Liderii PNL îl ameninţă pe prefectul Ionel Ciunt cu un „cadou”: plângere penală pentru abuz în serviciu

Prima întâlnire cu presa a liderilor PNL Sălaj, după ultimul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, s-a lăsat joi cu mulţumiri, felicitări, emoţii, dar şi cu o serie de ameninţări la adresa reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, mai precis a celor ce conduc Instituţia Prefectului Sălaj. Acuzaţiile sunt cât se poate de serioase: imixtiunea Prefecturii în zona politicului.

Intră cine vrea, scapă cine poate…
Deputatul Lucian Bode, copreşedintele PNL Sălaj, a ţinut să mulţumească sălăjenilor care duminică au participat la ultimul tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României. „Mulţumesc tuturor sălăjenilor care, duminică, au participat la vot. În urma votului de duminică, s-a putut vedea cum arată şi, mai ales, cum se manifestă devotamentul pentru democraţie şi libertate al cetăţenilor români. Mobilizarea istorică a oamenilor a fost impresionantă. Pe 16 noiembrie, s-au spart multe tipare şi prejudecăţi despre cum se face politică şi despre ce este posibil să se întâmple în România. Prezenţa masivă la urne a cetăţenilor a dat un semnal clar: oamenii doresc o schimbare profundă a modului în care se face politică în România. Cine întelege acest mesaj, va supravietui politic!”, a declarat Lucian Bode, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, ca preşedinte ales al României, Klaus Iohannis îşi asumă rolul esenţial în a garanta statul de drept şi independenţa justişiei, inclusiv continuarea luptei anticorupţie. „Acestea sunt chestiuni esenţiale pentru democraţia din România şi trebuie înţelese de toate guvernele şi de toate partidele. Indiferent cine deţine la un moment dat majoritatea parlamentară, pe aceste teme este necesar un consens politic, nu doar la nivel declarativ, ci şi în fapte”, a subliniat liderul PNL Sălaj.

Deci, se poate!
În ceea ce priveşte activitatea parlamentară, Lucian Bode susţine că, în „România lucrului bine făcut” lucrurile merg „ceas”. Parlamentarul sălăjean a arătat că preşedintele ales Klaus Iohannis a promis românilor lucruri concrete, realizabile, cum ar fi respingerea definitivă a Legii amnistiei şi graţierii, iar Parlamentul a demonstrat că, dacă există voinţă politică, în doar două zile se pot respinge şi amnistia şi graţierea, dar se pot ridica şi imunităţile parlamentarilor. „Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a cerut majorităţii din jurul PSD să ia act de votul românilor şi să răspundă nenumăratelor solicitări ale PNL de respingere a legii amnistiei şi de avizare favorabilă a solicitărilor Justiţiei, ceea ce s-a şi întâmplat zilele trecute în Parlament. Se dovedeşte astfel că preşedintele poate fi cel care generează consensul şi garantează respectarea voinţei românilor”, a încheiat deputatul, nu înainte însă de a sublinia că românii aşteaptă de la Guvern bugetul pe 2015, însă fără majorarea taxelor şi impozitelor pentru a acoperi pomenile electorale, buget la care parlamentarul promite că va depune nenumărate amendamente pentru dezvoltarea Sălajului. Unul dintre ele, a precizat Lucian Bode, este legat de continuarea investiţiilor la şoseaua de centură a Zalăului.

„Ce-i prea mult, nu-i sănătos”
La rândul său, primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, copreşedinte al PNL Sălaj, a adus mulţumiri sălăjenilor care duminică au participat la vot. „O prezenţă de peste 60 la sută la urne arată interesul major pe care aceste alegeri le-a avut în rândul sălăjenilor. Apoi, liderul liberal a abordat o serie de subiecte „fierbinţi”, printre care s-a numărat cel legat de faptul că, în ultima perioadă, Instituţia Prefectului a atacat în contencios administrativ două hotărâri ale Consiliului Local Zalău, decizii care, în opinia primarului, reflectă cât se poate de clar imixtiunea Prefecturii în zona politicului. „Faptul că Prefectura a atacat în Contencios Administrativ doar hotărâri de Consiliu local în care erau implicaţi cei de la PSD sau aliaţi ai acestora arată atât subiectivismul, cât şi implicarea instituţiei în domeniul politic. Am înţeles, la un moment dat, că prefectul Ionel Ciunt şi viceprimarul Daniela Coţa sunt pesedişti, însă ultima decizie a Prefecturii de a ataca în Contencios Administrativ hotărârile Consiliului local, prin care se lua act de încetarea înainte de termen a mandatelor de consilieri locali a doamnei Mureşan Rodica Maria şi a domnului Dragoş Raul Bogdan, este deja prea mult”, susţine Radu Căpîlnaşiu. Acesta a adus câteva exemple prin care a făcut cunoscut că au existat decizii în alte judeţe, similare cu cele ale consilierilor zălăuani, însă acolo reprezentanţii Prefecturilor nu au reacţionat identic cu omologii lor sălăjeni. „Remarcăm că este deja vorba despre un abuz, astfel că vom face demersuri către instituţiile abilitate pentru a lua act despre această situaţie, în care prefectul are ingerinţe în zona politicului. Până la urmă, vom fi nevoiţi să facem plângere penală împotriva Prefecturii şi a prefectului pentru abuz în serviciu. Cred că, în cele din urmă, prefectul Ionel Ciunt va înţelege că lucrurile nu mai pot continua astfel”, a încheiat liderul PNL Sălaj.

