Candidaţii ARD Sălaj fac bilanţul celor două săptămâni de campanie

Prima conferinţă de presă a ARD Sălaj din această campanie electorală s-a consumat joi. Protagoniştii acestui eveniment au fost Lucian Bode şi Claudiu Bîrsan – candidaţi la Camera Deputaţilor pe colegiile Şimleu Silvaniei şi Zalău, precum şi Septimiu Ţurcaş, primarul oraşului de la poalele Măgurii.

Toate tunurile pe USL
Potrivit candidatului ARD Sălaj pentru un nou mandat de deputat în colegiul Şimleu Silvaniei, Lucian Bode, în doar 6 luni, USL a reuşit să devină cel mai mare pericol pentru România. „USL a pus deja la punct dezastrul care îi aşteaptă pe români în aceasta iarnă. USL târăşte România în recesiune şi fiecare român va simţi pe pielea lui ce înseamna fiecare zi de guvernare USL”, a spus liderul PDL Sălaj. Acesta a mai făcut cunoscut că, sub guvernarea USL, economia României a piedut 2 miliarde de Euro, fiind cea mai mare scădere a PIB-ului din ultimii doi ani, şi anumea cea înregistrată în iunie, iulie şi august. „Sub USL, fiecare familie de români simte scumpirile, cei care au credite îşi dau seama cât de mult s-au scumpit acestea. Sub USL, investiţiile au scăzut, numai prin tăierea lor s-au piedut peste 20.000 de locuri de muncă, fără a fi create altele. Până acum, s-au închis în acest an mai multe firme decât în fiecare an al guvernărilor precedente. În schimb, Guvernul Ponta a găsit bani pentru ca instituţiile să cumpere maşini cu preţuri de până la 18.000 de Euro”.

Despre pseudo patriotism
Lucian Bode este de părere că, pentru a ascunde dezastrul provocat în cele 6 luni de guvernare, Guvernul Ponta a intrat deliberat într-un război absurd cu UE: „Ponta nu a învăţat până acum că UE însemnă bani, dar şi reguli! Este cazul să-l informăm că aceşti bani sunt pentru dezvoltarea infrasctructurii rurale, pentru dezvoltarea infrastructurii naţionale, pentru ajutorarea agriculturii. De fapt, banii sunt pentru creşterea nivelului de trai, dar lucrul acesta nu îl interesează pe domnul Ponta, şi nici pe Guvernul lui. Mai mult, USL vrea să îi convingă pe români că războiul cu UE este unul patriotic, sperând că va obţine voturi dintr-o anumită zonă a electoratului. Numai că a fi patriot nu înseamna a cere desfiinţarea ANI, desfiinţarea DNA, sau să dai cu pumnul în masă la Bruxelles. Dimpotrivă, patrioţii sunt cei care atrag fondurile europene de care România are atât de multă nevoie! Reamintesc că USL a fost un pericol uriaş pentru România de fiecare dată când a guvernat. De fapt, de fiecare dată au fost 4 ani pierduţi pentru România. Aduceţi-vă aminte cât de greu am intrat în UE, la trei ani după ce a intrat cea mai mare parte a statelor foste membre ale Lagărului socialist şi, până la urmă, cât de greu am intrat şi în NATO”, a încheiat candidatului ARD Sălaj pentru un nou mandat de deputat în colegiul Şimleu Silvaniei, care i-a rugat pe sălăjeni să gândească cât de mult rău ar mai putea aceeaţi guvernare pentru viitorii 4 ani.

