Măsuri guvernamentale în sprijinul românilor

În ultimele două ședințe de Guvern, au fost adoptate o serie de acte normative vitale pentru multe sectoare de activitate, dar mai ales cu impact pentru cetățean:

 • A fost adoptată schema de compensare pentru facturile la energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022 (1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022) beneficiari fiind aprox. 13 milioane de români în cazul facturilor la energia electrică și aprox 3 milioane de români în cazul facturilor la gaze naturale;
 • A fost adoptată creșterea salariului salariul minim brut cu 11%, începând cu 1 ianuarie 2022. Salariul de bază minim brut va crește de la 2.300 de lei la 2.550 lei lunar. În valoare netă, salariul va crește cu 10%, respectiv cu 138 de lei.
 • A fost stabilit prin Hotărâre de Guvern mecanismul privind acordarea de subvenții pentru consumatorul vulnerabil, consumator vulnerabil definit prin lege tot de acest Guvern. Aceste subvenții se vor acorda începând cu 1 noiembrie 2021 pe toată perioada sezonului rece.
 • S-a adoptat OUG privind implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura și factura electronică în România.
 • A fost pusă în aplicare plata pensiei de urmaș, a ajutorului de deces și a sprijinului acordat familiilor cadrelor medicale care și-au pierdut viața în efortul de combatere a COVID-19.
 • A fost activat Mecanismul de protecţie civilă al UE în vederea achiziţionării medicamentului Tocilizumab, folosit în tratarea cazurilor de COVID-19 și se analizează posibilitatea activării mecanismului și pentru alte echipamente medicale.
 • A fost modificat prin Hotărâre de Guvern Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice în sensul reglementării normelor de conduită pentru conducătorii de trotinete electrice în mod similar cu cel al conducătorilor de biciclete. Totodată, prin această hotărâre de Guvern se introduc plăcuţele cu numărul de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde pentru autovehiculele care utilizează combustibili alternativi.
 • Guvernul a adoptat „Codul Comunicațiilor”. Prin acest proiect de lege se stabilește un set de norme actualizate pentru a reglementa rețelele de comunicații electronice și serviciile de telecomunicații. De asemenea, proiectul vizează stimularea investițiilor în rețele 5G, astfel încât fiecare cetățean și companie să poată beneficia de conectivitate de înaltă calitate și de servicii digitale inovatoare.

 Biroul de presă al PNL Sălaj

4 Thoughts to “Măsuri guvernamentale în sprijinul românilor”

 1. Români, treziți-vă

  Deci, la o creștere a facturilor, numai la gaz cu 2-300 lei începând de luna viitoare, guvernanții dau 21 de lei compensație, de la anu. Ăștia ne iau de proști, liberalii trebuie suipați afară, nu reprezintă interesele românilor, reprezintă interesele multinaționalelor. Da de ce să se îmbogățească multinaționalele pe spinarea românilor că, ăștia veau profit mare și înainte de liberalizare ?

 2. x

  „Mulțumim din inimă partidului” că a reglementat circulația trotinetelor în vederea achiziționării medicamentului Tocili-Zombi. Și cum ziceți, luni Florin Cîțu se autopropune sau îl propune pe Clorin Fîțu?

 3. Anonim

  ASTEPTAM runda a doua de propuneri , dezbateri…aprobari ,voturi..pana la anu si la multi ani .Unde esti TU TEPES doamne ….

 4. Anonim

  Pentru d-l CATU : Daca domnul BODE era ales presedinte al PNL altul era mersul istoriei , se vede si din privirea din poza , vai de partid pe mana cui a ajuns .

Leave a Comment