Andrei Maior pierde fotoliul de primar al comunei Crişeni

 

Prefectul judeţului, Ionel Ciunt, a emis joi, 12 februarie, Ordinul nr.19 privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Crişeni, aparţinând lui Maior Andrei, ca urmare a condamnării acestuia la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare şi 2 ani şi 6 luni termen de încercare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prin decizia penală nr. 11031/A/2014 din 18.11.2014, definitivă, a Curţii de Apel Cluj şi a rămânerii definitive a Raportului de evaluare nr. 5852/G/II/12.02.2014 al Agenţiei Naţionale de Integritate prin nerecurarea Sentinţei civile nr. 372/2014 din data de 24.09.2014 a Curţii de Apel Cluj.

Reamintim faptul că Maior a intrat, în luna februarie a anului trecut în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), fiind acuzat de conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul, Maior Otto, pe postul de consilier personal fără organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcţii.

Ordinul prefectului poate fi atacat de Andrei Maior în termen de10 zile de la comunicare, în baza Legii 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată. În conformitate cu art. 72 din Legea nr. 215/2001, atribuţiile  primarului vor fi preluate de viceprimarul actual, Vasile Bogdan (PSD) până la alegerea unui nou primar.

Deşi am încercat să-l contactăm pe fostul primarul Maior de nenumărate ori, acesta a fost de negăsit.

Prefectura este obligată să anunţe de îndată disponibilitatea postului, iar Guvernul dispune, în termen de 90 de zile de la data primirii comunicatului, organizarea de alegeri pentru postul de primar rămas vacant.

6 Thoughts to “Andrei Maior pierde fotoliul de primar al comunei Crişeni”

  1. sep

    d-l Maior primar de trei legislaturi, are mari radacini , mai mari ca cele de l;a TREI BRAZI, asa ca totul va fi un FAS!!. Ilegaliatile de la Primarie sunt cu carul, investitii cu devize umflate, canalizare facuta aiurea, lucrari executate prost si platite bine, Unde sunt receptia lucrarilor la canalizare, apa. Statii de autobuz facute cu firma din DIOSOD al carui patro este ruda cu primarul, intretinere la instalatiile de iluminat facute de firma care este frate vitrg cu contabila, un sir lung de ilegalitati…Restituiri de terenuri ilegale _vezi verseni laslo cu suprafete mari , pasune restituita ca teren arabil

  2. Trahanache

    D/le prefect, mai exista un primar intr-o situatie similara si nu ati emis inca ordinul de incetare. Daca nu il stiti, este vorba de Balanean Eugen, condamnat definitiv pentru acelasi conflict de interese.
    Asteptam cu interes un ordin similar .

  3. necajitul

    Si la Bocsa cand ajungeti d-le prefect cu ordinul?

  4. Anonim

    Pacat caci a facut multe pt. comuna.

  5. der

    Da este adevarat ca Moior primar de Criseni a facut multe: cand s-afacut primaria el s-a facut casa in zalau, cand s-a facut drumurile ,introdus apa el s-a facut Pensiunea TREI BRAZI, apoi canalizare a facut teren de fotbal, baza sportiva la pensiune. Cu cei din comisia de improprietarire (verseni si jecan ioan ) s-a atribuit multe trenuri, paduri, pasuni. Verificati-i dupa proprietatile avute in Registrul agricol. Verificatile averile la toti din Comisia de improprietarie!!!

  6. Oli

    Oferta urgenta de locuri de munca! Veti vedea ca zilnic tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca oferim din start contract legal si punem imediat la dispozitia tuturor dovada platii! Deja am acordat si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:radu_olimpia@yahoo.com

Leave a Comment