Parlamentarii PNL, tradatori prin traditie

Parlamentarii PNL, tradatori prin traditie

Potrivit presedintelui PD Salaj, Viorel Stanca, suspendarea presedintelui Traian Basescu de catre Parlament este un gest care evidentiaza cat de puternice sunt la ora actuala cercurile oligarhice mafiote din Romania. Acest gest al parlamentarilor, in spatele carora se afla aceste cercuri oligarhice, reprezinta riposta directa a actiunii presedintelui, legat de lupta impotriva coruptiei, desecretizarea arhivelor Securitatii si condamnarea regimului comunist. Toate aceste forte ostile presedintelui si-au aratat ura impotriva lui Traian Basescu, care prin curaj si perseverenta a devenit exponentul tuturor fortelor interesate sa se rupa de regimul totalitar. Traian Basescu este varful de lance a luptei impotriva coruptiei, un presedinte recunoscut de UE, care prin actiunile sale a contribuit decisiv la integrarea Romaniei in structurile europene. Votul anti-Basescu a fost unul al infamiei, al oportunismului cras si al panicii, al fricii de mana justitiei. Acest vot nu a facut altceva decat sa mareasca prapastia dintre Parlament si poporul care este alaturi de Traian Basescu, lucru care se va constata oficial in perioada urmatoare, si-a exprimat opinia, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, liderul pedist. Tot el este de parere ca presedintele interimar al Romaniei, Nicolae Vacaroiu, va actiona in regim de urgenta pentru schimbarea procurorilor apartinand DNA, pesedistul fiind suspectat inclusiv de imixtiune in adoptarea legii ANI, care va avea menirea sa nu-i afecteze pe parlamentari: Se discuta de o <> a PNL-PSD de modificare a legii electorale, care sa opreasca accesul lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale. Personal, nu ma mira o astfel de actiune, care s-ar adauga la alte cateva zeci de <> si lucruri mizerabile facute de PNL de o vreme incoace, partid care se afla, azi, in cardasie cu PSD. Oricum, indiferent de situatie, alegeri anticipate prezidentiale sau referendum, PD va sta alaturi de presedinte, intr-un efort comun de a restabili si, totodata, de a aduce inapoi ceea ce poporul a ales in 2004.

Revenind la motivul pentru care Parlamentul a decis suspendarea din functie a presedintelui, Viorel Stanca este de parere ca acesta nu are nici o legatura cu incalcarea Constitutiei, in conditiile in care Curtea Constitutionala a demontat toate capetele de acuzare aduse impotriva lui Traian Basescu. Pe parlamentarii nostri, atunci cand s-au prezentat la vot, nu i-a interesat nici avizul negativ al Curtii Constitutionale, nici dorinta romanilor, care au spus <> suspendarii intr-un procent zdrobitor, dupa cum aceeasi parlamentari spun <> votului uninominal, tot din cauza fricii ca o sa-si piarda fotoliile care le aduc atatea privilegii… Votul de suspendare a fost o rusine si un act de ostilitate adresat poporului. Sunt absolut convins de faptul ca, in curand, va veni si pedeapsa pentru acest act iresponsabil, care nici pe departe nu va aduce liniste in Romania, dimpotriva. In 19 aprilie, <> nu l-a infrant pe Traian Basescu, ci a ingenunchiat poporul roman. In Salaj, sunt convins ca peste 70 la suta din numarul participantilor la vot vor opta pentru presedintele Traian Basescu, in timp ce participarea la vot va fi de peste 50 de procente, a mai spus presedintele PD Salaj.

Amenitarile lui Catalin Micula ma lasa rece…

Aducand in discutie pozitia PD fata de actualul Guvern, Viorel Stanca nu uita sa aminteasca de faptul ca liberalii au pus bazele eliminarii democratilor de la guvernare, in timp ce al doilea Executiv condus de acelasi Calin Popescu Tariceanu nu are decat un singur program de guvernare: bussines-ul in grup. Membrii Guvernului Tariceanu sunt legati unii de altii datorita intereselor economice, prin retele subterane. La randul lor, PSD si PC sunt legati de Guvern tot din cauza intereselor privind anumite contracte, privatizari, programe europene, in spatele carora se ascund milioane de euro. Aceasta relatie determina PC si PSD sa sustina, in Parlament, Guvernul actual. Motivul pentru care PNL a sacrificat Alianta D.A. si principiile care i-au adus la putere este determinat de dorinta de a nu pierde aceste resurse economice si de afaceri, in spatele liberalilor aflandu-se un grup restrans de persoane care compun oligarhia financiara ce sprijina, conduce si manipuleaza dupa bunul sau plac acest partid, face cunoscut liderul democrat. Acesta apreciaza ca alianta cu PSD reprezinta pentru PNL securea care sta pregatita sa-i decapiteze pe liberali printr-o motiune de cenzura, imediat ce pretentiile social-democratilor nu vor mai fi respectate: Nu Guvernul PNL conduce azi Romania, ci PSD, din umbra, sub santaj. PD nu a iesit de la guvernare. PD a fost scos de la guvernare de catre PNL. PD nu va uita niciodata acest lucru. Din nefericire, PNL ne-a tradat atat pe noi, cat si electoratul Aliantei. In finalul interventiei sale, Viorel Stanca a tinut sa precizeze ca PD Salaj este gata sa intre in opozitie, democratii fiind constienti ca pozitia lor este atipica: Nu ar fi corect ca PNL sa incerce sa schimbe directorii nostri de la conducerea unor institutii deconcentrate, atata timp cat liberalii nu au castigat alegerile singuri. Insa, daca vor incerca sa faca acest lucru, vom folosi toate mijloacele legale pentru a riposta. Totodata, la nivel local, vom monitoriza toate actiunile PNL si ale Guvernului. PNL Salaj nu ne poate conditiona cu o liniste relativa, iar amenintarile lui Catalin Micula ma lasa rece… Personal, cred ca Guvernul Tariceanu II va cadea inainte de referendum, pentru ca PSD nu va scapa ocazia sa introduca o motiune de cenzura, ca apoi presedintele intermiar Nicolae Vacaroiu sa numeasca un prim-ministru din cadrul acestui partid.

Iubim tradarea, dar uram tradatorii

Presedintele Traian Basescu a fost suspendat de o coalitie a fricii. Frica de sustinerea populara pe care Traian Basescu o acumuleaza de la o zi la alta, frica de demascarea cercurilor oligarhice care graviteaza in jurul Guvernului Tariceanu II, frica de o justitie independenta, frica de votul uninominal. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care cei 322 de parlamentari au votat suspendarea presedintelui a declarat secretarul general al PD Salaj, Lucian Bode, prezent si el la intalnirea cu mass media locala.

Comentand unele afirmatii recente ale presedintelui PNL Salaj, deputatul Catalin Micula, democratul atrage atentia asupta faptului ca liberalul a recunoscut public ca, votand pentru suspendarea presedintelui, este convins ca si-a atras ura electoratului asupra sa. Liberalii spun ca nu poate fi vorba de tradare, iar in acelasi timp recunosc ca, votand pentru suspendarea presedintelui, si-au atras ura asupra lor. Astfel, PD le transmite un singur lucru: <>. Daca nu poate fi vorba de tradare, cu siguranta este vorba de inselarea votantilor Aliantei D.A. In fine, Catalin Micula a afirmat ca intre Traian Basescu si Adrian Nastase nu este nici o diferenta. Le amintim doar una, vitala pentru ei, si anume ca, in 2004, Traian Basescu i-a trimis la guvernare, in timp ce Adrian Nastase i-ar fi trimis in opozitie…. No comment.

Leave a Comment