Liberalii câştigă primul tur al alegerilor de la Almaşu

Liberalii câştigă primul tur al alegerilor de la Almaşu

Conform procesului verbal privind centralizarea voturilor, constatarea rezultatului alege-rilor şi atribuirea mandatului pentru funcţia de primar al comunei Almaşu, la alegerile deşfăşurate în data de 27 februarie, la cele şase secţii de votare din comună s-au prezentat la urne 1.421 alegători, dintr-un total de 2.061 prevăzuţi în listele electorale. De asemenea, numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 1.400, în timp ce 21 au fost anulate.

Potrivit Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj, numărul voturilor valabil exprimate obţinute de fiecare candidat pentru funcţia de primar a fost: Dănuţ Emil Ţuruca (PNL) – 497, Mate Istvan Gal (UDMR) – 490, Alexandru Ovidiu Ghila (PDL) – 413. Astfel, candidaţii PNL şi UDMR vor fi cei care vor participa la al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului în comuna Almaşu, eveniment care va avea loc în 6 martie 2010.

Reamintim că Judecătoria Zalău a admis, în 16 februarie, cererea de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de primar al comunei Almaşu, solicitare făcută de reprezentanţii PNL şi PDL Sălaj, ca urmare a candidaturii reprezentantului PSD, Claudiu Bălan. Instanţa de judecată a decis anularea primului tur de scrutin de la Almaşu, proces electoral care a avut loc duminică, dar şi organizarea altor alegeri în termenul prevăzut de lege, şi anume de maximum două săptămâni de la pronunţarea sentinţei. Judecătorii au mai decis la acea vreme ca, la alegerile din 27 februarie, reprezentantul PSD, Claudiu Bălan, să rămână în afara buletinelor de vot, ceea ce s-a şi întâmplat.

Solicitarea privind anularea alegerilor din 16 februarie de la Almaşu a avut drept motiv faptul că rezultatele acelui tur de scrutin au fost viciate prin înscrierea ilegală a candi-datului PSD pe buletinele de vot. Mai precis, social-democratul Claudiu Bălan nu avea dreptul să candideze pentru că era într-o situaţie de incompatibilitate, fiind în acelaşi timp şi secretar al Primăriei Almaşu.

Leave a Comment