BARNA: „USR – Plus nu va face alianţe preelectorale pentru alegerile parlamentare”

Preşedintele USR, Dan Barna, s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut de Alinaţa USR – Plus la alegerile locale şi e convins că la alegerile parlamentare cele două partide vor depăşi 20%. Barna a adăugat că Alianţa USR – Plus nu va face alianţe preelectorale pentru alegerile parlamentare, conform news.ro.

„Stăm foarte bine. rezultatele pe care noi le-am obţinut arată că acea componentă a societăţii, care doreşte o Românie care se modernizează, o Românie care merge asumat spre Europa şi o Românie care nu mai ridică din umeri că nu ai ce să faci, e tot mai consistentă. Faptul că USR Plus au obţinut rezultate remarcabile în Bucureşti, în Timişoara, în Alba, în Braşov, în Bacău şi aici doar câştigând primăriile. Vorbesc şi de peste mia de consilieri pe care i-am obţinut, arată că la 4 ani de la apariţia în mediul politic a unei forţe căreia nu i se dădea nicio şansă şi se paria că ne vom risipi în primele luni, după ce am intrat în Parlament în 2016, cei de la PSD şi PNL pariau că ne vom risipi şi în cât timp ne vor lua parlamentarii şi iată că încheiem 4 ani de prezenţă în Parlament, nu doar într-un grup copmact, dar şi cu teme importante: fără penali în funcţii publice, pensii speciale, reforme în justiţie, teme pe care le-am adus în dezbaterea publică. Din acest punct de vedere, participarea, pentru prima dată la alegerile locale, pentru că mai aveam experienţa din Bucureşti, în 2016, dar la nivel naţional, să obţinem aceste rezultate, la prima participare, este un rezultat remarcabil pentru care îi felicit pe toţi colegii mei din USR şi din Plus”, a declarat Dan Barna, joi seară, la Digi 24.

Liderul USR este de părere că la alegerile parlamentare, scorul ce va fi obţinut, va depăşi 20 la sută.

„La parlamentare este o altă poveste, scorul va fi semnificativ mai bun pentru că la locale, (…) dacă aveam alegeri în două tururi, rezultatul ar fi fost mai bun, fără îndoială. Aşa, într-un singur tur noi am avut o singură şansă pe care am exploatat-o foarte bine. La parlamentare, votul politic, legat de viitorul României, cumva e diferit pentru că nu mai sunt interesele locale în comune, oraşe. Sunt convins că vom trece de 20%”, a declarat Barna.

Întrebat dacă USR – Plus va face alianţe preelectorale înaintea alegerilor parlamentare, Dan Barna a declarat că această idee nu se află în planurile celor două partide.

„USR – Plus nu va face alianţe preelectorale pentru alegerile parlamentare. Avem candidaţi foarte buni, foarte valoroşi, în toate judeţele, vom avea opţiuni solide, credibile, competenteîn toate judeţele, suntem încrezători că rezultatul va fi unul remarcabil”, a mai declarat Barna.

Sursa: www.bursa.ro

8 Thoughts to “BARNA: „USR – Plus nu va face alianţe preelectorale pentru alegerile parlamentare””

 1. 403 Forbidden

  Ceva nu e-n regulă în mintea pluseriștilor: au obținut 8,8% la locale, dar vorbesc de peste 20% la parlamentare. Probabil se bazează pe Moș Nicolae (votul e-n 6 dec.)

  1. Anonim

   La alegerile locale conteaza omul (candidatul) si structurile de partid din tara. USR-PLUS e un partid relativ nou care nu are organizatii in tara, deci scorul la locale era de asteptat sa fie mai mic. La alegerile parlamentare e cu totul altceva si conform sondajelor USR-PLUS va avea aproape 20% din voturi.

 2. Noaptea ca hoții

  Usr a falsificat votul la Sectorul 1, noaptea ca hoții. În cârdășie cu procurorul, au intrat în sala cu buletinele de vot și au introdus buletine de vot pt clotilda. Au uitat însă o cameră de luat vederi pornită, imaginile de pe acea cameră arată ce pot face oamenii neamțului, de aceea tot vrea alegeri neamțu !

  1. ionica

   PSD a fraudat, baiete! USR a reclamat primul frauda si a chemat Politia si jandarmii. Ce ai vazut tu la Antena 3 e manipularea hotilor din PSD. La sondajul exit-poll diferenta dintre candidatul USR si cel PSD era de 9% iar dupa numarare diferenta s-a redus la 1%. Cum explici asta? PSD are o „masinarie” de furat voturi bine pusa la punct si a furat la fiecare alegeri din ultimii 20 de ani. Acest partid e un cancer pentru Romania si nu ne vom face bine ca popor pana cand nu va disparea de pe scena politica.

   1. Dilema mea

    Ionică, am trecut demult de vârsta când credeam că tot ce zboară se mănânca, fraudarea alegerilor la sectorul 1 este evidentă. Marea întrebare este pt mine dacă conducerea psd va sesiza UE. Dacă nu, îmi întărește bănuiala, conducerea psd este infestată de serviciile neamțului !

 3. ioan delu

  Daca procedeaza ca la Sectorul 1 nu au nevoie de aliante.

 4. Anonim

  Dilema, ai o obsesie cu conspiratia. A furat USR, da e posibil sa fie si PSD cu complicitatea PNL… Tu te crezi?

 5. Anonim

  La Romanica fiece troglodit e un fel de Kant. Ar putea fi…, daca n-ar fi…, insa e…, desi pare mai degraba… Mana pe lopeti, baieti!

Leave a Comment