Klaus Iohannis și-a prezentat programul prezidențial “Împreună pentru România normală”

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat guvernarea PSD, duminică, la prezentarea programului „Împreună pentru România normală”. După ani de zile în care a fost condusă de către PSD, România este în continuare prima la sărăcie şi pe ultimul loc în ceea ce priveşte protecţia persoanelor vulnerabile dintre toate statele UE, a acuzat Klaus Iohannis. El a vorbit și despre modul în care poate fi reconstruită România.
“Au trecut 30 de ani de la Revoluție, însă moștenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetență și corupție, perpetuând atitudini contrare unui spirit democratic”, a afirmat președintele Klaus Iohannis, în debutul prezentării programului ”Împreună pentru România normală”. Acțiunea s-a desfășurat la World Trade Center Bucureşti, în prezenţa premierului desemnat, Ludovic Orban, a 700 de membri ai PNL, reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului academic şi ai structurilor asociative.
” După această guvernare PSD, România riscă să rămână singura țară din Uniunea Europeană cu MCV. Guvernarea eșuată a PSD a sufocat țara prin birocrație, incompetență, nepotism, corupție, abuzuri și lipsă de predictibilitate”, a acuzat șeful statului.
Una din prioritățille lui Klaus Iohannis este modernizarea administrației, care poate fi realizată doar după un amplu proces de audit, obiectiv și profesionist.

Ce înseamnă ”România normală”

România normală este România legii, adică țara în care legea este egală pentru toți. Klaus Iohannis a precizat că a fost și rămâne un susținător ”ferm” al luptei împotriva corupției și a pledat pentru o legislație suplă, ușor de înțeles și aplicat.
România normală este România sustenabilă prin educație, sănătate și solidaritate, a menționat șeful statului. Klaus Iohannis doreşte continuarea proiectului „România educată”, lansat în primul său mandat, proiect care înseamnă că fiecare copil va avea acces la învăţământ de calitate, şcolile sunt spaţii sigure pentru elevi şi profesori, iar şcoala formează cetăţeni activi şi implicaţi.
România normală este, de asemenea, țara în care se construiesc spitale moderne, în care cetățenii se bucură de servicii medicale de calitate și în care profesioniștii se simt prețuiți și încurajați. România normală este și România solidarității sociale, România tuturor vârstelor. ”După ani de guvernare social-democrată, țara noastră, din păcate, este încă prima la sărăcie și ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile dintre toate statele Uniunii Europene. Trist!”, a acuzat șeful statului.
Klaus Iohannis a acuzat guvernarea PSD că a neglijat investiţiile în infrastructura de transport, în şcoli şi spitale slăbind perspectivele de dezvoltare. „Creşterea preţurilor erodează bunăstarea românilor”, a susţinut şeful statului . ”Cheltuielile cu salariile, pensiile și asistența socială trebuie asigurate cu prioritate”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.
Preşedintele a criticat starea infrastructurii de transport, indiferent că este vorba despre transportul terestru, naval sau aerian. ”PSD știe bine de ce – pentru că au dorit să țină avioanele la sol și promisiunile în aer!”, a spus Klaus Iohannis, cu referire la scandalul în care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost acuzat că a cerut ținerea la sol a avioanelor care îi transportau pe parlamentari la moțiunea de cenzură.

Mesajul lui Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că președintele Klaus Iohannis poate să spună, la capătul primului mandat, că a oprit asaltul PSD împotriva democrației.
Liderul PNL a acuzat „modul în care a fost condusă România”, dar şi „modul în care s-a făcut politică” în România. „Marea majoritate a politicienilor au promis marea cu sarea şi când au ajuns la putere au oferit românilor praful de pe tobă. Marea majoritate a politicienilor s-au afirmat printr-un discurs public mincinos, plin de promisiuni goale, fără niciun pic de onestitate faţă de români şi fără să dea cu adevărat fundament real pentru orice promisiune, sau pentru orice obiectiv pe care şi l-au stabilit”, a acuzat Ludovic Orban.
Primul şi cel mai important lucru este refacerea credibilităţii, autorităţii şi capacităţii administrative a instituţiilor publice, afirmă liderul PNL. Premierul desemnat a acuzat modul în care au fost gestionate sistemul de educaţie, cel de sănătate sau „lipsa de viziune” în domenii precum agricultura. El s-a referit la lipsa de promovare a României ca destinaţie turistică sau la repartizarea greșită a investiţiilor în infrastructură care, în loc să se facă în zona de conectare, au început cu drumurile comunale. Proiectul ”România educată” trebuie pus în practică de ”orice Guvern care va veni”, a spus Ludovic Orban, explicând că educația este fundamentul dezvoltării.

Comanda: “PNL”, executant – Magazin Sălăjean, cod mandatar 31190005

Alte articole

8 Thoughts to “Klaus Iohannis și-a prezentat programul prezidențial “Împreună pentru România normală””

 1. anonim

  Iohanistilor sinteti neste lingai si pupincuristi cu totii,cu presedinte cu tot.

 2. Curlingai, curlingai, da multi !

  Incredibil, la o natie romana de luzari, un neamt puturos si obraznic chiar are sanse la prezidentiale !

 3. Anonim

  @11:54&12:26
  Așa-i, ticăloasa analfabetă Vasilica Viorica Dăncilă e taman panarama care vă trebuie vouă!

 4. Anonim

  Mai luzarule de la 12 si 16 -tu chiar ai grave probleme cu cerebelul ,esti spalat complet pe creier ,zero neuroni functionali ,un frustat care nu a facut nimic la viata lui prin forte proprii.Tea-i multumit cu linsul dosurilor penale la fel ca si colegul; tau postac rosu de la 11 54 ,doua scursuri ale societatii ,doi neica nimeni in drum.

  1. anonim

   Mai limba de la14;31 pt. cultura ta generala eu fac parte din cei care am construit zona industriala a Zalaului,am pus umarul la ce se cheama azi marea fabrica de anvelope din Zalau,am fost printre priii angajati care am pornit acest mare mastodont unde poate si tu ai un loc de munca acuma.Asa ca mai „piamo”cu aprecierile,mai bine sterge-ti mucii de la nas „avortonule”-Faci si tu parte din armata pupincuristilor IOHANISTI.

  2. Luzarii voteaza

   Luzar, luzar ..

 5. Anonim

  16 08 mai bulanule de la Armatura !O pus oamenii muncii nu ntu ma handicapatule de absolvent Stefan Gheorgiu ,activist pcr ist imputit.V ati batut joc de toata industria romaneasca dupa 1989 ,ati pus-o pe chituci nemernicilor de activisti securisti.

Leave a Comment