Lucian Bode: Aproximativ 40.000 de salajeni vor beneficia de Legea Arhivelor Nationale modificata

Lucian Bode: Aproximativ 40.000 de salajeni vor beneficia de Legea Arhivelor Nationale modificata

Aproximativ 40.000 de salajeni, fosti angajati ai circa 9.000 de societati falimentare, desfiintate din 1990 si pana in prezent vor beneficia de modificarile propuse pentru Legea Arhivelor Nationale, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode. Prin amendamentele pe care le-am depus la Legea Arhivelor Nationale, am propus crearea cadrului legal necesar pentru ca activitatile de pastrare, conservare, restaurare, prelucrare arhivistica si utilizare a documentelor cu valoare practica sa poata fi desfasurate de operatori economici. In Salaj sunt in evidenta 8.993 de societati alimentare desfiintate din 1990 si pana in prezent. Cei aproximativ 40.000 de fosti angajati ai acestora, erau in imposibilitatea obtinerii documentelor necesare deschiderii si stabilirii drepturilor de pensie cuvenite. Toti acestia vor beneficia de amendamentele respective, a declarat Lucian Bode.

In acelasi cadru, acesta a declarat ca in Salaj au fost stranse pana in prezent peste 8.200 de semnaturi in vederea sustinerii adoptarii Legii de adoptare a OUG nr.155/2011 legata de gestionarea problemei cainilor comunitari, in timp ce in regiunea de vest, numarul semnaturilor care vor fi stranse la finalul campaniei demarate in acest sens la nivel national va depasi 200.000.

Bode a declarat ca proiectul de lege prevede crearea unui cadru legislativ pentru ca problema sus mentionata sa fie rezolvata de administratiile locale. Legea obliga administratiile locale sa ia o decizie asupra felului in care urmeaza sa rezolve problema cainilor comunitari: fie stirilizarea acestora si intoarcerea in strada, fie sterilizarea si plasarea in adaposturi, fie eutanasierea, fie posibilitatea adoptiei. Practic se creeaza posibilitatea ca administratia locala sa ia o decizie pentru rezolvarea unei probleme care, cu cat este tergiversata, se inrautateste, a declarat deputatul PDL.

Lucian Bote a precizat ca proiectul de lege nu sugereaza si nu avantajeaza vreuna din solutiile mentionate mai sus, ci lasa administratiile locale sa decida

Leave a Comment