Mișcarea Populară cere parlamentarilor sălăjeni să elimine acciza la combustibil

Partidul Mişcarea Populară Sălaj face un apel la responsabilitate către deputaţii din judeţul Sălaj, cerându-le să anuleze, în Parlament, majorarea accizei pe combustibil, care deja îi obligă pe români la cheltuieli în plus. ”Taxarea în plus a populaţiei nu era necesară, în buget existând bani de care însă primul ministru nu vrea să se atingă. PMP consideră că taxa suplimentară pe combustibil are o singură menire – aceea de a pune la dispoziţia baronilor locali bani din care să ofere pomeni electorale în cele două campanii din acest an”, a declarat Adrian Popan, vicepreședintele Mișcării Populare Sălaj. Liderii PMP au explicat că acciza suplimentară pe combustibil va scădea nivelul de trai al românilor, scumpind nu doar combustibilul, ci, indirect, toate produsele şi serviciile. ”Calculele economiştilor arată că fiecare român va scoate din buzunar în medie 400 de lei în 2014 pentru a plăti acciza Ponta. Oamenii vor plăti în curând mai mult pentru legume şi fructe, pentru carne, pentru lactate, pentru biletele de tren şi de autobuz. Am ajuns să plătim mai mult la benzină şi motorină decât nemţii, austriecii sau francezii, care câștigă de cinci ori mai mult decât noi”, a adăugat Popan.
PMP nu este de acord nici cu măsurile de compensare anunţate de Guvern şi venite în paralel cu introducerea accizei de 7 eurocenţi, pe care le consideră ”incorecte şi discriminatorii şi care ar solicita o birocraţie uriaşă”. Partidul a strâns peste 300.000 de semnături împotriva accizei, de la cetăţeni din toată ţara, pe care le-a depus pe 31 martie la sediul Guvernului.

One Thought to “Mișcarea Populară cere parlamentarilor sălăjeni să elimine acciza la combustibil”

  1. Anonim

    D-le POPAN dau cu placere dublu accizei numai sa scape tara asta de BASE si haita lui daca ai fi un roman adevarat mi-ai d a dreptate Lasa pe acest om sa se capatuiasca nu vezi ce apucaturi de CIOCOI are??? A fost capabil sa improprietaresca un parvenit cu 60 de case intr-o singuta zi in Bucuresti sa lase multi oameni pe drumuri .NU vezi ca doreste sa se refugieze in politica sperand sa scape de lege??? ce fel de om esti??? Nu vezi ce jaf a facut in tara asta?

Leave a Comment