Dorel, Democrația și Sexul

La noi, a fi Dorel, înseamnă ceva, înseamnă că nu ești doar prost, dar ai și talent să-ți pui în valoare prostia. Adică un fel de artist negânditor care atunci când “creează”, de fapt pățește ceva, ce pentru un om inteligent era previzibil, dar pentru “ceilalți” e doar ghinion. Dorel este un om al acțiunii, dacă are un ciocan și vede gresie, el va folosi ciocanul. “Ciocanul este pentru bătut”, e simplu pentru el, o continuare a raționamentului nu există, nu poate duce la capăt un silogism. El se oprește la prima premisă și deja trage concluzia: “Am ciocan … deci sparg!”. Dorel este cred că cel mai important target al celor ce fac studii de piață. Oricine vinde ceva fără valoare trebuie doar să stabilească o reclamă bună și îl are client fidel pe Dorel. El își va umple căruciorul de tigăi “ speciale pentru prăjit oul în colțuri, la oferta incredibilă de 2 la preț de 1, iar dacă va cumpăra mai multe, va primi puncte bonus cu care va putea achiziționa la reducere o lingură de amestecat în tăiței sau un breloc personalizat cu semnătura lu’ Pește Vodă împărat.
Dorel este un câștigător ! El câștigă întotdeauna dreptul de a participa la tragerile la sorți anuale doar trimițând un mesaj taxabil cu “doar” 0,9 euro în care trebuie “doar” să scrie codurile “câștigătoare” înscrise pe capacele de bere. Dorel este personajul pentru care se ține “Black Friday” chiar și miercurea.
Eeei dragilor, acest Dorel este și ținta sau targetul politicienilor versați în ale minciunii. Pentru El, trebuie mesaje simple de genul “răzuiește și vei câștigă”. Acestea sunt suficiente, nu contează ce câștigă. El trebuie să fie câștigător, el are nevoie de o confirmare a valorii lui. El este și patriot, el trebuie investit cu calitatea de apărător a unor valori, să nu uităm de “Vin moșierii, vin chiaburii!” de după Revoluție. Dorel va sări să apere țara de aceste entități, fără să înțeleagă de fapt ce apară și de cine. Dorel este și mândru de el, dacă îi spui că e puternic și-i dai ciocanul … sparge gresia cu mândrie. Dorel este întotdeauna convins, el nu are îndoieli … și va sparge gresia cu convingere. Dorel este și consecvent, el nu își trădează convingerile și părerea, iar dacă prinde ofertă la ciocane va sparge și marmura, doar a prins super-oferta de 3 ciocane la preț de 2.
Cine are oleacă de inteligență și își iubește țărișoara asta, nu cred că nu poate constata că Dorel este simbolul democrației românești, rezultatul politic al ultimilor 29 de ani, un rezultat al acțiunilor doreilor reuniți sub lozinca comunistoida “Dorei din toată țara, uniți-vă!”. Această constatare ar trebui să fie considerată ca un strigăt de durere, ca o rugăminte adresată ne-doreilor: Mergeți la vot! În 26 mai veți putea lua ciocanul primit la super-ofertă din mâna lui Dorel!
P.S. Cuvântul “sex” din titlu a fost doar pentru marketing!
Votați Alianța USR-PLUS, votați inteligent, votați schimbarea!
(P)

Alte articole

2 Thoughts to “Dorel, Democrația și Sexul”

  1. Anonim

    Felicitari celui care a scris acest text. Aceasta e crunta realitate din Romania. Păcat ca este spusa doar acum in campanie electorală si de un partid politic. Acest mesaj își pierde eficientă si credibilitatea din aceasta cauza. Vroiam să-l distribui mai multor persoane politice si nu numai dar fiind deja un mesaj politic nu mai are aceeași valoare. Daca nu era semnat politic si ajungea de la oameni simpli la politicieni era mai bine . Asa de la politicieni la oameni simpli e mai greu( mai ales pentru cei care nu fac politica)
    Oricum felicitari pt text

    1. Anonim

      Felicitări? … Nu vad pentru ce. Cu așa text nu primești voturi , doar un premiu pentru „cel mai bun pamfletar”, eventual.

Leave a Comment