Klaus Iohannis promovează educația, sănătatea și bunăstarea economică

Klaus Iohannis și-a lansat programul pentru alegerile prezidențiale, intitulat ”Împreună pentru România normală”.Documentul menționează, printre priorități, creșterea calității educației, îmbunătățirire aserviciilor de sănătate, stoparea defrișărilor ilegale, dezvoltărea economică pe baze sănătoase.

România normală înseamnă România educată, cu un sistem de învăţământ echitabil și de calitate, centrat pe câteva principii. Printre aceste principii se numără accesul fiecărui copil la o educaţie de calitate, care să îi ofere premisele unei cariere de succes, diminuarea decalajelor dintre urban și rural, reducerea abandonului școlar.
Toate spaţiile educaţionale trebuie să reprezinte medii sigure pentru elevi și profesori. Pentru aceasta, este necesară alocarea de fonduri pentru atingerea standardelor igienico-sanitare și de siguranţă la incendiu. Programul menționează și alocarea de resurse suficiente pentru educaţie, atât pentru școli, cât și pentru salariile cadrelor didactice.
O Românie normală este o ţară în care se construiesc spitale, în care sistemul sanitar este centrat pe asigurarea accesului tuturor cetăţenilor la servicii medicale de calitate.Concret, se impun:consolidarea medicinei primare și ambulatorii, asigurarea sustenabilităţii sistemului de medicină de urgenţă, oprirea exodului medicilor, prevenția și educația pentru sănătate, creșterea finanţării și controlul cheltuirii banului public.
Integrarea socio-economică a persoanelor din comunităţile marginalizateeste o prioritate esenţială. Se impune adoptarea cât mai rapidă a unormăsuri eficiente de revitalizare a comunităţilor defavorizate din mediul urban și rural prin integrarea funcţională a serviciilor medicale, sociale și educaţionale.
România normală înseamnă investiţii în creșe șigrădiniţe cu program prelungit, în sisteme de tip after school, în centre de plasare și reconversie a forţei de muncă, precum și înmăsuri de promovare a „îmbătrânirii active”, astfel încât trendul demografic negativ să se atenueze, iar riscul de sărăcie să se diminueze semnificativ.

Stoparea defrișărilor ilegale
În România normală, protejarea mediului înconjurător este obligatorie. Defrișările ilegale constituie o reală problemă, iar stoparea acestora trebuie să reprezinte o prioritate îndirecţia protecţiei pădurilor. Acţiunile de împădurire și regenerare trebuies ă continue într-un ritm alert pentru a diminua, astfel, din efectele negativeale defrișărilor. Înceeacepriveștepădurilevirgine, esteimportantăfinalizarea, câtmairapidă,a procesului de identificareșicartare, astfel încât starea acestoras ă nu fie periclitată.
România normală înseamnă stabilitate economică și creștere sănătoasă pe termen lung. Concret, asta înseamnă proiecte de buget fezabile, nu bazate pe cifre false cum le-a făcut PSD. Programul vizează și eficientizarea ANAF în colectarea veniturilor, prin informatizare și digitalizare, dar și prin eliminarea politizării care a afectat funcţionarea instituţiei în ultimii ani.Președintele dorește și recuperarea prejudiciilor din diferite forme de evaziune fiscală sau corupție, consolidarea sectorului privat.
Industria auto este vârful de lance al al competitivităţii industriale și trebuie sprijinită prin măsuri ferme de dezvoltare a infrastructurii rutiere și feroviare, precum și prin interconectarea învăţământului superior, a cercetării-dezvoltării cu sectorul auto și IT&C. Infrastructura de transport rutier este principala provocare, dar trebuie dezvoltată și infrastructura feroviară, maritimă sau aeriană.
Sectorul IT&C trebuie să devină un vârf de lance în modificarea structurală, tehnologică și inovativă la scara întregii noastre economii, precum și în sfera sectorului public.
În agricultură, producătorii mici și mijloci itrebuie susţinuţi pentru a asigura nevoile pieţelor locale, iar marii fermieri trebuie sprijiniţi pentru a rămâne conectaţi la pieţele naţionale și regionale.

Comanda: “PNL”, executant – Magazin Sălăjean, cod mandatar 31190005

Alte articole

4 Thoughts to “Klaus Iohannis promovează educația, sănătatea și bunăstarea economică”

 1. Puturosu !

  Puturosul de neamt nu a realizat nimic timp de cinci ani. De ce ar face-o in urmatorii cinci ani ?

  1. Anonim

   „Puturoși” (de proști) sînt cei care votează ticăloasa analfabetă!

 2. Anonim

  Cel mai anormal personaj , politrukul Werner ,promoveaza Romania Normala ??! Cum ??

 3. Ioan

  Ce glume „bune”/proaste , cetateanul de origine germana Werner , promoveaza educatia , sanatatea si bunastarea economica , in conditiile in care individul nu are absolut nimic cu romanii/Romania ?! El doar huzureste mai ceva ca un faraon pe banii amaratilor de romani . Apucaturi naziste la urmasul hitleristilor . Si cand te gandesti ca sunt atatea cozi de topor , ce nu se mai satura sa-l pupe in bas pe politruK !!

Leave a Comment