Mișcarea Populară îl acuză pe Ponta că nu dorește dezvoltarea agriculturii

Mișcarea Populară acuză Partidul Social Democrat că vrea ca mediul rural și agricultura să rămână subdezvoltate, după ce deputații social-democrați au respins marți proiectul de lege care stabilea că prima întabulare a terenurilor agricole și forestiere este gratuită. ”Costurile pentru cadastrarea și întabularea terenurilor sunt foarte mari, iar 80 la sută din suprafața arabilă nu este întabulată. Toți acești proprietari nu pot beneficia de fonduri europene, în afara de subvenția pe suprafață”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele PMP Sălaj, Adrian Popan. Liderul Mișcării Populare spune că din această cauză românii au ajuns să muncească în agricultură în țări fără tradiție în acest domeniu, cum ar fi Italia sau Spania. ”PSD-ului vrea ca agricultura să fie subdezvoltată deoarece sărăcia e un teren fertil pentru pomenile electorale. Faptul că nu au aprobat ca prima cadastrare să fie gratuită nu reprezintă decât o nouă promisiune nerespectată de USL”, a adăugat Popan. Mișcarea Populară va demara o campanie informativă prin care le va spune proprietarilor de terenuri agricole sau forestiere că ”din cauza PSD nu-și pot întabula gratuit terenurile”.
Nici președintele PSD, Victor Ponta, nu a scăpat de ocara Mișcării Populare. ”Premierul Ponta se află într-o relație puternică de subordonare cu sursele de finanțare din teritoriu și va fi candidatul baronilor locali la președinția României. Victor Ponta nu ar trebui să se solidarizeze cu acești oameni, care au probleme cu justiția nu din cauză că sunt membri PSD, ci pentru că au încălcat legea”, a subliniat Adrian Popan, care îi reamintește primului ministru că el a numit-o pe Laura Kovesi în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. Mișcarea Populară face aceste declarații în contextul în care mai mulți baroni locali ai PSD au fost săltați de mascați și DNA pentru diferite fapte de corupție.

4 Thoughts to “Mișcarea Populară îl acuză pe Ponta că nu dorește dezvoltarea agriculturii”

 1. Anonim

  Mai nea Popane mai da-te matale cu putina alifie MRU si poate vei afla ca Italia si Spania chiar au traditie in agricultura.Romanii au ajuns sclavi in cele doua tari (asa li se si spune) datorita saraciei create nu de ei ci de voi cei care conduceti sau ati condus destinele acestei tari.Voua sa va fie rusine .Ati creeat PMP ca sa scoateti fam. Basescu din mocirla in care se zbate.Vai de cel care musca din marulvostru

 2. Anonim

  Da ce o condus Popan asta?Nu o sa muste multi din marul astora .Romanii nu sant prea multi frugifori.

 3. "Inginerul" Popan

  un fel de inginer Ceausu (adicatelea Emil Bodnaras) al zilelor noastre…
  S-a trezit si asta sa intre in politica cand n-o mai face nimeni, ca s-a cam lamurit lumea cine face politica in tara asta…

 4. Anonim

  POPANE las-o mai moale cu baronii astia si uite ce zice primul anonim ca zice el ceva mai mediteaza putin inainte de a afirma ceva bine?????????????? asta pentru ca te tratez ca prieten.

Leave a Comment