Lucian Bode – eliminat din “cărțile” negocierilor privind noul Executiv

Eliminarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, din “cărțile” puse pe masa deciziilor politice privind noul Executiv reprezintă cea mai mare surpriză oferită de negocierile ce au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, între “capii” PNL, UDMR și USR-PLUS. Deși, până vineri seara, Bode rămânea aproape sigur în lista noului Guvern, ultimele informații privind conturarea noului Cabinet Câțu nu îl mai include pe deputatul sălăjean. Deși la un moment dat se vehicula ideea atribuirii, către Lucian Bode, a portofoliului de la Interne, luni la închiderea ediției această informație a fost infirmată de surse aflate în preajma negocierilor. Mai multe nume de posibili miniștri au fost vehiculate vineri seară, după ce Ludovic Orban, președintele PNL, Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii USR PLUS, și Hunor Kelemen, președintele UDMR au anunțat că au căzut de comun acord asupra numelui viitorului premier. Astfel, coaliția de dreapta a stabilit că îl va susține pe ministrul Finanțelor Florin Cîțu pentru a conduce Executivul. Conform unor surse politice, portofoliile au fost împărțite astfel: PNL (propuneri portofolii posibile): Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă, Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu, Ministerul de Finanțe – Bogdan Huțucă sau Sebastian Burduja sau Lucian Heius, Ministerul de Interne – Rareș Bogdan sau Laurențiu Leoreanu, Ministerul Educației – Raluca Turcan sau Sorin Cîmpeanu, Ministerul Energiei – Virgil Popescu, Ministerul Agriculturii – Emil Dumitru sau Adrian Oros, Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu și Ministerul Muncii – Robert Sighiartău (fiind luată în calcul și rămânerea Violetei Alexandru în această funcție). Portofoliile USR-PLUS (portofolii posibile): Stelian Ion sau Dragoș Tudorache la Ministerul Justiției; Cristian Ghinea la Fondurile Europene; Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor; Vlad Voiculescu la Sănătate, Economie – Claudiu Năsui. Portofoliile UDMR (portofolii posibile): Cseke Attila la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației; Tanczos Barna la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și  Oltean Csongor la Ministerul Sportului și Tineretului. Vicepremieri ar fi, potrivit ultimelor informații, Dan Barna și Hunor Kelemen. Menționăm faptul că aceste liste/propuneri nu sunt definitive, iar informațiile nu au fost anunțate, deocamdată, oficial.

 

 

8 Thoughts to “Lucian Bode – eliminat din “cărțile” negocierilor privind noul Executiv”

  1. Anonim

    Tradatorul Sica Madolina care a facut orice si si a vandut cei mai buni si competenti oameni, doar ca sa nu ramana pe dinafara! Cat despre Marele Mut de la Cortoceni, ce pretentii sa ai. Mare pacat ca acest om care a facut ceva pentru situatia catastrofala a drumurilor si nu doar a lor din tara a fost scos afara la masa acestor negocieri murdare si rusinoase. Sa le fie rusine. Dumnezeu nu doarme!

  2. Anonim

    Pacat…..A fost cel mai competent Ministru al Transporturilor din ultimii 31 de ani

  3. Anonim

    Nu ne dezmintem,indiferent de partid,aia competenti sunt eliminati!

    1. Anonim

      Fas part? Stai sa vezi cu penibilul Drula, habarbist,agresiv,oportunist, NESTIUTOR. Se duce naibii si Austosrrada Transivania si centira noastra si tot. Doi nemernici, in frubtea acestui stat, lipsiti de scrupule si aserviti strainilor. Rusine Orban!
      Rusine Iohannus! Sa va bata Dumnezeu!

  4. vasile

    Pana acum l-ati hulit, acum va coalizati, chipurile, cu el pentru a va aduna impotriva lui Orban. Niste pesedei murdari!

  5. un cetatean

    trebuiau sa-i asigure un minister pentru ca zona Ardealului a fost castigata de d-l BODE, cei care nu au avut un numar asa de mare de votanti le-ati dat portofolii de ministri. Pacat de oameni acestia (cum este D-i Bode ) care au vrut sa faca bine si aruncati la gunoi, halal partid (se pare ca nu sunteti de parte de pesedisti) .Imi pare rau de d-l Bode, cand sa avem si noi drumuri hopa, nu se poate.

  6. Anonim

    D-l Bode ar fi afirmat ca situatia dezastruoasa in care se afla drumurile din Romania,
    . este din cauza ministrilor transporturilor de dupa 1990! Unul din ei a fost…Ludovic Orban!

Leave a Comment