Organizaţia Femeilor Liberale Sălaj: Legea Prevenţiei Publice este primul pas în menţinerea sănătăţii populaţiei

 

Organizaţia Femeilor Liberale (OFL Sălaj), alături de colegii din cadrul structurilor de tineret şi a Biroului Municipal Zalău, au organizat joi, 1 octombrie, o acţiune de conştientizare a importanţei controalelor medicale de prevenire a apariţiei cancerului la sân. 1 octombrie a marcat ziua internaţională de luptă împotriva acestei boli grave. Pentru a marca acest eveniment şi la Zalău, în centrul oraşului au fost împărţite materiale de informare pentru a încuraja femeile să se programeze pentru o consultaţie preventivă. Clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor a fost luminată în culoarea roz (culoarea oficială a campaniei de prevenire a cancerului la sân). Prezente la conferinţa de presă PNL de vineri, copreşedinţii OFL Sălaj, Dana Crişan şi Zamfira Puşcaş, au subliniat importanţa proiectului de lege pe care îl supun în această perioadă dezbaterii publice, urmând ca după aceasta, proiectul să intre în dezbarerile parlamentarilor. „Legea Prevenţiei Publice trebuie să-şi găsească prioritatea şi importanţa cuvenite şi să devină în cel mai scurt timp <<literă de lege>>”, a spus Zamfira Puşcaş. Aceasta a subliniat faptul că prevenirea, indiferent de ce afecţiune discutăm, este cheia menţinerii unei stări de sănătate a populaţiei, dar şi a vindecării cu şanse de aproape sută la sută, în cazul în care afecţiunea respectivă este depistată la timp. Dana Crişan a declarat că prin acest proiect se vine în sprijinul tuturor femeilor, scopul principal fiind acela ca mamografiile, practic cea mai importantă analiză în depistarea acestei boli cumplite, să fie gratuite, pe lângă multe alte aspecte referitoare la prevenţie indiferent de ce boală discutăm.

PNL Sălaj: „Liviu Dragnea este un infractor şi un escroc electoral”

Alte două teme dezbătute în conferinţa de presă a peneliştilor sălăjeni au fost cele legate de recentele evenimente petrecute în PSD, şi iminenta preluare a şefiei acestui partid de către Liviu Dragnea, precum şi tema recentei moţiuni de cenzură împotriva lui Ponta. Valer Crişan, vicepreşedinte PNL Sălaj a spus: „Dragnea va rămâne în memoria românilor nu pentru vreo lege bună promovată ca om politic, ci pentru pentru că a călcat în picioare voturile românilor, pe care i-a tratat ca pe simple obiecte ce pot fi extrase din casă şi duse la urnele de vot. E foarte grav să fii trimis în judecată pentru fapte conexe corupţiei, cum e cazul lui Ponta, dar e poate mai grav să fii condamnat pentru fraudarea voturilor românilor. Dragnea a adus un afront major democraţiei din România, atacând fundamentul acesteia, care este votul”, a subliniat Crişan, vicepreşedintele PNL Sălaj. Referitor la moţiunea de cenzură recent respinsă de votul parlamentarilor Crişan a declarat: „Parlamentarii majorităţii au avut de ales între România şi Ponta. L-au ales pe Victor Ponta să conducă un Guvern de pe treptele Tribunalului, un inculpat pentru fapte de corupţie în detrimentul intereselor legitime pe care ar fi trebuit să le reprezinte în Parlament. PNL a luat decizia de a întrerupe orice dialog politic cu partidele din coaliţia de guvernare până la momentul schimbării din funcţie a lui Victor Ponta”, a conchis Valer Crişan.

9 Thoughts to “Organizaţia Femeilor Liberale Sălaj: Legea Prevenţiei Publice este primul pas în menţinerea sănătăţii populaţiei”

 1. Anonim

  GHITA POP PRIMAR

 2. Anonim

  Primul vanator!

 3. Anonim

  Femeile inteleg cel mai bine ce este durerea.Felicitjtari doamnelor pentru initiativa

 4. Anonim

  traiasca partidul comunist si noua elena muresan ceausescu

  1. simplu cetacean

   Vorbesti pe nas „anonimule”.Sa te fereasca Dumnezeu ca cineva de parte feminina din apropiatii tai,sau poate tu daca esti femeie sa aiba parte de un cancer la san.Mai bine ai participa si tu la astfel de evenimente ,care vor doar sa traga un semnal de alarma privind preventia si diagnosticul prematur.In rest numai sanatate si urari de bine.

 5. Anonim

  Ca bine zici,si-o gasit Muresanca locul…

 6. LICICA

  AIA DIN DREAPTA NU E FUFA LUI BODE ?…CA DACA NU AR FI NU AR APAREA IN POZE DE PARTID ….DAR CRED CA IL INSALA PT CA UMBLA CU DIVERSE MASINI CADOU DE O SAPTAMANA….NEVASTA-SA OARE STIE ?

  1. simplu cetacean

   Pentru Lucica .
   Nu cred ca un astfel de eveniment trebuie transformat in barfa.Sa te fereasca bunul Dumnezeu sa fi diagnosticata cu cancer la san.Sa sti ca pe platou au fost si cateva femei ce au cancer la san si nu as vrea sa fi in situatia lor ,sa treci prin ce trec ele ,operatii ,citostatice ,etc..Preventia si diagnosticul precoce dau mar sanse femeilor sa se vindece 100%.Mai gandestete cand arunci astfel de vorbe.Iti doresc foarte ,foarte multa sanatate din suflet si sa nu ai parte niciodata de un astfel de diagnostic sau alt tip de cancer.

Leave a Comment