Optimism debordant în tabăra ACL Sălaj

Copreşedinţii Alianţei Creştin Liberale (ACL) Sălaj, Radu Căpîlnaşiu şi Lucian Bode, apreciază că, potrivit feedback-ului venit din partea electoratului, Klaus Iohannis este preferatul sălăjenilor ca opţiune de vot la prezidenţiale. În acelaşi timp, liderii ACL susţin că Ordonanţa traseiştilor nu a generat „pierderi” importante în rândul liberalilor şi-a pedeliştilor.

Cu Iohannis înainte!
Radu Căpîlnaşiu, copreşedintele ACL Sălaj, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este mulţumit de modul în care s-au scurs cele aproape două săptămâni de la demararea campaniei pentru alegerile prezidenţiale. „În ultimele zile, am constatat un trend crescător pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, în sensul în care oamenii cu care am discutat s-au arătat decişi să participe la vot pentru a-l susţine pe candidatul nostru. Trendul despre care vorbeam îl putem întâlni nu doar în Sălaj, ci şi în celelalte judeţe ale ţării”, a spus Radu Căpîlnaşiu. Aceasta s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte ambele tururi de scutin pentru prezidenţiale, optimism în baza căuia liderul ACL Sălaj susţine că Klaus Iohannis va câştiga alegerile în Sălaj.

Slalom printre traseişti
Despre „pierderile” ACL în urma deja celebrei Ordonanţe de Urgenţă 55/2014, care permite migraţia politică a aleşilor locali, Radu Căpîlnaşiu face cunoscut că, în judeţul nostru, ele nu sunt mari. „ACL nu a înregistrat mari pagube de pe urma Ordonanţei 55. Singurii primari care au plecat din PNL şi PDL sunt Eugen Terec de la Creaca, respectiv Augustin Sabău de la Lozna. Ambii, din câte am înţeles, au ales să plece la PSD. Aşa că nu putem plânge după astfel de caractere”, a spus copreşedintele ACL Sălaj. Radu Căpâlnaşiu s-a arătat convins de faptul că aşteptările declarate ale celor doi „dezertori” – cum că plecarea lor ar face bine comunităţii care i-a ales ca urmare a fondurilor care vor intra în comună – vor rămâne doar la stadiul de speranţe, în condiţiile în care există primari pesedişti de comune sălăjene care nu au primit bani mai mulţi de pe urma apartenenţei politice a acestora.

Pesediştii au „spurcat” cortul de campanie al ACL
La rândul său, Lucian Bode, copreşedinte al ACL Sălaj, s-a arătat din ce în ce mai încrezător în faptul că sălăjenii îl vor vota, în cele două tururi de scrutin, pe Klaus Iohannis. Făcând o „scanare” a ceea ce s-a întâmplat în cele aproape două săptămâni scurse din campania electorală, Lucian Bode a spus că „ostilităţile” au decurs fără incidente, cu o singură excepţie. „Nu ştiu cum au reuşit, însă în centrul Zalăului, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului, în plină zi, câţiva militanţi ai PSD au vandalizat cortul de campanie al ACL”, susţine liderul ACL, care a adăugat că, deocamdată, nu s-a depus nicio plângere vizavi de acest eveniment. „Nu am depus nicio plângere, pentru că vrem să credem că a fost o greşeală din partea celor de la PSD. Şi, mai mult de atât, îi asigur că nu vom răspunde cu aceeaşi monedă, întrucât noi nu înţelegem să facem campanie electorală astfel. Ce pot să spun însă este că nu suntem de acord cu acest gen de comportament, pe care îl catalogăm drept abuziv, nedemn şi deviant”, a conchis Lucian Bode.

Alte articole

11 Thoughts to “Optimism debordant în tabăra ACL Sălaj”

 1. Anonim

  KLAUS IOHANNIS VICTORIE!

 2. IOHANNIS castiga si daca stam acasa si mancam popcorn!

  IOHANNIS câștiga și dacă stam acasă și mancam popcorn!!

 3. Anonim

  Bode sigur o voteaza pe Udrea.

 4. Aurel

  Ar fi utila o casuta goala in buletinul de vot, ca sa aiba unde sa puna stampila cei carora nu le place nici un candidat. (Altfel, votul este alocat celui din casuta cea mai apropiata.)

 5. Anonim

  Bode, un papa lapte!

 6. Anonim

  Acasa cu voi!
  Votati Monica Macovei!

 7. Anonim

  Uite cine vorbeste de tradari ! Radu Capilnasiu, cel care MEREU a tradat PD-UL, PRIETENII, PERTENERII DE AFACERI si nu in cele din urma FEEILE DIN VIATA LUI

 8. Anonim

  FEEILE= F E M E I L E

 9. Anonim

  De ce Magazin Salajean nu a prezentat vizita electorala a Monicai Macovei la Zalau?

 10. anonim

  ne-am saturat de procurorii comunisti nu vrem s-o mai vedem si pe MACPVE

Leave a Comment