Opt sălăjeni candidează pentru Parlamentul European

Nu mai puțin de șapte sălăjeni sunt pe listele depuse de partidele politice pentru alegerile europarlamentare, iar al optulea este încă în negocieri pentru un loc în Parlamentul European. Cei mai mulți candidați sălăjeni la europarlamentare vin din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. Pe o listă de 32 de locuri, cel mai bine clasat, pe locul 16, este Demyen Istvan, președintele organizației de tineret a UDMR Sălaj. Acesta este urmat de Balin Emoke și Bogya Anamaria, reprezentantele organizației de femei, și de Papp Lajos, vicepreședinte al tineretului maghiar. Nici unul dintre cei patru udemeriști nu au speranțe la un post de eurodeputat.
Consilierul județean Alin Demle va candida la alegerile pentru Parlamentul European de pe locul nouă al listei PP-DD și este susținut de către organizațiile Sălaj și Cluj. Având în vedere ultimele sondaje, locul nouă nu este unul eligibil. În schimb, ”părintele spiritual” Dan Diaconescu va prinde un mandat de eurodeputat, fiind cap de listă.
În momentul de față, lista PDL pentru Parlamentul European nu conține nici un sălăjean, însă surse politice ne-au confirmat că în negocieri pentru un loc eligibil se află Daniel Buda, din Păușa, comuna Românași. De asemenea, există promisiuni ca viitorul europarlamentar PDL, din regiunea Nord-Vest, să deschidă un cabinet la Zalău.

Din Năpreada, pe primul loc în lista PSD
Originară din comuna Năpradea, Corina Crețu este prima pe lista PSD la alegerile europarlamentare și cu siguranță va prinde cel de-al treilea mandat în Parlamentul European. Plecată de mult de pe meleagurile natale pentru a deveni în 1992 consilier al fostului președinte Ion Iliescu, Crețu are acum buletin de București și mai este legată de Năpradea doar prin faptul că școala din localitate poartă numele tatălui ei, profesorul Traian Crețu, și că în anul 2004 a pus o vorbă bună ca una din cele 400 de săli de sport finanțate de Guvernul Năstase să fie construită în comuna natală.
Eurodeputatul s-a remarcat în ultima vreme prin prisma unui scandal apărut după ce un hacker a postat un link spre o corespondenţă prin e-mail cu fostul secretar de stat american Colin Powell. În aceste e-mailuri, Creţu îl numeşte pe Powell, originar din Bronx, New York, ”dragostea vieţii mele” şi sugera că scrie despre o poveste de dragoste mai veche. ”A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail. Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie… Niciodată nimic nepotrivit”, a declarat Powell.

Hellvig a fost declarat incompatibil de ANI
Născut la Zalău în 1974, Eduard Hellvig ocupă un loc elibigil pe lista PNL pentru Parlamentul European. După ce a fost numit ministru al Dezvoltării, a venit în Zalău în campania electorală din 2012, când a vizitat mai multe obiective aflate în reabilitare la acea dată: Clădirea Transilvania, unde a lucrat în timpul studenției ca dispecer de taxi, fostul Centru Militar Județean și Sala Sporturilor. A promis multe pentru Zalău și județul Sălaj, însă nu și-a putut duce planul la sfârșit pentru că a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate. S-a constatat faptul că Eduard Raul Hellvig s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 mai – 31 octombrie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de Ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, cât și funcția de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL. De asemenea, inspectorii ANI au decis să extindă cercetările în cazul fostului ministru, după ce s-a constatat că Hellvig nu poate justifica o bună parte din averea sa. Suspiciunile au apărut atunci când s-a descoperit că ministrul a împrumut de la socrul său, Viorel Dumitraș, fost șef al Poliției din Sălaj, respectiv Bihor, actualmente pensionar, suma de 145.000 de euro.

8 Thoughts to “Opt sălăjeni candidează pentru Parlamentul European”

  1. Papa de la Roma

    Domnul avocat daniel Buda din Pausa ar fi bine sa taca din gura, cata vreme se amesteca in anchetele ale Procuraturii, indemnand persoane aflate sub interdictie juridica sa denunte cetateni onorabili de savarsirea unor infractiuni imaginare in mintea fiecarui schizofren. Sa ancheteze el aterizarea unor farfurii zburatoare in diferite case din Pausa sau Baciu, dar nu in Salaj. Rusine, domnule avocat, rusine cu litere mari!

  2. Anonim

    OFTICAT MAI IESTI MAI BERBECULE ZIS PAPA DE LA ROMA CAND CINEVA E MAI DESTEPT DECAT TINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Solomon

    Buda asta pute de la o posta! Asa ca feriti-va de el si nu mai faceti eroarea de a-l vota! Din pacate, pana acum a imputit peste tot pe unde a apucat sa-si bage nasul!

  4. Anonim

    Pute rau.Pute a oaie ca-i zootehnist si proprietar de mari turme de oi .Mai pute si a mistret ca si-a tras un fond de vanatoare in Salaj.In timpul guvernarii portocalii si pe bani marunti.

  5. Eva

    eva.L-am contactat telefonic pe avocatul Buda in vara anuluii 2011 intr-o problema privind un litigiu civil mi-a inchis telefonul,banuiesc ca nu a fost strain de situatia acelui teren Stat Roman

  6. 55

    mai bine va-ti inghesui la munca domnilor sau sunteti scutiti
    nici o problema doar bateti joc de notiunea de partid, ideologie sau ce mai
    daca v-ar durea prostia si minciuna care le promiteti atunci poate //////
    oricare partid ar fi

  7. nelu

    Corina Cretu mai bine ar candida pe undeva pe la NATO :))
    cat despre Pnl-isti au ajuns mai mari hoti de cat ciuma rosie PSD doar nu degeaba au fost si sunt impreuna
    Parerea mea ca PNL nu este un partid de dreapta ce este un partid de ciolan, daca privesc in asnsamblu orientarea politic-electorala de stanga nu e de mirare ca suntem cel mai sarac judet din zona, saracie votam saracie avem !

Leave a Comment