Andreea Maria Paul: Ioan Abrudan – Dinu Iancu Salajanu, parteneriat castigator pentru Salaj”

A inceput campania alegerilor locale 2012. Andreea Maria Paul, presedinta organizatiei judetene de femei a PDL Salaj, prim-vicepresedinta a organizatiei nationale de femei a PDL, crede ca Salajul merita alt destin decat cel rosu, cel de pana acum.

„Opozitia este la fel de necesara ca si puterea, intr-o democratie sanatoasa”

Rep.: A inceput o noua campanie electorala, cea pentru alegerile locale iunie 2012, cu PDL in opozitie. Care este opinia dvs. fata de aceasta situatie?

Andreea Maria Paul: Avem o mare obligatie morala de a ne asuma cu fruntea sus reformele necesare, dure adeseori, pe care liderii PDL au avut curajul sa le puna in aplicare. In egala masura, trebuie sa avem constiinta erorii, atunci cand persoane nepotrivite au ocupat functii publice si sa nu mai repetam acele greseli. Opozitia este la fel de necesara ca si puterea, intr-o democratie sanatoasa. Opozitie? Da, altfel: spunand lucrurilor pe nume si aducand argumente relevante, fara a sabota actul guvernamental, pentru ca problemele romanilor necesita un tratament deosebit, in special in zona economica, in Sanatate, in Educatie.

„Sa fii profesionist, sa fii femeie, este de doua ori mai greu in viata politica romaneasca”

Rep.: La adresa dvs., si din Salaj, au curs destule acuzatii, unele mai „interesante” decat altele. Cum le comentati?

A.P.: Oamenii tai care te cunosc, te ataca. E dureros. Se numeste politica? Sa lovesti dureros omul caruia i-ai trecut pragul. Asta este lipsa de omenie. Si este timpul asta de restritte financiara, in care orice injurie prinde ca boala rea. Sa fie clar: am dovedit profesionalism, verticalitate si moralitate. Niciodata n-am uitat de unde am plecat. Aceste lucruri m-au salvat. Mama mea incompatibila? Acuza nefondata. Instanta a dovedit-o. Sora mea are contracte ilicite cu statul? In realitate, nu exista nici macar un contract de acest fel. Sotul meu implicat in evaluarile ANRP. Fals! N-a fost de-ajuns. Acuze fara minte mi-au facut partașa familia la deportarile evreilor din Salaj, mi-au atribuit origini hortyste. Declaratii iresponsabile. Micime de caracter. Guri otravite. Acum lucrurile sunt dovedite ca false. si-mi spun: acesta este testul pe care un politician trebuie sa il treaca. Si n-am toleranta pentru astfel de jigniri, dar spun asta tinerilor profesionisti: nu renuntati vazand cum te murdareste politica, fiindca in politica nu exista vid, altii va vor lua locul. Mult mai slab pregatiti, mult mai imorali. Cu cat suntem mai multi, cu atat se simte forta competentei si a binelui.

Rep.: Ati fost printre cei care au luat masuri economice fara precedent pentru Romania.

A.P.: Da, da, dar doar in termeni de integritate, de profesionalism, de moralitate, de empatie fata de problemele romanilor. Tot salajeanul stie ca exista momente dificile in viata, in viata unei familii, cand cheltuielile trebuie restranse si ca exista vremuri mai fericite, cand cheltuielile cresc. Exact la fel este si cu bugetul unei natiuni. Repet, Inteleg suferinta si revolta salajenilor, a romanilor. Dar nu se putea altfel. Operatia de stapanire a crizei a reusit, bolnavul a supravietuit, omul-romanul era sanatos. Viitorul lui este incert acum, dar sper din toata inima sa nu intre in colaps. Traim vremuri in care nicio greseala nu poate fi permisa.

„Din punct de vedere economic s-au luat

deciziile corecte”

Rep.: Va reprosati ceva in privinta consilierii facute d-lui Boc?

A.P.: Consilierul nu ia decizii. Identifica problemele si propune decidentului politic solutii posibile, cu diferite costuri politice, economice, sociale. Ca profesionist si membru PDL vorbind astazi va spun ca, din punct de vedere economic, s-au luat deciziile corecte si ca am reusit sa punem pe sina o economie aflata in picaj liber in anul 2009. Ulterior, lucrurile au capatat o turnura in sensul suferintei sociale foarte pronuntate, pentru ca va reamintesc a doua jumatate a anului 2010 a cunoscut cele mai dure decizii publice care s-au rasfrant direct asupra buzunarului romanilor si asta putini inteleg, ca am aparat aceasta natiune de un rau mai mare. Toata lumea stie ca a fost rau, dar putina lume intelege cat de mare putea sa fie raul daca nu se luau acele decizii. Ceea ce este nepermis acum pentru mine este ca nu amintesc salajenilor ca oricat de rau le este sa nu fie pacaliti de promisiunile electorale care acum apar buluc si care nu pot fi onorate. Promisiunile politicienilor sunt platite tot de catre salajeni, de catre cei care isi platesc taxele si impozitele la bugetul public. Atentie la votul pentru cei care lanseaza promisiuni halucinante, imposibil de onorat in realitate.

„Mizez pe caracterul d-lui Dinu Iancu Salajanu”

Rep.: Alegeri locale 2012. Candidatii PDL Salaj. Sunt cei buni pentru asemenea vremuri?

A.P.: Un partid politic trebuie permanent sa se reinventeze. Si pentru asta are nevoie de sange proaspat. Dinu Iancu Salajanu este in competitia dificila pentru Consiliul Judetean. Profesorul Ioan Abrudan ne este omul pentru primarie. Este cuplul castigator pentru Salaj. Oameni realisti cu solutii exacte pentru lipsurile Zalaului si Salajului. Provocarea este foarte mare, pentru ca Salajul este singurul judet rosu din toata Transilvania. Le spun salajenilor sa arunce un ochi in judetele vecine, conduse de oameni de dreapta si sa-si raspunda singuri la intrebarea: de ce lor le merge mai bine decat noua, aici in Salaj? De ce in casa noastra sa nu facem curat si sa aducem si lumina?

Leave a Comment