Monica Macovei, la Zalău: „Cetăţeanul trebuie să fie stăpân pe judeţul în care trăieşte”

 

Europarlamentarul Monica Macovei, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2014,  a vizitat duminică  împreună cu staff-ul său, municipiul Zalău. La conferinţa de presă organizată cu acest prilej, Monica Macovei  a prezentat presei sălăjene punctul de vedere al domniei sale şi al formaţiunii politice pe care o va conduce peste puţin timp, referitor la situaţia politică şi socială în care se găseşte România în acest moment.  Noua lege electorală a fost primul şi cel mai sensibil punct adus în discuţie. Macovei şi-a manifestat indignarea faţă de posibilitatea ca acest cadru legal nou să guverneze alegerile viitoare din România. “Cer public şi sper în acelaşi timp,  ca această lege să nu fie promulgată de Preşedinte. Se încalcă şi se stopeză trei principii majore, aceasta lovind exclusiv în cetăţeni.  Reprezentativitatea-prin aceea că oamenii vor fi conduşi de “numiţii politic” oamenii neavând posibilitatea să aleagă, aşa cum este normal şi democratic,  stârpirea baronilor locali şi a hoţilor de ban public, precum şi competiţia de proiecte, spre binele şi interesul societăţii, al cetăţenilor.” Potrivit Monicăi Macovei, noua lege, în forma în care a fost înaintată spre promulgare, limitează drastic alegerea cetăţeanului, îi anulează orice opţiune, înainte ca aceasta să fie măcar exprimată. Macovei a adăugat faptul că “Primarii trebuie aleşi, tot în interesul cetăţeanului, în două tururi de scrutin şi nu unul cum prevede noua lege.”

O altă problemă ridicată de Monica Macovei a fost cea legată de loviturile încasate de micii întreprinzători, cei care exercită profesii liberale, clasa de mijloc a societăţii care trăieşte prin munca şi sacrificiile uriaşe, de zi cu zi. “ În loc să aducă investitori din ţările arabe, Ponta a dus jihadul împotriva oamenilor. Ponta şi întreaga sa echipă fac eforturi uriaşe să pună pe butuci tot ce înseamnă întreprinzător, om care munceşte, vrea să aducă în pragul sărăciei milioane de oameni, timp în care, marii datornici dorm liniştiţi, lipsiţi de orice grijă a unui eventual control. Pe Ponta îl interesează acum Registrele de bacşişuri, nu prejudiciile de sute de milioane de euro din dosarele care au scandalizat o lume întreagă.” Macovei a spus că  Guvernul Ponta este preocupat  să modifice legile în aşa fel încât, ceea ce de fapt toată lumea îşi doreşte- recuperarea prejudiciilor uriaşe- să fie tot mai greu realizabilă sau chiar imposibilă. Europarlamentarul a exemplificat spunând că este inadmisibil să vrei să modifici Codul de Procedură Penală prin reducerea termenelor de prescripţie (după trecerea unui anumit timp, prescripţia şterge răspunderea penală implicit şi fapta, deci, cu cât un termen este mai scurt cu atât șansele ca o faptă să rămână nepedepsită sunt mai mari), prin impunerea unor reguli stupide cum ar fi un termen de 6 luni în care să poată fi făcut un denunţ,  arestul preventiv doar pentru faptele comise cu violenţă, plus alte modificări absurd menite să ne ducă pe toţi în situaţia de a nu mai recupera poate niciodată marile prejudicii din dosarele de corupţie din România. „Cred că niciun cetăţean nu poate spune faptul că evaziunea fiscal, spălarea de bani sau corupţia, nu sunt infracţiuni grave. Judecătorii trebuie lăsaţi să aleagă măsura pe care o iau, fără niciun fel de imixtiune politică, aranjament de culise sau intervenţie la ordin. “ a spus europarlamentarul.

Noua formaţiune politică ce va prinde viaţă luna viitoare, Partidul „M10” – M la puterea 10, îşi doreşte, lăsând la o parte moda promisiunilor deşarte pe care n-o mai înghite nimeni, să fie o forţă şi o voce a cetăţeanului.  Conform spuselor fostului candidat la preşedinţie, partidul M10 va fi o formaţiune puternică, independentă, care să nu mai dea posibilitatea aranjamentelor politice să fie suverane peste toată suflarea dintr-o localitate sau un judeţ, atât de distructive pentru societate, pentru interesele oamenilor.

„Vom fi coşmarul politicienilor care încă îşi trăiesc mandatele şi vieţile furând, minţind, distrugând.”, a spus Monica Macovei. O formaţiune politică de centru-dreapta, anti-clasa politică actuală care, după părerea domniei sale, este principala cauză a faptului că viaţa şi interesele oamenilor au fost şterse de pe orice listă de priorităţi sau interese  şi s-a degradat continuu, făcând ca tot cei nevinovaţi şi amărâţi să plătească tributul cel mai mare.

Monica Macovei a participat, în încheierea vizitei sale, la o întâlnire cu grupul de lucru şi simpatizanţii, după care a luat contact direct cu zălăuanii care după orele amiezii s-au aflat în centrul municipiului Zalău şi au dorit să o întâlnească.

6 Thoughts to “Monica Macovei, la Zalău: „Cetăţeanul trebuie să fie stăpân pe judeţul în care trăieşte””

  1. […] Europarlamentarul Monica Macovei, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2014, a vizitat duminică împreună cu staff-ul său, municipiul Zalău. La conferinţa de presă organizată cu acest prilej, Monica Macovei a prezentat presei sălăjene punctul de vedere al domniei sale şi al formaţiunii politice pe care o va conduce peste puţin timp, referitor la situaţia politică şi socială în care se găseşte România în acest moment. Noua lege electorală a fost primul şi cel mai sensibil punct adus în discuţie. Macovei şi-a manifestat indignarea faţă de posibilitatea ca acest cadru legal nou să guverneze alegerile viitoare …read more […]

  2. Anonim

    ar fi avut mai mult curaj si mai multa responsabilitate daca ar fi iesit la alegeri, decat castigatorul de pe facebook. Referitor la legea electorala si jihadul lui Ponta, are perfecta dreptate.

  3. Anonim

    Subscriu comentatorului de mai sus.

  4. Anonim

    Cel din stinga este cicaciosul ?

  5. Anonim

    Eu nu cred ca e Monica Macove !!! pare a fi Doina Cornea !

  6. Anonim

    Degeaba dai blana de oaie pe un lup ca tot ea ramane. Mult rau a facut individa asta poporului roman si nu are pic de rusine ,mai umbla prin tara, mai bine ar sta cu capul in tarana toata viata nici nu mai vreau sa comentez mi-e sila de ea ……….

Leave a Comment