Lucian Bode: „Bugetul pentru 2013 – un buget al minciunii şi al promisiunilor neonorate”

Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că, prin deciziile luate în ultimele zile, Guvernul USL a atentat din nou la buzunarele românilor. „Astfel, în Parlament au început dezbaterile pe proiectul de buget pentru anul 2013, un buget al minciunii, al promisiunilor neonorate în ceea ce priveşte reducerea CAS, majorarea salariului minim la 850 de lei, reducerea TVA la alimente sau introducerea cotei regresive. Este vorba despre un buget antidezvoltare, un buget socialist, orientat spre consum şi spre birocraţie, un buget netransparent şi impredictibil. Despre dezbateri, nici nu poate fi vorba”, a susţinut deputatul.
Referindu-se în continuare la activitatea parlametară, Lucian Bode face cunoscut că a fost adoptat un proiect legislativ care modifică legea pensiilor, astfel aceste drepturi au fost majorate cu 4 la sută. „Grupul nostru parlamentar a depus câteva amendamente la acest proiect legislativ, care din păcate au fost respinse. USL aplică, fie şi parţial, mult hulita lege a pensiilor promovată de către Guvernul Boc – principiul contributivităţii, parlamentarii Uniunii uitând de cei peste 600.000 de români beneficiari ai pensiei sociale minime de 350 de lei, acordată de Guvernul Boc în 2010. Astfel, în Sălaj, peste 8.000 de beneficiari ai pensiei sociale minime nu vor primi nici măcar această majorare de 4 la sută”, a mai spus parlamentarul, care îşi exprimă speranţa că această nedreptate va fi corectată, odată cu aprobarea bugetului asigurărilor sociale pe 2013, în Parlament.
Lucian Bode a mai făcut trimitere la noul Cod Fiscal, intrat în vigoare vineri, şi care, potrivit democrat-liberalului, „cadoriseşte” românii cu 20 de noi taxe şi impozite, care vor afecta negativ mediul privat şi clasa de mijloc. „Filosofia bugetară a USL e clară: suprataxarea cetăţenilor şi a companiilor pentru a finanţa o birocraţie umflată şi ineficientă. Noul Cod Fiscal loveşte în mediul privat şi în clasa de mijloc, punând în pericol sute de mii de locuri de muncă”, a spus liderul PDL Sălaj.
„Doresc să vă prezint poziţia PDL Sălaj cu privire la războiul USL cu cei peste 1.000.000 de români, a căror singură vina este aceea ca şi-au permis să se declare fermieri. În sfârşit, neocomunistii au redescoperit chiaburii satelor, astfel că toţi cei care au peste două hectare urmează să fie impozitaţi de către stat – că este agricultor persoană fizică sau persoană juridică. Modificările aduse la Codul Fiscal, mai ales cele din domeniul agricol, sunt fără precedent în ultimii 23 de ani şi vor conduce la distrugerea fermelor familiale care abia acum încep să prindă viaţă prin accesarea fondurilor europene prin diferite măsuri”, a făcut cunoscut Lucian Bode. Acesta a arătat că sistemul de impozitare prevăzut în Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal va descuraja şi, totodată, va bloca transformarea fermelor mici de subzistenţă sau semisubzistenta în ferme comerciale, paralizând astfel orice iniţiativă de dezvoltare a acestora, într-o perioadă în care agricultura are nevoie de transformări profunde. „Din circa 25.000 de fermieri, câţi depun cerere de plată la APIA Sălaj, aproximativ 70 la sută deţin mai mult de două hectare, din care se scad doar persoanele juridice şi formele de organizare ale persoanelor fizice precum PFA, IF si II. PDL consideră că este un lucru profund incorect faptul că Guvernul USL încearcă să asigure existenţa unui aparat administrativ stufos şi inutil, pe spatele fermierilor. Banii luaţi de la agricultori nu sunt băgaţi nici în spitale, nici în şcoli, sunt băgaţi în cheltuieli cu aparatul de stat. Aceşti bani se risipesc pe salarii şi pe birocraţie. Mai mult, impozitul agricol stimulează fărâmiţarea terenurilor, după ce ani de zile România a făcut un efort major pentru comasarea proprietăţilor şi modernizarea agriculturii. Agricultura românească are nevoie, în acest moment, de măsuri de stimulare a productivităţii şi nu de noi biruri. În acest sens, PDL solicită retragerea Ordonanţei care aduce noi biruri pentru agricultori”, a conchis Lucian Bode.
Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PDL Zalău, Claudiu Bârsan, a făcut câteva referiri la raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România: „MCV este un eşec limpede, este o întoarcere în timp pentru România, în perioada 2000-2004, când aveam probleme serioase cu respectarea statului de drept şi cu independenţa justiţiei. România condusă de USL e departe de valorile fundamentale ale Uniunii Europene, iar acest lucru e foarte îngrijorător. Victor Ponta acumulează bile negre şi ca premier, şi ca lider USL. El este principalul responsabil pentru acest raport, care este printre cele mai proaste de la aderarea României la UE în 2007. De asemenea, Guvernarea USL a încercat o fardare a imaginii României după evenimentele grave din iulie anul trecut, însă nu avem progrese serioase pe fond. Puterea USL rămâne ostilă unei justiţii independente în România, iar guvernul şi Parlamentul sunt în continuare oile negre pentru că vor să controleze instituţii independente, să le reducă din atribuţii, să le slăbească”, a spus în încheiere Claudiu Bârsan.

