducere a fiscalităţii, deoarece de ele beneficiază toţi agenţii economici şi nu implică birocraţie”, a declarat sursa citată, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.
În altă ordine de idei, preşedintele PDL Zalău, Claudiu Bârsan, a ţinut să sublinieze că democrat-liberalii au iniţiat Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor, obiectivul declarat al acesteia fiind apărarea valorilor democraţiei şi statului de drept, subminate grav de USL în procesul de revizuire a Constituţiei. „Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor este deschisă tuturor partidelor din opoziţia parlamentară şi extraparlamentară, forţelor civice care văd în Constituţia USL un pericol major pentru statul de drept şi democraţie. Obiectivul Coaliţiei pentru Constituţia Cetăţenilor este ca Legea fundamentala croită de USL, în forma antidemocratică propusă de Comisia lui Crin Antonescu, să nu intre niciodată în vigoare. Prin urmare, Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor va avea drept obiectiv informarea corectă a românilor, astfel încât să vadă pericolul din spatele Constituţiei desfigurate de USL”, a mai adăugat Claudiu Bârsan.

7 Thoughts to “PDL a iniţiat Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor”

  1. Anonim

    fratele lui Bode a fost paznic la mistretii lui Tiriac la Balc. din 2 semnaturi PDL a fost transformat in vames la Vama Zalau. Despre ce vorbim dle Bode? despre constitutia care ne apara de mistreti?

  2. priki

    de ce drecu nu ai facut asta cat ai fost ministru si erati voi la guvernare.acum…taci drecu si lasa pe altii sa faca ce voi nu a-ti fost in stare.doar gura e de tine. esti deputat doar din gresala .la alegeri ai iesit PE LOCUL 2 smechere.daca era corect,acum frecai menta prin valcau.
    asa ca lasa-ne cu gasca voastra de pdl-isti expirati.

  3. pumba

    Pentru anonimul cu ‘mistretii’:Din cate imi dau seama tu ai crescut intre mistreti si cred ca te-a suparat ‘paznicul’ cu ceva,iar dupa felul in care te exprimi tind sa cred ca nici acum nu ai scapat din turma.Te las pentru ca acum e sezonul la ciuperci!

    1. timon

      ce ai gasit in neregula? dpmdv poti sa tinzi chiar si spre infinit, ba chiar ti-o doresc!

  4. mai cultivate

    Avand in vedere ca domnul Bode este in functie,vreau sa te intreb stimate domn ‘priki’ : TU pe unde freci menta? Dupa vocabularul pe care il ai cred ca freci menta prin ferentari sau pe la usa cortului!

    1. Anonim

      nu esti cu nimic mai presus, asa ca rade harb de oala sparta!

Leave a Comment