Alesii din Buciumi s-au sabotat reciproc

Comuna Buciumi este prima unitate administrativ-teritoriala care nu si-a constituit inca forul administrativ – Consiliul Local. Alesii locali au raspuns celei de-a treia convocari, dar Consiliul Local nu s-a constituit nici de data aceasta. La sedinta au fost prezenti toti consilierii locali insa niciunul dintre acestia nu a intrunit numarul de voturi necesare pentru a fi validat. In acest context validarea va fi solutionata in instanta, a precizat Oana Ciobanu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Salaj. Mai precis, niciunul din alesii comunei Buciumi nu a intrunit majoritatea, si asta, fara nicio motivatie. Se pare, dupa gestul facut, ca la Buciumi, consilierii s-au sabotat unii pe altii. Reiteram faptul ca din structura Consiliului Local Buciumi fac parte trei consilieri PDL, trei PNL, doi PSD, doi PP-DD si unul PRM. In aceasta situatie, fie alesii locali, fie reprezentantii Prefecturii Salaj vor face demersuri in instanta pentru validarea mandatelor, timp in care comuna va fi condusa de primarul nou ales, care va beneficia doar de sprijinul salariatilor din aparatul propriu al primariei.

Nusfalaul a ramas fara viceprimar

Consiliul local Nusfalau s-a constituit fara a se alege persoana care va detine functia de viceprimar. Pentru aceasta functie s-a votat de trei ori, dar de fiecare data a rezultat acelasi numar de voturi. Asa cum am aflat de la primarul comunei Nusfalau, Mate Radu, cu toate ca procedura votului secret a fost reluata, cei doi candidati pentru functia de viceprimar au beneficiat de aceeasi sustinere. Atat Foris Csaba din partea PCM, cat si Szabo Istvan de la UDMR, au intrunit cate sase voturi, in timp ce un consilier s-a abtinut. De la aceasta data, Consiliul Local al comunei Nusfalau va functiona, urmand ca la urmatoarea sedinta pe ordinea de zi sa figureze din nou alegerea viceprimarului.

La Cehu, viceprimar liberal

Ieri, la Cehu Silvaniei a avut loc sedinta de constituire a Consiliului Local. Cu acest prilej, in functia de viceprimar a fost investit Ioan Blidar, din partea Partidului National Liberal. Acesta are 47 de ani a candidat pe listele USL si a lucrat la fabrica de mobila CESIMEX, in domeniul protectiei si securitati muncii.

Leave a Comment