Comisia juridică a Senatului a adoptat raport de respingere pe proiectul USR privind desfăşurarea alegerilor locale timp de două zile

Comisia juridică a Senatului a adoptat marţi un raport de respingere la proiectul de lege al senatoarei USR Florina Presadă care prevede desfăşurarea alegerilor locale timp de două zile, pe 26 şi 27 septembrie. Senatul este prim for sesizat pe iniţiativa legislativă, potrivit News.ro

A fost un vot majoritar „pentru” adoptarea raportului de respingere din partea PSd şi UDMR, iar de la PNL a fost o abţinere.

Pe 24 iulie, senatorea USR Florina Presadă a înregistrat la Senat un proiect de lege care prevede desfăşurarea alegerilor locale timp de două zile. În condiţiile în care votarea s-ar realiza doar într-o singură zi, procesul de votare ar fi serios îngreunat şi întârziat ca urmare a măsurilor de distanţare socială atât în interiorul secţiei cât şi în afara ei, motivează parlamentarul.

Iniţiativa vine după ce amendamentul USR cu acelaşi obiect a fost respins în Legea votată de către Legislativ care stabileşte data alegerilor pe 27 septembrie.

Proiectul prevede că „data alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020 se stabileşte in ziua de duminică, 27 septembrie 2020.

Cu toate că ziua alegerilor locale e stabilită pe 27 septembrie, proiectul arată că „votarea se desfăşoară pe parcursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie 2020, şi zilei de duminica, 27 septembrie 2020”.

„În fiecare dintre aceste zile, votarea incepe la ora locala 7:00 şi se iîcheie la ora locală 21:00”, mai arată proiectul de lege.

Senatul este prim for sesizat pe iniţiativa legislativă, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment