Parlamentarii sălăjeni s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor patronale

Parte din ciclul întâlnirilor ce se organizează în cele 17 județe unde s-a realizat coagularea mișcării patronale și a corpurilor profesionale, vineri, 7 decembrie, a avut loc la Zalău întâlnirea dintre semnatarii Acordului de parteneriat între Organizațiile Patronale și Corpurile Profesionale din Sălaj, cu parlamentarii județului.

Întâlnirea s-a desfășurat în sala de videoconferințe a Prefecturii Sălaj. Din partea parlamentarilor au fost prezenți deputații Lucian Bode – PNL, Șereș Deneș – UDMR, Iuliu Nosa și Liviu Balint – PSD. Din partea semnatarilor Acordului au fost prezenți Alin Buză – Președintele Organizației Patronilor Sălaj (organizație membră a Uniunii Naționale a Patronatului Român), Vasile Margin – Vicepreședintele Organizației Patronilor Sălaj, Vasile Petru Ciobanca – Președintele Confederației Patronatului Român, filiala Sălaj, Adela Cobzaș – Prodecan Baroul Sălaj, Anca Larisa Borz – membru al  Consiliului Filialei NV ANEVAR, Vlad Dărăban – Director SC VECOM SRL și Liviu Aurel Oroian – Președintele Colegiului Medicilor Sălaj. La discuții au participat, în calitate de gazde, domnul prefect Florin Florian și domnul subprefect Alexandru Vegh.

Temele de discuție ale întâlnirii au fost modalitățile concrete de colaborare dintre semnatarii Acordului și parlamentarii județului pentru inițierea de propuneri legislative, sau de modificări legislative și Stabilirea unui calendar de întâlniri periodice pe teme de interes dinainte stabilite, între semnatarii Acordului și parlamentarii județului. De asemenea, au fost dezbătute câteva teme de interes național și de interes local, cum ar fi creșterea salariului minim și influența acestuia în activitatea economică privată. Toți participanții au fost de acord că salariile trebuie reglementate de piață, îmbunătățirea condițiilor de atribuire a proiectelor prin achiziții publice.

Despre modalități de limitare a contestațiilor care duc la întârzieri, sau chiar anulări de proiecte, dezbaterea cea mai aprinsă a fost pe condițiile care trebuie să le creeze autoritățile locale în vederea creșterii numărului de salariați în domeniul privat din județul Sălaj. Cele mai vehiculate idei au fost dezvoltarea infrastructurii și încurajarea inițiativei private prin programe de tip Start-up. Un alt subiect dezbătut a fost cel legat de demararea construirii spitalelor regionale și de simplificarea relației dintre furnizorii de servicii medicale și asigurați. Parlamentarii au fost deschiși la propunerile venite din partea Patronatelor și au promis să susțină inițiativele venite din partea mediului de afaceri.

„Întâlnirea de astăzi este organizată în ciclul întâlnirilor care s-au făcut în cele 17 judeţe semnatare ale protocolului care a fost semnat şi în judeţul nostru, în luna iulie. Scopul acestei întâlniri este de stabili o colaborare cu parlamentarii Sălajului, astfel încât în forul legislativ al României, Parlamentul, să ajungă cele mai bune şi eficiente propuneri legislative pentru mediul de afaceri”, a precizat, la întâlnirea de vineri, Alin Buză, preşedintele Organizaţiei Patronilor Sălaj. Acesta şi-a manifestat dorinţa ca întâlnirile să fie realizate periodic, cel puţin o dată la şase luni. Cei patru parlamentari prezenţi şi-au exprimat disponibilitatea pentru dialog, precizând că reprezentanţii patronatului pot veni cu propuneri legislative şi pot oferi sprijin de specialitate în susţinerea unor acte normative aflate în dezbatere.

 

 

 

 

 

 

5 Thoughts to “Parlamentarii sălăjeni s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor patronale”

  1. Anonim

    deticatie pentru politicieni de ai, de maine si de ieri
    vin colindatorii ..
    unele versuri ii pot :arde;
    Nosa , poate ca tu te retragi, dar daca inca mai crezi poate….

  2. Anonim

    Doar salariile din privat trebuie reglementate,iar cele pt.bugetari nu.Deci bugetarii din Salaj pot avea aceleasi salarii ca si in Bucuresti,dar in privat un muncitor din Salaj nu poate avea salariul egal cu al unui muncitor din Bucuresti.SALARIIL MINIM DE LA BUGETARI SA FIE EGAL SAU MAI MIC CU SALARIUL DIN PRIVAT si atunci va marge tara bine.

  3. x

    Ce societati comerciale fac parte din acest patronat? Adica pe cine reprezinta?

  4. anonim

    AUZI ALIN BUZA DACA ESTI CEL CARE TE-AI DAT MARE SI ANGAJAT LUCRARI PE CARE NICI IN ZIUA DE AZI NU L-AI ONORAT FELICITARI //////

  5. Anonim

    Ce penibil….Ciobanca, penalul dovedit de justitie, in fruntea patronilor! Fain reprezentat aveti

Leave a Comment