Parfumul voturilor: Pensiile si salariile vor fi majorate la inceputul lui 2012

Parfumul voturilor: Pensiile si salariile vor fi majorate la inceputul lui 2012Senatorul UDMR Salaj, Fekete Andras, a declarat ca salariile bugetarilor si pensiile ar putea fi majorate in primul semestru al anului 2012, dupa vizita din aprilie a FMI, si asta in conditiile in care nu vor exista derapaje mari in Europa si in Romania in privinta cresterii economice.

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras, a declarat, ieri, ca posibilitatea majorarii salariilor si pensiilor in primul semestru al anului viitor va fi inclusa in proiectul bugetului de stat pentru anul 2012 si in scrisoarea de intentie catre FMI – decizie luata, ieri, de membrii coalitiei de guvernare. In bugetul de stat va fi trecuta, textual, aceasta posibilitate, pentru ca, daca nu treci in bugetul de stat, ai o problema, a spus Fekete Andras. Senatorul a mai adaugat ca salariile ar putea fi majorate in perioada mai – iunie, pentru a se compensa partial sau total reducerile salariale decise anterior de Guvern. El a mentionat ca, in functie de situatia economica, salariile bugetarilor vor reveni sau nu la nivelul avut anterior si ca membrii Coalitiei nu au stabilit procentul de majorare.

In alta ordine de idei, Fekete Andras a aratat ca, anul viitor, si pensiile ar putea fi indexate in functie de nivelul inflatiei si ar putea fi majorate potrivit prevederilor Legii pensiilor, cu 50 la suta din cresterea venitului mediu salarial.

Senatorul UDMR Salaj a subliniat ca propunerile de crestere a salariilor si pensiilor au fost facute de reprezentantii Uniunii in Coalitia de guvernare. Noi am insistat si Coalitia a hotarat, a precizat liderului grupului senatorilor UDMR din Senat, adaugand ca nu a putut fi acceptata, in schimb, solicitarea ca majorarile sa fie facute inca din prima luna a anului viitor.

Leave a Comment