Campanie cu „excepţii” la Şimleu
Făcând un bilanţ al primelor două săptămâni de campanie electorală, Lucian Bode s-a declarat mulţumit faţă de modul în care majoritatea candidaţilor pe colegiul Şimleu au înţeles să abordeze această competiţie politică, existând totuşi unele excepţii. Candidatul ARD a subliniat, totodată, că Alianţa tratează cu acelaşi interes toate cele şase colegii de deputaţi şi senatori în care are candidaţi: „Reacţia oamenilor din colegiile în care avem candidaţi este una pozitivă. Şi în Şimleu, ca de altfel în celelalte colegii din Sălaj, campania electorală este una civilizată, cu excepţia atitidinii unui singur adversar politic, dacă pot să-l numesc aşa. Acesta se foloseşte de acelaşi stil mizerabil de a răspândi injurii şi calomnii, cu ajutorul propriului aparat de propagandă. Totuşi, vreau să remintesc că obiectivul nostru, în Sălaj, rămâne nemodificat, şi anume obţinerea a două mandate de parlamentar”.
Fără să-i amintească numele celui care face „excepţie de la regulă”, deşi este lesne de ghicit, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, este de părere că acel candidat are o singură problemă, şi anume că deţine un cărucior cu rotile ce se învârte doar în capul său. „Acest candidat foloseşte acelaşi stil mizerabil de a face campanie ca la alegerile locale, când a candidat pentru Primăria Şimleu. Se foloseşte de aceeaşi oameni, după care îi va arunca la gunoi ca pe nişte cârpe. La locale, m-am bucurat foarte mult că mi-a fost contracandidat, şi am câştigat detaşat în faţa lui. Mă bucur şi acum că este în competiţie cu Lucian Bode, tocmai pentru acelaşi motiv. Candidatul la care fac trimitere va pierde şi această competiţie, pentru că lumea ştie ca fel de individ este”, a opinat Septimiu Ţurcaş.

Despre frica faţă de autorităţi
La rândul său, candidatului ARD Sălaj pentru un mandat de deputat în colegiul Zalău, Claudiu Bîrsan, s-a arătat surprins plăcut de modul în care reacţionează oamenii cu care a interacţionat în cele două săptămâni de campanie electorală. „Sunt mulţumit de modul în care decurge această campanie electorală. Am întâmpinat, totuşi, unele probleme”, mărturiseşte Bîrsan. Acesta a subliniat că, din momentul în care s-a aflat oficial că va candida, deşi avea deja încheiate contracte de închiriere a unor spaţii pentru afişaj electoral, unii dintre proprietari au decis să nu respecte înţelegerea făcută. „Explicaţia lor a fost că le este frică de repercusiunile ce ar urma să apară din partea administraţiei locale”, a arătat candidatul ARD, subliniind totodată că o astfel de atitudine arată că, cel mai probabil, „a intrat frica sub pielea cuiva”.

Alte articole

24 Thoughts to “Candidaţii ARD Sălaj fac bilanţul celor două săptămâni de campanie”

 1. Anonim

  Trebuie sa mergeti mai sustinut! Fiti o echipa! USL se va prabusi singur….

 2. Anonim

  Dius, cu toata increderea, inainte!

 3. Anonim

  va apuca scrisul dar nu sunteti in stare sa legati doua cuvinte,iar de format o propozitie nici vorba.stati in banca voastra analfabetilor

 4. Dius

  Pronostic Colegiul Zalau:
  Talos – 35%;
  Abrudanu – 30%;
  Kovacs – 15%
  Birsan – 15%;
  Pusok – 5%.

  1. Anonim

   precis ,mama Omida!

 5. Anonim

  unde lucreaza fratele lui Bode? tot la vama? dupa alegeri il ducem inapoi la mistreti de unde a venit!

 6. ioan simleuan

  ((Totuşi, vreau să remintesc că obiectivul nostru, în Sălaj, rămâne nemodificat, şi anume obţinerea a două mandate de parlamentar”.))domnu Bode !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! domnu Blaga dece nu este in obiectivul tau.incepi sa fii cam basist ,neserios si mincinos.

 7. vasi

  pt.ioan simleuanul;habar nu ai ca parlamentar inseamna si deputat si senator,de blaga e vorba

 8. aaa

  gata bode dupa alegeri te schimbam sant din jibou si ai distrus pdl.

