Angajat al DSVSA Sălaj, declarat incompatibil de ANI

Un sălăjean se numără printre cei nouă funcţionari publici declaraţi în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că au ocupat simultan mai multe funcţii sau calităţi, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor.
Potrivit unui comunicat ANI, remis miercuri, Niculae Cheţe, consilier în cadrul DSVSA Sălaj, a fost declarat incompatibil deoarece, în perioada 27 aprilie – 11 iunie 2012, a participat la campania electorală desfăşurată cu ocazia alegerilor locale, depunându-şi candidatura pentru funcţia de primar al comunei Gîrbou, judeţul Sălaj, fără a-şi suspenda raportul de serviciu.
Persoanele evaluate de ANI au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
„Toate persoanele menţionate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare”, se mai arată în comunicatul ANI.
Până la închiderea ediţiei, Niculae Cheţe nu a putut fi contactat.

2 Thoughts to “Angajat al DSVSA Sălaj, declarat incompatibil de ANI”

  1. fdhhfdfgfd

    fghsdfhfg

  2. nelu

    de somes odorhei ati uitat a fost caz similar

Leave a Comment