Filiala PNL condusă de Ilie Bolojan aprobă moţiunea lui Ludovic Orban

Filiala PNL Bihor, condusă de Ilie Bolojan, a aprobat moţiunea cu care Ludovic Orban candidează la preşedinţia partidului cu 73 de voturi pentru şi doar unul împotrivă. Este o reuşită de etapă pentru actualul lider PNL, care însă nu îi garantează voturile liberalilor bihoreni la Congresul din 25 septembrie, potrivit Digi24.

Ilie Bolojan, cel care conduce filiala Bihor, este unul dintre cei mai influenţi lideri liberali care nu s-a poziţionat încă în niciuna dintre tabere. Votul lui şi al delegaţilor cu care va veni la Congresul din 25 septembrie sunt unele dintre cele mai râvnite atât de Ludovic Orban, cât şi de Florin Cîţu.

Înaintea votului dat duminică moţiunii lui Ludovic Orban, biroul judeţean al filialei Bihor a decis să nu sprijine în mod explicit niciunul dintre cei doi candidaţi. Astfel, toţi cei 200 de delegaţi care vor veni la Congresul PNL din filiala Bihor vor putea să voteze cum doresc ei, în funcţie de preferinţele fiecăruia.

Este de aşteptat, totodată, ca dincolo de votul acordat duminică pentru moţiunea lui Ludovic Orban, să se întâmple acelaşi lucru şi în cazul lui Florin Cîţu, pentru că filialele judeţene pot alege să sprijine ambele moţiuni pentru şefia partidului. Tocmai de aceea, este probabil ca în perioada următoare, Florin Cîţu şi susţinătorii săi să facă o vizită la Bihor şi să treacă prin aceeaşi procedură prin care a trecut duminică şi Ludovic Orban.

Este important, însă, simbolic acest vot dat duminică de filiala Bihor pentru Ludovic Orban, fiind un prim semnal obţinut de liderul liberal din partea acestei organizaţii locale în cursa sa pentru şefia partidului.

PNL trebuie să reafirme şi să promoveze valorile fondatoare ale naţiunii române moderne – drepturile şi libertăţile individuale, familia, credinţa creştină, subliniază Ludovic Orban în moţiunea cu care candidează pentru funcţia de preşedinte al partidului.

PNL va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creştin-democraţia şi conservatorismul, subliniază Florin Cîţu în moţiunea sa, intitulată „România liberală”, cu care candidează pentru funcţia de preşedinte al partidului.

 

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Filiala PNL condusă de Ilie Bolojan aprobă moţiunea lui Ludovic Orban”

  1. Anonim

    Așa cum mă așteptam, nu toți liberalii sunt bătuți în cap precum sălăjenii. Nu toți votează cu un repetent, pușcăriaș, țepar la bănci, mincinos, drogat !

Leave a Comment