Fără pensii speciale pentru parlamentari – proiect PNL

PNL a depus un proiect lege de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Propunerea a preluat toate observațiile CCR și vizează abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților.
Pentru a parcurge toate etapele parlamentare, PNL a introdus și un amendament la OUG 29/2020, privind impozitarea cu peste 90% a pensiilor speciale.
Decizia politică a Partidului Național Liberal este foarte clară, noi susținem principiul contributivității ca principiu care trebuie să stea la baza calculului pensiilor și susținem ca sistem de pensii diferențiat pensiile de serviciu ale cadrelor militare.
Partidul Național Liberal solicită tuturor partidelor politice, inclusiv PSD, partidul care a inventat pensiile speciale în România, să țină cont de vocea românilor și să voteze proiectul PNL, de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, unul la care CCR nu mai poate invoca nici o obiecție de neconstituționalitate.

Toate pensiile speciale au fost introduse prin legi de majorităţile PSD. Florin Iordache, de exemplu, este campion în inițiative de introducere de pensii speciale, el a semnat cel puțin patru propuneri legislative privitoare la pensii calculate altfel decât pe principiul contributivităţii.

Acest proiect vine după ce judecătorii CCR au decis neconstituţionalitatea eliminării pensiilor speciale, în timp ce chiar unii dintre ei sunt beneficiari de astfel de pensii. Spre exemplu, Valer Dorneanu, președinte CCR, fost parlamentar PSD, a încasat doar în 2018 peste 150.000 de euro din două pensii speciale. Aceştia sunt cei care au decis neconstituţionalitatea actului normativ. PNL a acţionat în acest sens şi a căutat o soluţie care să ţină cont, în mod evident, de decizia Curţii Constituţionale dar, în acelaşi timp, să şi caute să facă dreptate printre pensionari.
(P)

6 Thoughts to “Fără pensii speciale pentru parlamentari – proiect PNL”

 1. Anonim

  Inca un proiect pentru PROSTIREA PROSTILOR !!

  1. Anonim

   adica a celor ca tine ,pesedisti de orginte.

 2. Prafuri pt prosti !

  Alte minciuni liberale, prima pensie speciala, a magistratilor, a scos-o liberalul stoica, in timpul conventiei, gorghiu a mai scos vreo trei legi. Aceste proiecte ale psd, pnl, usr sunt prafuri, sunt facute astfel incat sa fie respinse de ccr. Nu cuprind grosul pensiilor speciale, cele militare, astfel incat ccr, pe buna dreptate va respinge legea. De ce sa fie impozitate progresiv numai unele pensii speciale ?

 3. Anonim

  Mint gunoaiele astea de te doare capul! Nu le e frica de Dumnezeu? Iuda va mai voteaza. Panaramelor! ??

 4. Marie

  Prinde sloganul la moda, ca PSD a introdus pensiile speciale, si nimeni nu cauta de unde s-a pornit. Mai sapati si veti gasi ca geniala idee, a fost a celebrului Teodor Stolojan. Noroc ca romanii uita repede, si repeta ce aud la televizor…

 5. Marie

  ??Legea nr. 142/1997 – Inițiator Valeriu Stoica+ Teodor Stolojan, ministru liberal!
  și Legea 303/2004 – magistrații (3800 de pensii speciale)
  PNL a votat PENTRU, a fost unanimitate!

  ??Legea nr. 83/2015– aviatorii (1500 de pensii speciale) – Inițiator Alina Gorghiu!
  PNL a votat PENTRU! 51 de voturi

  ??Legea nr. 216/2015 – diplomații (900 de persoane)
  PNL a votat PENTRU! 78 de voturi

  ??Legea nr 215/2015 –funcționarii publici parlamentari (700 de persoane).
  PNL s-a abținut! Nu s-a împotrivit acestor pensii speciale!

  ??PLX 442/2017 – Curtea de Conturi (600 de persoane) – Inițiator Florin Roman PNL!

Leave a Comment