EXCLUSIV! Ionel Ciunt revine la conducerea Prefecturii Sălaj

Andreea Vilcovschi & Olivian Vădan

Zilele lui Filonaş Chiş în fruntea Prefecturii Sălaj sunt numărate. Potrivit unor surse guvernamentale, PSD Sălaj pregăteşte înlocuirea acestuia cu Ionel Ciunt, care, teoretic, ar fi trebuit să preia, încă de anul trecut, funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu după instalarea Guvernului Ponta I. Singurul impediment care a stat în faţa acestui deziderat a constat în faptul că, la acea oră, Ionel Ciunt nu îndeplinea una dintre condiţiile esenţiale pentru o astfel de funcţie, şi anume nu era funcţionar public. Între timp, această mică piedică a fost înlăturată.

Ciunt nu mai este administrator public
Ionel Ciunt a participat, în urmă cu aproape o lună, la concursul organizat de către administraţia judeţului pentru ocuparea unui post vacant de consilier în cadrul Compartimentului Managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, obţinând 97 de puncte din 100 posibile. Întrucât funcţia de administrator public al judeţului, pe care o deţine din 2009, este incompatibilă cu cea de la spital, Ciunt a fost pus în situaţia de a alege. Cum postul de consilier îi asigură statutul de funcţionar public atât de necesar pentru a prelua conducerea Prefecturii, Ionel Ciunt a renunţat la scaunul de administrator.
Ciunt nu va prinde rădăcini la Compartimentul Managementul Spitalului Judeţean, întrucât într-una din viitoarele şedinţe de Guvern va fi anunţată numirea lui la şefia Instituţiei Prefectului.
Filonaş Chiş a părut surprins de intenţia superiorilor săi de a-l schimba din funcţie. “Momentan, sunt în concediu şi nu ştiu nimic despre acest subiect. În momentul în care se va întâmpla un astfel de episod, voi comenta pe marginea lui. Deocamdată nu vă pot spune nimic”, ne-a declarat prefectul.

Chiş se întoarce la Pensii, Pop revine la AJOFM
Conform aceloraşi surse, Filonaş Chiş se va reîntoarce în fotoliul de şef al Casei Judeţene de Pensii Sălaj, pe care l-a părăsit în mai 2012, când a fost numit prefect. Mircea Pop, actualul director al instituţie amintite, va primi o funcţie de execuţie în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj.
În ceea ce priveşte postul de administrator public al judeţului, acesta este vacant încă de ieri, fiind părăsit de Ionel Ciunt pentru funcţia publică de consilier. Scaunul de administrator va rămâne vacant pentru cel mult două săptămâni, până la numirea unui interimar. Ulterior, va fi organizat un concurs pentru ocuparea postului în cadrul Consiliului Judeţean Sălaj.

PNL vs. PSD
Potrivit protocolului existent la nivelul USL, odată cu schimbarea Guvernului Ungureanu cu Executivul Ponta I, în Sălaj, PNL ar fi trebuit să aibă prima opţiune pentru funcţia de prefect al judeţului, în contextul în care social-democraţii erau deja deţinătorii fotoliului de preşedinte al Consiliului Judeţean (protocolul prevedea că, în judeţele în care unul dintre partide deţinea funcţia de preşedinte de consiliu judeţean, funcţia de prefect revine celuilalt partid). Astfel că Lucian Băican era propus de către liberali, la acea vreme, pentru acest fotoliul de prefect. Atâta doar că “socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg” şi, între timp, lucrurile s-au schimbat. Nu mică le-a fost mirarea celor din PNL Sălaj să afle că, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, postul râvnit le-a fost atribuit celor de la PSD.

Despre “planul B”
În acele momente de tristă amintire pentru întreaga suflare liberală sălăjeană, cei de la PSD aveau cel puţin o propunere pentru funcţia de prefect. Una dintre ele, şi cea mai veridică, era legată de persoana lui Ionel Ciunt, însă pentru simplul motiv că la data respectivă nu era funcţionar public – condiţie esenţială pentru a prelua o astfel de funcţie, acesta a trecut pe “banca de rezerve”. Cum postul era deja obţinut de social-democraţii sălăjeni, practic şi logic, totodată, era ca cineva din PSD să-l ocupe. Aşa că a fost pus în schemă “planul B”. Fără să stea prea mult pe gânduri, Filonaş Chiş a acceptat propunerea colegilor săi şi s-a “transferat” din funcţia de şef al Casei de Pensii, în cea de prefect.

Se pregăteşte Todea?
Ionel Ciunt nu este străin de fotoliul de prefect, în condiţiile în care acesta a mai deţinut funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu în perioadele aprilie 2004 – ianuarie 2005 şi februarie 2009 – octombrie 2009. Întâmplarea face ca Ionel Ciunt să-i predea funcţia de prefect, de fiecare dată, lui Andrei Todea. Mai în glumă, mai în serios, ne întrebăm dacă nu o va face, încă o dată, la expirarea viitorului mandat?

