Dacian Ciolos – audiat vineri in Parlamentul European

Dacian Ciolos - audiat vineri in Parlamentul European

Comisarii europeni desemnati sa faca parte din viitorul executiv al UE vor fi audiati, incepand de luni, in comisiile de specialitate ale Parlamentului European. In total sunt 26 de comisari, printre care si salajeanul Dacian Ciolos, propus pentru portofoliul Agriculturii.

Membrii Comisiei Europene, conduse de Jose Manuel Barroso, urmeaza sa fie interogati minutios in urmatoarele zile de catre europarlamentari in cadrul audierilor din comisiile de specialitate in vederea confirmarii acestora in functie, acesta fiind un ultim obstacol inainte de preluarea atributiilor.

Audierile din comisiile Parlamentului European au inceput ieri dupa-amiaza la Bruxelles. Acestea reprezinta un test important pentru noua Comisie Europeana, deoarecere parlamentarii europeni pot bloca numirea unui intreg Colegiu daca ei considera nepotrivita nominalizarea vreunui candidat.

In 2004, europarlamentarii l-au obligat pe Jose Manuel Barroso sa faca modificari in componenta Comisiei dupa ce au cerut retragerea candidatului nominalizat de Italia, Rocco Buttiglione, din cauza opiniilor sale despre homosexualitate.

Comisarul nominalizat pentru ocuparea portofoliului Agriculturii, Dacian Ciolos, va fi probabil intrebat in cadrul audierilor, care vor avea loc vineri, despre neregulile din gestionarea fondurilor europene in Romania, in perioada in care a ocupat functia de ministru al Agriculturii.

Fostul ministru roman, salajeanul Dacian Ciolos, este considerat un apropiat al Frantei, tara care militeaza pentru mentinerea subventiilor alocate pentru agricultura. Din aceasta cauza, Ciolos va fi in atentia executivului european. In plus, unii parlamentari nu au o parere buna despre Ciolos, pentru ca vine dintr-o tara agricola, criticata pentru controalele deficitare asupra subventiilor europene.

Leave a Comment