 9. Anonim

  Sa-ti ajute Dumnezeu, dle Birsan

 10. Anonim

  Bode este un demagog ieftin.Or fi fost guvernarile usl dezastruoase dar guvernarea portocalie a fost criminala si de departe cea mai incompetenta si aroganta dintre toate guvernarile de dupa 1989.Da MRU pe unde-i?Bode ai gustat si matale vita de Kobe?Fiti ungurenii mei.

 11. CENTURION

  Mai Bode, PAPAGALULE, de ce nu spui tu in conferinta de presa ce scrie in raportul Curtii de Conturi a Romaniei ca in guvernarea PDL – Boc s-au furat 40% din PIB. Daca nu se fura atat nu numai ca nu trebuiau taiate salarii, pensii, inchise spitale, scoli etc. ci se puteau si mari toate astea, dar foamea PDL-ista va intra in istoria Romaniei ca si cel mai urat lucru care se poate intampla unei tari.
  Sa nu crezi tu ca cei de la Bruxelles nu stiu exact ca la noi 1 km de autoatrada a costat de 5-6 ori mai mult decat in Ungaria, Slovenia, Croatia la aceleasi conditii de teren.
  Toti PDL-istii sunteti o haita de hoti care faceti politica exclusiv pentru propriile buzunare iar locul vostru este dupa gratii. Sper ca USL sa aduca tara la normalitate, iar pe hoti in puscarii, iar tu Bode va trebui cat de curand sa iei calea Procuraturii pentru a explica ce-i cu spagile primite de la DELTA si alte firme care au construit drumurile pe care iti expui cu nesimtire benerele, de parca ai facut aceste drumuri din banii tai, sau a lui taicatau…
  Esti o rusine pentru politica Salajeana!!!!

 12. Anonim

  centurion,cauta banii la hotul de mocan care a tepuit statul roman cu milioane de euro

 13. Anonim

  Mocanu a furat banii, e adevarat. Dar ce? L-a oprit Bode cu Tuecas? NU, ei erau ocupati cu transferul fratelui lui Bode de la mistreti la Vama Zalau! Rusine sa va fie ca v-ati batut joc de votul nostru. Pe mine nu ma mai vedeti la vot degraba!

  1. priecini buni

   o fi furat si pentru ei, ca de nu, sigur il opreau

 14. Anonim

  stai acasa,nu ne vota!

 15. Anonim

  prea elegant dom primar (ca intotdeauna)la adresa analfabetului de mocan

 16. Andrei

  După „lustraţia” ciumeţilor portocalii, de la locale, în 9 decembrie urmează „LUSTRAŢIA FINALĂ”, asta fiindcă tot aţi avut voi neobrăzarea cu legea lustraţiei.

 17. Anonim

  barsan se plange ca nu are voie sa si puna afise in zalau in zona kaufland ,ca celor care se ocupa de asta le e frica de primarul din zalau,oare la zalau e adevarat? atunci la simleu de ce se exclude acest lucru?

 18. Anonim

  cu ce e mai destept blaga ca si mocanu? mocanu a fost la acelasi liceu cu turcas ,din cate stiu blaga nu a intrat in treapta acolo ,ca pe vremea aia se dadeau si examene

 19. adelina

  Intr-adevar domnul Mocan este un intelectual de prima clasa. Cine il cunoaste stie ca apreciaza lucrurile de calitate, arta si cultura. Restul sunt baliverne. Este vremea tehnocratilor Stanciu si Mocan!

 20. guthi

  Un intelectual rasat domnu’ Mocan, o somitate ce mai incoace incolo, un fel de Jimmy Hoffa de Salaj.

  1. timy

   las ca e bun tac-tu , jimi humunukuamuapuakaka

 21. guthi

  Catindatii astia de la ARD or ajunge naibii cardiaci, la ei totul e din inima.

Leave a Comment