Alianta PDL-PSD Salaj, in moarte clinica

Alianta PDL-PSD Salaj, in moarte clinica

Pe fondul actualei crize politice, care a cuprins inclusiv relatiile dintre partidele aflate la guvernare, reprezentantii PDL intentioneaza sa se consulte cu filialele din teritoriu pe marginea relatiei cu PSD. De asemenea, unii lideri democrat-liberali se pronunta pentru un guvern minoritar PDL, sustinand totodata propunerea Biroului Permanent ca toate filialele judetene sa se pronunte asupra oportunitatii mentinerii PSD la guvernare.

Parteneriatul dintre PDL si PSD este expresia unor decizii luate de catre liderii celor doua formatiuni politice in urma unor negocieri si cu un scop bine definit: un act de guvernare cat mai eficient pentru anii ce urmeaza, un act de guvernare in interesul cetatenilor, ne declara presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode. Acesta a adaugat ca, la nivel local, colaborarea dintre stafurile celor doua partide a inceput bine, Salajul fiind printre primele judete care au reusit sa stabileasca parametrii acestui acord. Am continuat prin a incerca sa rezolvam inpreuna cateva probleme locale, mai concret am intreprins actiuni comune pentru atragerea de fonduri guvernamentale si europene pentru judetul Salaj, mai spune liderul PDL Salaj.

Pe de alta parte, insa, Lucian Bode marturiseste ca relatiile tensionate de la nivel central au afectat, implicit, si raporturile dintre PDL si PSD Salaj: Treptat, insa, tendintele de la nivel national au marcat si colaborarea noastra de la nivel local, si aici ma refer la atacurile neintrerupte la adresa reprezentantilor PDL, optiunile politice exprimate prin vot in forul legislativ in totala neconcordanta cu prevederile parteneriatului, dare si show-urile mediatice sprijinite de anumite trusturi media, toate acestea fiind din pacate caracteristicile actualei colaborari la nivel national. Iar toate acestea se vad la nivel local. Din nefericire, constatam faptul ca fiecare lider PSD a inteles sau i s-a transmis, in mod expres, ca tot ce conteaza in acest moment este decredibilizarea PDL si pregatirea alegerilor prezidentiale. Iar in acest sens s-au intreprins masurile de rigoare. In atari conditii, spune liderul PDL Salaj, reprezentantii locali ai celor doua partide nu s-au mai intalnit, de cateva luni, pentru a lua in discutie problemele cu care se confrunta judetul, in conditiile in care intentia declarata a PDL Salaj era sa guvernam impreuna si la nivel local, proiect care a ramas fara nici un raspuns din partea PSD Salaj.

Cat despre viitorul parteneriatului dintre democrat-liberali si social-democrati, Lucian Bode considera ca cel mai important lucru este sa fie reluat din locul in care acesta a fost parasit. Nu este momentul ca Romania, si asa afectata puternic de criza economica, sa traverseze si o perioada dominata de o criza politica. Apelul nostru a fost mereu la conciliere, atat la nivel local cat si la nivel national, dar mereu ni s-a dat de inteles ca aceasta este si intentia PSD, insa niciodata nu a devenit realitate. Sa ne amintim disputele recente pe tema asumarii raspunderii de catre Guvern pe cateva proiecte de lege care denota clar ca linistea pe care o doreste PSD-ul este una doar teoretica si nimic mai mult. Si da, sunt convins ca lucrurile nu vor merge mai bine decat dupa alegerile prezidentiale. Deocamdata PSD este in campanie electorala si restul nu mai conteaza, a incheiat Lucian Bode.

Leave a Comment