Comunicat de presă

Discursul din Parlament al primului-ministru a fost mai degrabă o perdea de fum, o perdea creată de cifre abstracte, care, de fapt, ascund realitatea, ceea ce ar fi trebuit să prezinte. Cifrele prezentate nu corespund realităţilor din satele şi oraşele din România, nu corespund cu ceea ce se întâmplă în sălile de judecată sau în spitale. Acum un an de zile, pe 17 noiembrie la învestirea guvernului Cioloş, ALDE şi copreşedintele Călin Popescu Tăriceanu au avertizat că tehnocraţia ucide democraţia. La aproape un an de zile, toate aceste temeri se confirmă. Guvernul a ignorat sistemul democratic şi a acţionat arbitrar şi ineficient lăsând deseori impresia că ţara este neguvernată sau că este guvernată din afară.
În opinia mea, fiecare dintre aceste lucruri sunt motive suficiente pentru demisie în orice stat democratic în care Guvernul răspunde în faţa cetăţenilor şi a reprezentanţilor aleşi prin vot de aceştia. Guvernul nu răspunde în faţa agricultorilor, care nu şi-au primit subvenţiile cu lunile, ceea ce dus la compromiterea multor recolte Guvernul nu răspunde pentru zero fonduri europene atrase pentru exerciţiul bugetar 2014-2020? Guvernul nu răspunde în faţă medicilor şi profesorilor care aşteptau legea salarizării unitare care ar fi pus sistemul de salarizare pe o bază solidă, echitabilă de creştere.
Problema este că Dacian Cioloş şi guvernul tehnocrat nu răspund în faţă cetăţenilor, nici în faţă Parlamentului. România este condusă de un guvern nedemocratic care timp de un an de zile a luat decizii care au ucis încet dar sigur democraţia din România. Eşecul acţiunii prezidenţiale a domnului Iohannis de anul trecut poate fi cuantificat prin modul în care funcţionează acest guvern alcătuit dintr-o echipa aproape fără noimă, lipsită de competenţe, ceea ce a dus la un regres resimţit de toţi românii. Guvernul Cioloş are principala calitate de a fi un guvern nedemocratic, care timp de un an de zile a luat decizii care au ucis încet, dar sigur, democraţia în România.

Mirel Taloş,
Deputat

(P)

11 Thoughts to “Comunicat de presă”

 1. Anonim

  Cine mai vorbeste de democratie cei care l-au aparat pe fost ministru de Interne (Oprea) mai bine taci.

 2. Anonim

  Ati scos in tara lumea in starda in frunte cu Trariceanu si gasca lui.

 3. Anonim

  Du’te Talos si te culca!Esti terminat!

 4. Anonim

  DEACO0RD ! ASA ESTE !

 5. Anonim

  Acum se trezeste de ce au votat pentru al apara pe Oprea mai are curaj sa iasa in presa sa-i fie RUSINE!

 6. Anonim

  Ciolos la-a dat pete nas PSD-ului e un barbat nu o javra ca si altii.

 7. Anonim

  KKT cu ochi, voi parlamentarii ati votat guvernul Ciolos,voi majoritatea PSD – ALDE – UNPR- PNL il sustineti pentru ca nu sunteti in stare sa va asumati guvernarea!

 8. O nulitate care n-are ce sa mai caute in viata publica

  N-are dreptul nici sa vorbeasca despre guvernarea Ciolos, nici el, nici alt nemernic din politica romaneasca.
  E prima data, din ’89 incoace, cand am avut un guvern decent, normal, fara hotii din banul public.
  La iarna, insa, se intorc hotii la putere.

 9. Anonim

  cantec de lebada… Adio!

 10. Anonim

  A propos de „atragerea” de fonduri europene în portofelele cui trebuie, Ia zi, mă deputate PSD, filiala ALDE, cum a fost cu sifonarea a peste 6,5 milioane euro pe gara Zălau cu cca 20 călători/zi?

Leave a Comment