Alte articole

46 Thoughts to “EXCLUSIV! Ionel Ciunt revine la conducerea Prefecturii Sălaj”

 1. Pis Chilonas

  Fost prefect, cercetat penal – Judetul Salaj
  Judetul Salaj – Ionel Ciunt s-a sustras recoltarilor de probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei .

  Ionel Ciunt s-a sustras recoltarilor de probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei
  Fostul prefect al judetului Salaj, actualul director adjunct al Directiei Sanitar Veterinare si Siguranta Alimentelor, Ionel Ciunt, este cercetat de politie, pentru sustragere de la recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, ne-a confirmat adjunctul Politiei Municipiului Zalau, comisarul Iulian Ones.

  Toate problemele lui Ionel Ciunt au avut ca punct de pornire seara de 16 octombrie, aproximativ ora 23.30, cand a incercat sa-si scoata niste bani din bancomatul amplasat la Banca Transilvania. Uitand codul pin al cardului, Ciunt s-a „suparat” pe bancomat, intrand in altercatie verbala si cu gardianul de serviciu la paza bancii. Acesta a solicitat interventia agentilor de siguranta din cadrul Politiei Zalau, insa cand acestia au sosit la fata locului, Ciunt plecase deja de acolo. Gardianul doar atat le-a putut spune politistilor, ca persoana in cauza era la volanul unui autoturism Audi. Solicitand date, prin radiotelefon, de la toti politistii existenti in acel moment pe strada, Audi-ul a fost gasit parcat in fata garajului locuintei fostului prefect, cu Ionel Ciunt in masina. Ajunsi la fata locului si politistii rutieri, Ciunt a fost invitat sa mearga la spital, in vederea recoltarii probelor biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. El a refuzat insa acest lucru, motivand ca nu el, ci sotia sa a fost la volan. Asta, contrar declaratiei gardianului de la banca, care a sustinut ca Ciunt era singur la volan. In cele din urma, fostul prefect a fost condus la politie, unde i s-a luat o scurta declaratie. „In mod normal, un asemenea caz este cercetat in termen de 30 de zile, insa noi credem ca in circa doua saptamani sa-l putem finaliza”, a mai spus adjunctul PMZ, comisarul Iulian Ones.

 2. carla crisan

  ma bucur pentru Ionel ciunt, este un cetatean model un om moral, modest ,inteligent si dedicat semenilor sai. Dintre toti prefecti care i-a avut Judetul Salaj este cel mai indreptatit sa ocupe aceasta functie. pacat ca nu este pe perioada nedeterminata.

  carla

  1. Anonim

   no, amu voiai ca Ceausescu? pe viata?

 3. vicarul Rus

  …stie Ciunt ce stie de merge periodic, ca Becali,la muntele Athos!…

 4. ion

  ciunt va fi capabil sa schimbe PEDELISTII din deconcentrate ceea ce Filonas nu ar fi reusit niciodata;

 5. Cum ii mai place piticul astuia atomic

  sa fie sef…Basca, ca nu iese cu nimic in evidenta…
  Pa cine are mascota asta in PSD, la Bucala, de-l „iubesc” la infinit?! Ca de fiecare data, caricatura asta cade in picioare in dauna altora mult mai competenti din PSD…

 6. Anonim

  Filonas=comunist,informator , Ciunt=Dinu Paturica al zilelor noastre .

 7. Anonim

  ce tara de cacat daca functia de prefect se da unui betiv

 8. Anonim

  oare salajul chiar n-are un om nepatat pentru o functie de prefect?asta-i un lingau si un betiv

 9. Anonim

  veterinarul e bun ca-i trateaza pe oameni ca si pe animale de aia este numai el bun de prefect.
  pacat ,ca eu stiu o gramada de animale moarte din cauza doctorului de ciunt ,daca asa soarta vor avea si oamenii…deh ne maritam soarta ca doar i-am ales desi stiam ca-si rosii.

 10. militianu

  No bine ma! Sunt doi politruci destinati sa fie prefecti de Salaj: acu Ciunt, acu Todea si viceversa. Astai Karma si nu au cum sa se impotriveasca. Pregatestete domn Todea, ca nu peste mult timp urmezi.

 11. Anonim

  ciunt este cel mai bun prefect pe care l-a avut Salajul din 1990.Mult noroc si sanatate.