Unde-şi bagă coada…
Disputa dintre Prefectura Sălaj şi Consiliul Local Zalău a început în cursul lunii august, când consilierii locali, în cadrul unei şedinţe extraordinare din data de 6 august, au votat două proiecte de hotărâre cu privire “la schimbarea din funcţia de viceprimar al Municipiului Zalău a doamnei Coţa Daniela” şi cel cu privire la “alegerea unui viceprimar al Municipiului Zalău”. La acea vreme, consilierii zălăuani au decis alegerea unui nou viceprimar, în persoana lui Claudiu Bîrsan, care nici la această dată nu a ocupat fotoliul de viceprimar, numirea acestuia fiind tergiversată după ce Instituţia Prefectului, respectiv prefectul, a atacat în contencios administrativ decizia consilierilor. Până la soluţionarea cauzei, cele două proiecte de hotărâre au fost suspendate de drept, ceea ce înseamnă că Daniela Coţa ocupă în continuare funcţia de viceprimar al Zalău, până la prounuţarea instanţei, primul termen de judecată fiind peste o săptămână, mai precis în 28 noiembrie.
Al doilea diferend între Prefectură şi Consiliul municipal îl reprezintă hotărârea consilierilor zălăuani prin care aleşii locali Rodica Mureşan şi Raul Dragoş îşi pierd mandatele de consilieri ca urmare trecerii celor doi de la PNL la PLR. Hotărârea a fost atacată în contencios administrativ de către Instituţia Prefectului, pe motiv că, în acea perioadă, era în vigoare Ordonanţa 55/2014, care permitea aleşilor locali trecerea de la un partid politic la altul, fără pierderea mandatului.

15 Thoughts to “Liderii PNL îl ameninţă pe prefectul Ionel Ciunt cu un „cadou”: plângere penală pentru abuz în serviciu”

 1. Anonim

  Doi basisti basinosi!

 2. Anonim

  Si tu esti ce? Un luzar de pontist limbincurist! :)))

 3. Anonim

  ciuma portocalie?V-ati schimbat culoarea din portocaliu in albastru,nu v*au vootat decat fraierii,acum ati ajuns galbeni ,ati prostit lumea ,nu ca psd este ok dar cand vad pdl in pnl imi este greata.p sa va vina randul ca ati mintit electoratul.

 4. Anonim

  BASISTI BESINOSI!BASISTI BESINOSI!BASISTI BESINOSI!BASISTI BESINOSI!BASISTI BESINOSI!BASISTI BESINOSI!

 5. Anonim

  pontanacii au iesit la atac. atentie , astia se regrupeaza repede

  1. Anonim

   Nu trebuie sa fie pontanac ca sa-i „lauzi” pe cei doi basisti besioni. “Personal, mă îndoiesc că o instituţie a statului, cum este cea pe care a invocat-o domnul primar, îşi permite să transmită date eronate”, a precizat Bode. Referitor la termenul de incompatibilitate, Lucian Bode a ţinut să adauge faptul că, opoziţia din Sălaj semnalează incompetenta în actul administraţiei. “Promisiuni electorale neonorate, proasta administrare a regiilor şi a societăţilor aflate în subordinea Primăriei. Un exemplu clar este E-star Distriterm. Pe noi, nu incompatibilitatea lui Radu Căpîlnaşiu ne interesează, ci incompetenta în actul administrativ”, a conchis Lucian Bode.

 6. Anonim

  Bode, Bode lasa-ne!

 7. Anonim

  „ACL nu va bucurati, ca voi o sa urmati!”

 8. Anonim

  sa va fie rusine ca atacati pe astea de la pnl,ce a facut psd in salaj,ce drumuri?sau altceva nimika asa ca nui mai luati aparare la psd ca marc nu a facut nimika pentru judet bine ca am scapat de psd

 9. Anonim

  Bine ca a facut Capilansiu 2 trotuare! In rest, pauza. Daca Marc nu a reabilitat drumurile judetene, avand in vedere ca in ultimii ani s-a lucrat, nu gluma, la drumurile din Salaj, atunci habar nu aveti pe ce lume traiti

 10. Anonim

  eu am votat cu Iohannis, nu cu cacatii astia doi.

 11. dana

  Urgent. Lucru Acasa. Cautam urgent persoane interesate sa lucreze la domiciliu. Rugam seriozitate maxima ! Detalii numai la email daniela6711@gmail.com

 12. Penibil...

  Latraii astia PNL si PDL una-doua s-au regrupat in spatele lui Iohannis (cred ei), ca ursul la miere…
  Si uite asa apare un Bode reinventat in PNL-ist…cata nesimtire…, iar PDL-ul si PNL-ul si-au dat mana peste tara, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat in ultimii ani…
  Vedeti-va de treaba si nu va bagati prea mult in seama, ca iar puneti diaspora pe jar…

 13. Anonim

  Daca cei plecati tin asa mult la tara lor, de ce nu se intorc ? Iohanis le-a multumit numai celor care l-au votat, cu restul ce va face ?
  De ce se folosesc de cei de afara ?
  Ar trebui sa fie ca in Anglia unde daca esti plecat de 6 luni din tara nu mai poti vota.Ori roman, ori strain….Sa se duca Iohanis in Diaspora sa fie presedinte daca cei de acolo l-au votat.

 14. Venit suplimentariu!

  Cele mai sigure oferte de lucru!Oferta extrem de serioasa!Asiguram din start contract legal!Deja s-au facut primele plati!Multi oameni s-au convins,e randul dumneavoastra acum!NU este MLM!NU este joc piramidal!Castigurile sunt garantate!Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar,cu o munca usoara de 3 ore pe zi!Pentru a va oferi Detali trimiteti textul”info”la adresa de email: seby19_95@yahoo.com

Leave a Comment