Mirel Talos: Bugetul pe 2010 este unul al saraciei redistribuite

Mirel Talos: Bugetul pe 2010 este unul al saraciei redistribuitePotrivit deputatului PNL, Mirel Talos, bugetul pe 2010 este unul al saraciei redistribuite, care nu este gandit in folosul cetatenilor, ci pentru satisfacerea oligarhilor PDL si a clientelei politice. Acest lucru se poate observa si in modul netransparent in care a fost intocmit. Este un buget incoerent, un buget care aplica constrangerile FMI fara sa tina cont de realitatile romanesti, sustine Talos, intr-un comunicat de presa remis redactiei.

Parlamentarul este de parere ca politica bugetara marca Boc, pentru anul 2010, porneste de la premisele ca impozitul forfetar a fost unul curativ pentru economie: Inchiderea a peste 120.000 de firme a avut efect de deratizare, asa cum afirma domnul Boc, nesocotind faptul ca acesti agenti economici erau contributori la bugetul de stat.

Prin lipsa de masuri specifice, actualul guvern nu isi propune relansarea economica sau stimularea agentilor economici.

Din perspectiva liberala, acest guvern este inacceptabil pentru ca: nu se face nicio reduce de taxe si impozite, care ar fi reprezentat un stimulent economic real si necesar; nu se realizeaza nicio economie de cheltuieli neeconomicoase; nu se realizeaza niciun program de investitii care sa duca la crestere economica; nu este prevazuta absolut nicio masura de crestere economica imediata, reala; alocarile pentru sanatate, educatie, justitie, armata sunt dramatice, cu mult sub nivelul unei functionari la nivel de avarie; nu mai exista masuri de sustinere a agriculturii, astfel ca pana si subventiile pentru produsele agricole si pentru motorina sunt eliminate.

Leave a Comment