 12. SOLOMON

  DOMNILOR ANONIMI !
  Ori nu-l cunoasteti pe dl Dr.Ionel Ciunt,ori sunteti de f.rea credinta !Daca-l criticati si pentru ca este bun crestin,atunci orice comentariu e de prisos .N-o fost comunist,nici securist si are reale calitati de inalt functionar public ,lucru dovedit pana acuma si cu certitudine va actiona pentru respectarea legalitatii la nivelul judetului .Mult succes !
  Pentru carcotasi………IGNORARE

 13. Ce miscare curveasca la piticu'

  Adicatelea s-a dat functionar public vreo doua saptamani (cica consilier la Spitalul Judetean) ca poata ajunge musai prefect…
  Ce foaita de om totusi…
  Asa-i cu astia mici se viseaza mari…cu orice pret…

 14. Anonim

  sunteti rautaciosi degeaba.Ionel Ciunt este un OM deosebit si este chiar potrivit pt a fi prefect .Pacat ca in jurul nostru sunt atatia care vorbesc urat fara sa stie adevarul despre ce fel de om este Ionel Ciunt.

 15. MIRCEA

  Cata invidie! Ce oameni rai!
  In loc sa va bucurati ca o sa avem un om competent in fruntea judetului, voi aduceti niste acuze grave la adresa acestui domn, Ionel Ciunt, care nu sunt adevarate. Daca nu stiti situatia reala nu tot vorbiti pe langa.
  Felicitari d-le Ciunt! Va suntem alaturi

 16. va asteptam inapoi cat mai repede

  toti colegii din prefectura il apreciaza. este o placere sa lucrezi impreuna cu dansul. este un lider deosebit un sef bun si nu in ultimul rand un om minunat. numai cuvinte de lauda domnule CIUNT. va asteptam

  1. 1

   nu vorbi in numele tuturor, Chis Filonas este un OM cu adevarat

 17. pdl-ist

  Voi sunteti la putere,ma bucur ca mai aveti si minte,Ciunt este un tip destept nu o ba.si.na expirata ca si Filonas.Va felicit!

 18. Anonim

  ADMINISTRATOR AL JUDETULUI, CONSILIER, PREFECT, DIRECTOR LA DIRECTIA VETERINARA SAU ORICE ALTA FUNCTIE AR AVEA omul acesta este un tip intelegent si capabil. EU PERSONAL L-AM AUZIT DE MLTE ORI VORBIND LA DIFERITE EVENIMENTE. are discurs bun,vorbeste foarte frumos,se vede ca e citit. toata stima si respectul. avem nevoie de oameni asa competenti

 19. anonim

  imi pare foarte rau ca traim inconjurati de oameni rai , care nu se pot bucura de faptul ca Ciunt va fi prefect. este un om deosebit si de buna credinta care sunt sigura ca va face mult bine pt salajeni ! multa sanatate

 20. anonim

  de cand a merge pe Muntele Athos este un lucru rau !

 21. ema

  Pentru domnul „PIS”-NU EXISTA OM MAI PROST DECIT DESTEPTUL SPERIAT- de ce va e frica domnule ? Pierdeti ceva?Eu stiu ca toti mai facem cate o gafa , dar nici chiar asa ,aveti o memorie bolnava si-apoi mie chiar mi se pare draguta si nevinovata intamplarea ;chiar tineti cu lux de amanunte toate momentele de parca ati fi fost acolo ,oare alta treaba nu aveti? stiti ca multi si-au facut case cu pietrele cu care au dat altii in ei?

 22. maria ,Simisna

  Ne bucuram mult pentru ca avem un om de aleasa omenie ,cu suflet mare si bun crestin care sa ne reprezinte pe noi simisnenii la nivelul acesta.suntem mandri de d-voastra d-le Ionel,sa va dea D-zeu sanatate ,intelepciune sa faceti fata problemelor ce va asteapta ,stim ca veti reusi,ca sunteti un invingator.

 23. liviu

  ma bucur foarte mult aflind aceasta veste despre d nu ionel ciunt este un om de omenie si cred ca va reusi sa rezolve mai bine problemele cu care ne confruntam locuitori judetului d-zeu sa va ajute

 24. Zălăuan

  Oare nu era mai bine pe vremea dictaturii, când era un singur partid ?
  Conducătorii se triau după capacitate, nu ca acum când trebuie să fie dintr-un anumit partid.
  Altfel nu e bun !!

 25. zote

  Esentele tari se tin in sticlute mici.Rautaciosi nu
  v-au cunoscut inca, omenia si bunatatea dumneavoastra. Betivul se trezeste ,dar prostul niciodata. Omul potrivit la locul potrivit.Dumnezeu da fiecaruia ceea ce merita (cite un talant- pe care unii il ingroapa iar altii il inmultesc).

 26. teo

  ,, Fac mai putin cu un an si-s mai bun ca un uman” Dr.CIUNT face cinste profesiei sale.Sunt sigur ca aceasta functie vi se potriveste.

