Mircea Gheţe, noul şef al Oficiului de Plăţi

Conservatorul sălăjean Mircea Gheţe a trecut toate probele concursului pentru şefia Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Sălaj. Gheţe a fost, de altfel, singurul candidat pe post, iar pentru a ajunge la conducerea instituţiei a trebuit să susţină o probă scrisă şi un interviu. “Concursul nu a fost unul uşor. Au existat cazuri de judeţe în care va trebui organizat un nou concurs pentru că singurul candidat pentru postul de director a fost declarat respins”, ne-a declarat Gheţe, precizând că nu i s-a comunicat când va intra în pâine. Legislaţia în vigoare prevede că noul director trebuie instalat în cel mult 15 zile.

Astfel, în cel mult două săptămâni, OJPDRP Sălaj, o instituţie cu doar 20 de salariaţi, va fi condusă de două persoane: Mircea Gheţe, director, şi Dorin Urs, director adjunct. Acesta din urmă are titulatura de adjunct deoarece era subordonat directorului general de la regionala Cluj. Potrivit ultimei situaţii a salariilor din instituţie, publicată pe site-ul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), în 2011, cea mai mică leafă brută era de 2.100 de lei, iar cea mai mare, de 5.040 lei. Pentru postul de director, alocaţia salarială este de circa 4.000 de lei, bani asiguraţi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat.

APDRP a înfiinţat 50 de posturi noi de director, 42 dintre acestea, la oficiile din ţară, în vederea impulsionării activităţii instituţiei. Noii şefi vor fi angajaţi cu contract de muncă pe durată determinată, pe perioada derulării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Surse politice susţin însă, că prin înfiinţarea celor 50 de posturi se urmăreşte trecerea pe linie moartă a directorilor puşi de guvernarea PDL, pentru care nu s-au găsit alte soluţii pentru a fi îndepărtaţi de pe posturi.

Noul director al Oficiului de Plăţi este preşedinte interimar al Partidului Conservator Sălaj, consilier judeţean şi om de afaceri. În vârstă de 37 de ani, Gheţe este licenţiat în drept şi în administraţie publică.

Alte articole

11 Thoughts to “Mircea Gheţe, noul şef al Oficiului de Plăţi”

 1. Anonim

  domle, daca nu erai si consilier judetean te-ntelegeam, sa manci si tu o pita… Dar si consilier judetean si om de afaceri sa mergi sa mai sugi de la Stat 5000 lei pe degeaba? nu va e rusine?

 2. Anonim

  falicitari Mircea,prietenii stiu de ce…

 3. Intr-adevar are fata de intelectual

  SI Drept si Administratie Publica…Oau…Goldis cumva?!

 4. Florin Szucs

  o Labaaaa ………………

 5. Frankenstein

  O slujba la stat calduta, cu un salariu fix la data fixa pentru care care nu va trebui sa se prezinte nici macar la locul de munca, astfel ca va putea sa-si conduca cu succes afacerile, partidul vegheaza la prosperitatea acolitilor sai. O sinecura, nimic altceva.

 6. Dupa figura pare inteligent, nu?!

  Are privirea nu prea tulbure…

 7. Anonim

  de aia mere tara asta bine

 8. IOAN DUSCAS

  deci la 37 de ani poate fi director plin ! iar eu la 41 sunt ridiculizat daca vreau un post de director adjunct sau de consilier local ! ! mie infractorii din mafia transpartinica locala sudatzi durabil de mafia natzionala mi-au furat functziile in doua randuri ! atat in 2008 cat shi in 2012 !ka asha au vrut ei ! iar daka ma inscriu pentru ub post de director adjunct sunt ridiculizat deshi la chestiuni de viziune cat shi practice ii bag in buzubar pe ghetze , stan , oros , kapusha , baditus marc , etc ! shi totushi daka infractorii din politik nu te vor aceshtia se aliaza cu infractori din magistratura , interne shi servicii shi fac tot posibilul sa te distruga !

  1. Anonim

   daca ai invata limba romana inainte sa aplici pe post dedirector poate ai avea mai mari sanse……

 9. gigi

  Nu-l califica nimic pe ghete pentru postul ocupat.Concurs??? Sa fim seriosi.Sant niste parodii .De fapt asa au procedat si portocalii.Toti sant la fel .Niste iresponsabili.

 10. nnn

  Doamne, ce a fost si ce a ajuns!!!!

Leave a Comment