ALDE Sălaj se mobilizează pentru un rezultat optim la europarlamentare

Sediul ALDE Sălaj din Zalău a găzduit, miercuri, o conferință de presă cu tema  ,,Implicarea ALDE Sălaj în viața publică a județului, Alegerile europarlamentare un examen important pentru ALDE ”.

La conferința de presă au participat Valeriu Crișan – președintele ALDE Sălaj și Petre Ionel, subsecretar de stat, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), președinte ALDE Dâmbovița.

În cadrul conferinței, Petre Ionel a făcut o scurtă prezentare a Agenției care a luat ființă în anul 2016.

Petre Ionel a precizat că, în cadrul agenției se completează organigrama la nivel național cu încă 400 de posturi iar în  Sălaj vom avea o structură teritorială cu opt posturi: 1 șef de serviciu și 7 posturi de execuție. Scopul acestor structuri teritoriale este de a asigura administrarea unitară și eficiență a ariilor naturale protejate în toate zonele țării. În momentul de față se derulează selecția pentru 59 de posturi, iar în perioada urmatoare se vor putea depune dosare pentru inca 141 de posturi astfel încât cu cele 200 de posturi nou inființate ANANP sa funcționeze în condiții optime avizele, autorizațiile și alte documente eliberate de catre noi sa fie mult mai rapid si mai facil obținute de catre cei interesati a precizat vicepresedintele ANANP. De asemenea, Petre Ionel a ținut să amintească faptul că, în momentul de față, se află în plin proces de derulare, prin Agenția Fondului de Mediu, un program care prevede instalarea de panouri fotovoltaice pentru persoane fizice, la case. Puterea de producere a curentului electric este de până la 3 kW, iar finanțarea este până la 20.000 lei cu condiția ca proprietarul să achite 10 la sută firmei care instalează panourile. Bugetul final al acestui program este de 115 milioane euro și este împărțit pe regiuni astfel încât să poată oferi posibilitatea tuturor cetățenilor din toate zonele țării de a aplica pentru acest program având în vedere faptul că regula de selecție este primul venit primul servit. Pentru regiunea de Nord Vest, în care intră și Sălajul, este alocata o sumă care poate acoperi  necesarul pentru 30.000 de gospodării.

ALDE se pregătește pentru europarlamentare

În calitate de președinte al Filialei ALDE Dâmbovița și prieten declarat al Filialei ALDE Sălaj, Petre Ionel a făcut câteva precizări care țin de activitatea partidului din care face parte spunând că ținta ALDE la nivel național pentru alegerile europarlamentare este de 15 la sută, cu probabilitatea de a obține 5-6 mandate de europarlamentari ALDE. Acesta a amintit că ALDE a intrat în Parlamentul României în anul 2016 de la prima încercare, iar sondajele arată astăzi în varianta cea mai pesimista un procent de  12-13 la sută din intenția de vot a populației, ALDE fiind singurul partid din istoria post decembristă care nu s-a erodat la guvernare. Alegerile europarlamentare vor fi un examen important pentru ALDE, tendința cetățenilor de a ieși la vot  fiind redusă, de aceea, în calitate de prieten al Filialei ALDE Sălaj a ținut sa dea un sfat colegilor din filiala sălăjeană de a se mobiliza în următoarea perioada în actiunile de precampanie și campanie și de a finaliza procesul de organizare în tot județul. În ceea ce priveste aportul, voința, și puterea de muncă la nivel ALDE Salaj este suficienta a precizat Valeriu Crisan – Presedintele ALDE Sălaj, spunând ca de patru luni de când a preluat Organizatia ALDE Sălaj s-au constituit organizații locale în jumătate din comunele și orașele județului Sălaj, procesul de organizare fiind în curs de desfășurare, observând că există o deschidere în general a cetățenilor spre ALDE care poate se datorează si unui context politic mai particular la noi in județ.

