Partidul Mișcarea Populară declară război pensiilor speciale ale aleșilor

Partidul Mișcarea Populară (PMP) Sălaj a organizat, miercuri, o conferință de presă la sediul partidului din Zalău, eveniment la care au participat președintele PMP Sălaj, Adrian Popan, Radu Știrb și Flaviu Vecian – vicepreședinți filiala sălăjeană PMP, precum și deputatul Adrian Todoran, vicepreședinte PMP și șeful organizației pe zona de Nord-Vest. În cadrul conferinței au fost dezbătute problemele legate de situația actuală a economiei țării, impresii legate de raportul prezentat, zilele trecute, de premierul Dăncilă, situația dezastruoasă a infrastructurii rutiere precum și problema pensiilor speciale ale parlamentarilor și ale aleșilor locali și județeni.

PMP a declanșat în aceste zile un adevărat război pe această temă, considerând că aceste pensii sunt abuzive, nemeritate și sărăcesc bugetul național în condițiile în care nivelul de trai al românilor a scăzut dramatic  și proiectele naționale, cu adevărat importante, stau nebăgate în seamă.

Adrian Todoran s-a arătat profound indignat de situația creată prin acordarea acestor pensii, spunând că PMP va declanșa o amplă acțiune menită să conducă la formarea cadrul legislativ prin care aceste pensii să fie desființate.

„Este inadmisibil să acceptăm și să rămânem impasibili în fața acestor legi care conferă unor persoane una sau chiar mai multe pensii speciale. Discutăm de peste 52.000 de pensii speciale ale parlamentarilor și, mai nou, cele care vor fi plătite aleșilor locali și județeni. Nu este normal să suportăm, și să nu reacționăm, în timpuri în care această țară o duce atât de greu și este adusă pe marginea prăpastiei de o guvernare literalmente iresponsabilă, toxică, acordarea unor privilegii financiare de mii sau zeci de mii de lei unor oameni care nu au niciun merit special. Da, putem admite ideea de pensie specială în cazul mamelor cu trei sau mai mulți copii, în cazul unor sportivi excepționali sau al unor români care au, într-adevăr, realizări mari și merite importante.

Vom iniția în scurt timp un proiect legislativ fără precedent și îi invităm pe toți românii de bună-credință, oamenii simpli, care știu singuri cât de greu trăiesc de pe o zi pe alta, să ni se alăture, pentru a putea reuși în final să punem punct acestui abuz uriaș. Am votat nenumărate proiecte, de-alungul timpului, cele prin care doream reducerea numărului de parlamentari la 300, sau alte și alte proiecte pe care cei aflați la conducerea acestei țări le-au adus în fața românilor prin sfidare și abuz. Mai putem discuta sau accepta ideea de pensie specială în condițiile ăn care, în peste doi ani, nu avem 1 kilometru de autostradă inaugurată?

Când Viorica Dăncilă citește mecanic ceea ce i se pune în față și nu vorbește nimic despre cursul euro, despre dobânda Robor, despre ratele românilor, despre prețul gazelor naturale care urcă într-o primă fază, cu șase la sută, luna viitoare și multe alte dezastre? Aceste pensii speciale trebuie să dispară pentru totdeauna, iar PMP va începe o campanie cu privire la acest aspect despre care nimeni altcineva și niciun partid nu vorbește”, a spus Adrian Todoran în cadrul conferinței de presă de la Zalău. Au mai fost aduse în discuție, de către președintele PMP Sălaj Adrian Popan, problema creșterii taxei salubrizării în județ, un proiect în fața căruia PMP Sălaj s-a opus, precum și aspecte legate de alegerile ce vor avea loc anul viitor.

 

 

 

 

 

 

 

5 Thoughts to “Partidul Mișcarea Populară declară război pensiilor speciale ale aleșilor”

 1. Anonim

  Sa le dea D-zeu boli si nenorociri ca sa nu le ajunga banii din pensia speciala, sa fie la bătrânețe la mila copiilor si străinilor, netrebnici de oameni fara conștiință si suflet ! Auzi Marc, Nosa, Pop, Denes ?

 2. Anonim

  PMP mai are cca. doi ani de activitate,dupa care,neintrand in parlament,va fi aruncat in lada de gunoi a politicii romanest.

 3. anonim

  oricum ai intoarce pe toate fetele , pensii le speciale oferite de PSD trebuie sa dispara nu se justifica in acest moment. Ma astept ca si ALDE sa sustina aceasta initiativa chiar daca vine din partea pmp. D-na OLGUTA numai asa vei face si JUSTITIE SOCIALA ,precum titulatura ministerului pe care il girati provizoriu.sa va fie RUSINE>>>>>>vesnica

 4. anonim

  RUSINE VESNICA OLGUTA pentru pensiile speciale acordate parlamentarilor si alesilor locali si judeteni,, are dreptate PMP si o sa sprijin aceasta propunere legislativa precum si reducerea numarului de parlamentari la 300 si asa sunt prea multi , cu asemenea initiative se castiga alegerile aviz psd .

 5. anonim

  prin aceste legi speciale fara acoperire in performanta la baza PSD va castiga biletul de intrare in istorie cel putin pentru alegatorii salajeni AICI pmp are dreptate. il voi sustine pentru aceasta propunere legislativa dar numai atat , deocamdata, veniti cu alte propuneri asteptate de public si veti castiga noi membrii zic.

Leave a Comment