Alte articole

11 Thoughts to “Lucian Bode: „Bugetul pentru 2013 – un buget al minciunii şi al promisiunilor neonorate””

 1. Anonim

  barsan asta e ori director ori somer, altceva nu stie

 2. Zălăuan

  Bode, greu veţi recâştiga încrederea românilor.
  Anul trecut v-aţi dat mari luptători anticomunişti şi aţi luat trei batute soră cu moarte, pardon, cu „LUSTRAŢIA FINALĂ”.
  Lasă clişeeele ăstea cu neocomunişti, chipurile că voi aţi fi marii luptători anticomunişti.
  Anul trecut, lumea v-a mirosit, şi a dat cu voi de pământ.
  Ce luptători anticomunişti sunteţi voi, cu MM fostă procuroare ceauşustă ? Lumea ştie că MM este fată de general de securitate, şeful Securităţii din Giurgiu pe vremuri !!!

 3. Anonim

  La declaratii politice suntem tari…ca fularul!Sa ne spuna si noua onor PDL IN CE DOMENIU AU EXCELAT IN PERIOADA GUVERNARII LOR, IN AFARA DE SERVICIILE SECRETE MAI ALES CELE INTERNE SI MAI ALES CINE E PERSOANA CARE LE INDICA CE SA VORBEASCA IN APARITIILE PUBLICE, toate alocutiunile lor par concepute de aceesi mama! Sa-ti vorbesti tara de rau in fata organismelor internationale, sa minti cu nerusinare si s mai apari pe urma in public sa arati cu degetul in directia celor care incearca sa repare tot raul facut de ei…Nu sunt fan PSD, PNL sau a altor partide politice deoarece noi nu avem POLITICIENI, AVEM NUMAI OAMENI PUSI PE CAPATUIALA, FARA COLOANA VERTEBRALA (VEZI CURTEA CONSTITUTIONALA, CSM SI ALTE INSTITUTII ALE STATULUI DE DREPT),DISPUSI SA LINGA LABA SAU ALTCEVA CONDUCATORULUI IUBIT! BASESCU S-A INCONJURAT APROAPE NUMAI DE OAMENI CARE AU DIFERITE PROBLEME CU LEGEA SAU CARE SUNT RECUNOSCUTI CA „MAINI LUNGI” PUSI IN FUNCTII CHEIE SPRE GLORIA PARTIDULUI… CATA NESIMTIRE…

 4. Anonim

  Bode, mai ai tupeul sa iesi cu declaratii?
  dispari mincinosule

 5. anonim

  Stimate domnule Bode eu sa fiu în locul tau m-as uita în urma si as vedea ce am fost pîna la data de 1 febr. si dupa aceea mi-as permite sa comentez.Tu mascariciule si cu unguroaica de andreea vass,faceti acest tinut SALAJUL,de rusine. Ati ajuns slujile luzi nenorocitul de basescu,Te cunosc cine esti domnule bode,veziti de meserie si lasate de politica ca sunteti niste nenorociti toti PDListii.La Gherla si la Aiud cu voi în frunte cu mentorul vostru BASE,vine ziua judecatii si atunci sa va vad daca mai aveti chef de comentarii.RUSINE SA VA FIE.

 6. Anonim

  Boul asta a uitat cate minciuni au tras la guvernare si cat au luat din farfuriile saracilor. Acum se dau protectori ai celor pe care i-au jumulit 7 ani . CIUMA PORTOCALIE A PDL ! Speram sa scapam si de tiranul de la Cotroceni!

 7. Anonim

  Esti un gunoi !

 8. Anonim

  Mare nemernic poti sa fii…

 9. Anonim

  Ce tupeu are portocaliul asta .Dupa cat rau si cate nenorociri au facut ,mai vin cu critici.De bode ii mare politician fost ministru doua luni in guvernul portocaliu a lui MRU PRIM MINISTRUL ALIFIE ,COGNAC ,TRABUC ETC .bode fiti ungurenii mei.

 10. xyz

  Magazin Salajan, te rog din suflet nu-i mai aduce in pe acesti doi indivizi Barsan si Bode in atentia cetatenilor judetului Salaj,ne face rau.Aveti oameni de calitate in acest judet care ne face multa cinste datorita competentelor si intelepciunii lor. Va rog, va rog nu mai vreau ,nu, nu, nu ……………………………………………………………….Va multumesc anticipat!

 11. anonim

  Mister bode tu te pricepi la finante mai bine ca isarescu,iar vacuta de andreea vass rîde la comisii ca proasta în tîrg la crasna.Se lauda ca a cîstigat colegiul în SM,oare cei din colegiu stiu ce animaluta au în zona timp de 4 ani ?Mai se lauda ca putea sa candideze si în Salaj,fa cima cine crezi ca te mai vota si aici,? nu mai aveai loc de restul nenorocitilor cîti au mai ramas din PDL.SA VA IA DRACU!!!!! PT:anonimul de la ora 12.08 si 12.11 sa dea Dumnezeu sa ai bucurii cu mata.

Leave a Comment