“Oamenii se uită la noi la ALDE din ce în ce mai mult ca la o formațiune autentic liberală de centru – dreapta și o formațiune capabilă sa nu facă excese nici într-o parte, nici în cealaltă. Pe fondul fragmentării PNL în județ care de fapt este PDL o parte din liderii PNL au fost trași pe “linie moartă“ și probabil urmează să-și gasească locul în altă parte. Anul acesta ne aflăm într-un moment decisiv pentru viitorul României, atât în plan intern cât și european . Suntem la o răscruce, iar deciziile pe care cu toții le vom lua în următoarele luni, vor defini viitorul țării și reprezentarea europeană a României pentru anii ce vor urma. În privința alegerilor europarlamentare în judetul nostru este o situație mai grea, în condițiile în care avem trei candidați din județ. România are nevoie de reprezentanți în instituțiile europene care se bat pentru români, pentru drepturile lor. Aceasta va fi linia promovată de ALDE în viitorul mandat al Parlamentului European, însă pentru a fi prezenți acolo avem nevoie de implicarea tuturor membrilor ALDE. Cred că românii nu mai vor sa fie reprezentați in Parlamentul European de europarlamentari români care să voteze împotriva României . Aici aș aminti un europarlamentar din Sălaj, care sigur se va regăsi pe listele PNL și care a votat, nu demult, împotriva României. Îl așteptăm în campanie și noi, și cetățenii, să ne explice de ce a votat împotriva României, situație care nu a mai fost întalnită în Parlamentul European, aceea ca reprezentanții unei țări să voteze împotriva propriei țări”, a conchis Valeriu Crișan.

Lista candidaților ALDE pentru alegerile eruoparlamentare este în curs de finalizare, partidul aflându-se în plin proces de evaluare. “Se știe că avem deja candidați consacrați – Norica Nicolai și Renate Weber – cunoscute ca susținătoare a luptei pentru drepturile omului”, aspus președintele ALDE Sălaj.

 ALDE se implică în reducerea fenomenului migrației forței de muncă

În ceea ce privește recentele modificări legislative referitoare la salarizarea în domeniul construcțiilor, Valeriu Crisan a spus că  a avut mai multe întalniri cu antreprenorii din județ, un subiect foarte discutat fiind OUG 114/2018 aplicabilă în sectorul construcții, în care antreprenorii au sesizat o serie de probleme. “ALDE, în calitate de partid de dreapta și implicit Filiala Sălaj, nu puteau rămane indiferente, vom susține în Parlament toate amendamentele aduse de către mediul de afaceri din Sălaj. Însă, de multe ori este și o chestiune de interpretare, în ansamblul ei ordonanța este bună, scopul ei este de a încerca să menținem în țara forța de muncă calificată și să nu mai fim furnizori pentru alte țări de forță de muncă calificată ieftină, a precizat Valeriu Crișan. De asemenea a prezentat un calcul concret al avantajelor banesti ale angajatilor prin aplicarea ordonantei : la un salariu de 3.000 de lei brut astazi un angajat primeste 1.774 lei net, iar in conditiile aplicarii ordonantei pentru acelasi salar de 3000 de lei brut  angajatul primeste 2.363 lei net deci cu 589 lei in plus , desigur vorbim strict de sectorul constructiilor și de codurile CAEN cuprinse în ordonanță. Cu privire la discuțiile care au loc in aceste zile despre buget , acestea urmăresc ca forma finală care va fi adoptată de Guvern să fie cea mai bună și să multumească toate partile implicate, a mai spus Valeriu Crișan. Nu există probleme în ceea ce privește bugetul, așa cum încearcau reprezentanții opoziției să lase de înțeles . Opoziția critică, fără a avea argumente și fără să prezinte soluții concrete prin care să-și justifice aceste nemulțumiri invocate generic. Pot să vă asigur că toți cei implicați contribuie la realizarea unui buget care să facă față necesităților pe care România le are”, a spus Valeriu Crișan.

 

 

 

 

Alte articole

4 Thoughts to “ALDE Sălaj se mobilizează pentru un rezultat optim la europarlamentare”

 1. Anonim

  Filiala Alde a PSDragnea, asta sunteți!

 2. Anonim

  Niște mincinoși de mâna o doua !

 3. Anonim

  Acest Crişan poate ajunge preşedinte de țară, făcând comparația cu Modura, cel din Venezuela, care la început a fost şi el şofer.

 4. Anonim

  Aici este vorba de o organizatie politica cu sustinatori suficienti in salaj .ALDE ca partid politic are principii sanatoase , oamenii din conducerea organizatiei salaj sunt bine pregatiti aproape de interesele noastre , bine informati .Peste tot e loc de mai bine dar si de o recunoastere a meritelor,nu e bine ca atunci cand un om se implica in viata comunitatii ,noi sa venim doar cu reprosuri . O vorba buna rostita la timp face bine la romani.

Leave a Comment