Guvernul Orban va majora punctul de pensie și pensia minimă cu un procent similar

Unul dintre obiectivele guvernului PNL este acela de a majora pensiile, iar această creștere va fi una susținută, nu numai în anul acesta, ci și pe viitor. Astfel, Guvernul PNL va lua decizia privind procentul de creştere a pensiilor, unde și pensia minimă va fi majorată cu un procent similar punctului de pensie. Sumele majorate vor fi cuprinse în buget, iar decizia va fi luată în această săptămână și urmează să fie făcută publică.
În toată Europa, în toată lumea economiile au căderi masive provocate de epidemia de cononavirus şi aproape în nicio altă ţară nu se cresc pensiile. Cu toate astea, Guvernul PNL va face această majorare.
Să ne amintim când au fost la guvernare, pesediștii au urmărit interesul personal și nu interesul românilor. Promisiunile lor din campanie nu au avut niciodată legătură cu ce au făcut la guvernare. Creșterea pensiilor a fost o mare țeapă pentru că majorarea punctului de pensie a fost mai mică decât dacă ar fi aplicat formula de indexare a punctului de pensie din legea în vigoare (cu 100% din rata inflației și jumătate din creșterea salariului mediu brut pe economie). De fapt, prin neaplicarea formulei de indexare din lege, PSD și ALDE au tăiat pensiile în 2018 și în 2019.
În 2018, pensiile trebuiau să crească cu peste 7% de la 1 ianuarie. Prin creșterea punctului de pensie cu 10% abia de la jumătatea anului, pensionarii au pierdut 240 lei în 2018 la o pensie medie de 1000 de lei.
În 2019, pensiile trebuiau indexate cu 9% de la începutul anului însă nivelul punctului de pensie a fost înghețat la valoarea din iulie 2018 până în septembrie 2019.
Prin neaplicarea formulei de indexare a pensiilor de la începutul anului cu 9%, pensionarii au pierdut 540 lei în 2019 la o pensie medie de 1100 lei.
Argumentul PSD că au mărit pensiile în avans este o minciună pentru că dacă au majorat pensiile în avans așa cum spun ei înseamnă că nu au făcut decât să respecte legea iar pensionarii nu au câștigat nimic în plus așa cum au promis în campanie.
(P)

5 Thoughts to “Guvernul Orban va majora punctul de pensie și pensia minimă cu un procent similar”

 1. Anonim

  Aceşti gargaragii ddin PNL trebuie să ştie un singur lucru: LEGEA TREBUIE RESPECTATĂ. Deci majorarea cu 40% a pensiilor este obligatorie. În acest an s-au găsit bani pentru majorarea pensiilor speciale, pentru majorari de sakariişi sporuri la tot felul de bugetari, au umflat aparatul bugetar cu tot felul de posturi bine plătit ebtc. Concluzia: hoților din PNL, nu mai furați banii țarii şi respectați legea.

 2. Anonim

  pentru 8.45 :Vezi ca confunzi!Ce scri tu acolo au facut GUVERNUL LUI DANCILA SI DRAGNEA

  1. Vigilentul

   Tu unde trăiești, pe ce planetă? Om fi noi săraci, da nu proști!

 3. Anonim

  Anonimule, ca co tu!

 4. Vigilentul

  Ba vouă chiar nu vă este rușine? PNL isti nenorociți, vorbiți de creșterea pensiilor, acum când nu respectați legea privind creșterea cu 40 %? Așa de proști ne credeți?

Leave a Comment