Diaspora, două zile de vot la alegerile parlamentare

Cetăţenii români cu drept de vot aflaţi peste hotare vor avea la dispoziţie două zile – sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie – să îşi exprime opţiunea la alegerile parlamentare, conform proiectului de lege aprobat, ieri, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 184 de voturi „pentru”, 14 „împotrivă” şi 4 abţineri.

Proiectul a fost adoptat şi de Senat în 9 septembrie şi mai prevede că alegătorii români cu domiciliul/reşedinţa în străinătate vor putea să îşi exercite dreptul de vot pe liste electorale suplimentare şi la o altă secţie de votare din circumscripţia electorală de care aparţin, în cazul în care şi-au schimbat recent domiciliul.

Un amendament care a fost adoptat de Camera Deputaţilor la această iniţiativă permite românilor din diaspora să voteze timp de două zile, sâmbătă şi duminică, la alegerile parlamentare din decembrie. Au votat „pentru” 160 de deputaţi, 10 au fost „împotrivă”, iar 5 s-au abţinut. Amendamentul a fost respins anterior în Comisia juridică a Camerei. El a fost propus de USR şi a fost susţinut la vot şi de PSD şi PNL. Legea va fi trimisă spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Sursa: www.bursa.ro

One Thought to “Diaspora, două zile de vot la alegerile parlamentare”

  1. Fara privilegii !

    Iarăsi privilegii pt cei de afară, nu ar trebui să voteze decât cei care plătesc impozite in România ca-n țările civilizate !

Leave a Comment