 27. butuza

  Ma bucur pentru d-ul CIUNT

 28. victor

  d-l chis e un om care e in psd de la inceputul partidului si si-a sprijinit colegii intotdeauna.e grosolan si marsav sa fie indepartat.

 29. Anonim

  gunoiul ala, care l-a facut betiv ce argumente are?.
  de obicei, acei complexati si frustati vin cu asfel de argumente, iar dobitocul ala sigur este alcoolist.

 30. 6.03.2013

  Ma bucur nespus de mult pentru aceasta alegere.Felicitari d-le Cint!Sunteti omul potrivit la locul potrivit.Felicitari intregii familii.

 31. Anonim

  Eu nu am inteles de ce a fost schimbat d-l Filonas Chis din functia de prefect caci eeste tot psd-ist?Pentru ce s-au facut atatea jocuri de culise ca sa schimbi un psd-ist cu altul care pe deasupra mai e si ”penal”?

 32. Anonim

  Daca d-ul Ciunt face cinste profesiei sale ,de ce a ales functia de la Spitalul judetean el avind specilitatea veterinar? De ce nu a concurat pentu functii in cadrul Inspectoatului veterinar?

 33. Despre ce vorbim aici?!

  Lasand la o parte laudativele „pupincuristilor de serviciu” de mai sus, sa ne rezumam la fapte:
  omul isi urmareste interesul, iar pentru asta e deschis la orice compromis (inclusiv „calcatul pe cadavrele” colegilor de partid sau pseudoconcursuri pe la Spitalul Judetean, care sa-l aduca in „pole-position”)…
  Toate astea cu siguranta NU demostreaza caracter…ci mult „machiavellism”…
  Asa ca nu-l mai ridicati in slavi, atata timp cat se inscrie in linia de conduita a arivistului roman al timpurilor noastre, lipsit de orice scrupule…
  O intrebare se impune: pe cine are omul asta in spate, acolo la Centru, de iese intotdeauna castigator in dauna unor PSD-isti mult mai vizibili?!

  1. Anonim

   Absolut corect!

 34. Anonim

  la cum ne considera astia -animale-turma-de aceea pun prefect un veterinar.
  cat despre laudele ce le aduceti se vede ca sunteti lingaii de meserie .si asta tocmai pt.ca il cunosc pe ciunt .

 35. Anonim

  daca se laudaa ca nu a fost comunisto-securist de ce defileaza cu PSD=FSN=FOSTII NOMENCLATURISTI

 36. Dia

  Mai,dar otraviti mai sunteti…eu chiar stiu bine ce poate acest OM si am certitudinea ca un prieten stie „despre ce vorbim aici ” caci asa e „dusmanii nu-ti sunt strainii ,ca-s prietenii si vecinii” cat despre comunisto-securist „cine zice ala e ” iar acest baiat ..nici vorba .
  Un lucru stiu sigur „Ce-ti da Dumnezeu ,nu-ti pot lua oamenii” asa ca daca va fi sa fie eu va doresc putere de munca d-le Ionel ,SANATATE , si numai bine.

 37. liviu

  Merita este un om care a muncit pentru salajenii lui,un om capabil si un prieten deosebit , ne bucuram pentru tine, sa-ti ajute Dumnezeu si multa sanatate.

 38. Pupincuristii de serviciu

  nu „doarme”…

 39. ora 17

  fam.Ciunt este minunata, sotia si fiica de-o moralitate ridicata,crestini convinsi si un respect reciproc in familie,mai mult un exemplu de urmat.Fiica un viitor medic o meserie nobila si de cea mai inalta moralitate si caracter ,calitati mostenite si urmate din familie.succes d-nule Ciunt! Felicitari pt. viitoarea functie pe care o meritati din plin.

 40. teo

  Cei care spun doar rautati despre dl.ciunt ii sfatuiesc sa precizeze o nedreptate sau o ilegalitate savarsita de acest ,,OM”. DORITI VOI ACEASTA FUNCTIE?
  E timpul sa lasati loc valorilor morale si intelectuale.
  Acast om a indeplinit aceste functii datorita valorii sale.Fi -ti realisti, doar sunteti intelectuali.

 41. teo

  Tu ,ala care nu mai poti de locul unde a concurat ciunt ,cred ca esti veterinar si nu a concurat in inspectoratul veterinar ca sa-ti lase loc tie .,sau daca vrei postul de la spital stai pe faza ca vad ca te tenteaza.

 42. Anonim

  ADEVARATUL CONDUCATOR SUPREM AL ACESTUI JUDET ESTE TOVARASUL TIBERIU MARC .LA MULTI ANI OM DE TREABA.

Leave a Comment