Mirel Talos, intre agonie si extaz

Mirel Talos, intre agonie si extazPotrivit deputatului PNL, Mirel Talos, o parte dintre promisiunile pe care le-a facut in campania electorala din toamna lui 2008 au fost duse la indeplinire. Astfel, referindu-se la trecerea Cinematografului Scala in administrarea Primariei Zalau, liberalul a facut cunoscut ca, in decembrie 2008, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege prin care mai multe cinematografe din tara trec in administrarea primariilor. In Comisia de Cultura, in care sunt si eu membru, am facut toate demersurile ca printre aceste cinematografe sa se numere si << Scala >> din Zalau. De asemenea, in anul in curs am avut mai multe intalniri la Regia de Exploatare a Filmului, fostul administrator al Cinematografului << Scala >>, pentru a aproba urgentarea transferului. Acest lucru s-a realizat in luna mai, ramanand de finalizat doar formalitatea prin care se semneaza actele de predare-primire, a declarat, ieri, Mirel Talos, in cadrul unei conferinte de presa.

Cat despre promisiunea privind reabilitarea Garii Zalau, deputatul liberal sustine ca, in urma demersurilor parlamentare si politice pe care le-a facut, fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a semnat contractul prin care Gara Zalau a fost introdusa pe lista garilor care vor fi reabilitate. Conform contractului, perioada de executare a lucrarilor la acest obiectiv are ca termen limita anul 2012.

Am abordat, de asemenea, problema cladirii Finantelor Publice, unde, – cu sprijinul zalauanilor, am obtinut de la Guvern, in toamna anului trecut, sumele necesare finalizarii lucrarilor interioare. In acest moment, in cladire se fac finisaje, acestea fiind terminate in proportie de 95 la suta, a mai spus deputatul PNL.

In ceea ce priveste activitatea sa parlamentara, Mirel Talos face cunoscut ca, in acest mandat, a participat la: realizarea bugetului de stat, la care a facut 30 de amendamente la anumite fonduri pentru diferite obiective din Zalau; discutarea proiectului de Cod Civil, unde a facut 40 de amendamente pentru protejarea libertatii de exprimare; semnarea a cinci inititive legislative. Mai mult, parlamentarul a precizat ca a adresat Guvernului o serie de interpelari cu privire la anumite subiecte de interes local, cum ar fi perspectivele Autostrazii Transilvania pe portiunea judetului Salaj sau fondurile necesare pentru construirea sediului Episcopiei Salajului.

Cu toate acestea insa, conform unui studiu efectuat de Institutul de Politici Publice, deputatul Mirel Talos este codas in topul parlamentarilor salajeni prezenti la lucrarile care au avut loc, in acest inceput de mandat, in Camera Deputatilor. Astfel, dintr-un numar total de 311 sedinte care au avut loc in Camera, PNL-istul a participat la doar 168. Totusi, acest fapt, coroborat cu activitatea sa parlamentara destul de vasta – nu prea are importanta, in contextul in care exista numiti demnitari salajeni, care fac doar act de prezenta in Parlament.

Leave a Comment