ALDE propune realizarea unui acord al partidelor parlamentare privind statul de drept și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor

Conferința de presă organizată de ALDE Sălaj, vineri, 2 noiembrie, la sediul ALDE din Zalău, a avut ca temă principală propunerea formațiunii politice referitoare la realizarea unui acord al partidelor parlamentare privind statul de drept și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor. La conferința de presă au participat Valeriu Crișan – președintele ALDE Sălaj și Ioan Mocan – vicepreședinte.
În cadrul conferinței, președintele ALDE Sălaj a prezentat pe larg propunerea ALDE
pentru un acord al partidelor parlamentare privind statul de drept și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor și a enumerat principiile fundamentale care fac posibilă stoparea încălcării drepturilor și libertăților românilor, curățirea instituțiilor de forță de acei oameni care au comis abuzuri și recâștigarea încrederii românilor în Justiție: Desecretizarea, denunțarea și abrogarea protocoalelor nelegale; retragerea din funcțiile ocupate din sistemul judiciar al tuturor celor care au semnat aceste protocoale; înființarea unei Comisii independente pentru adevăr și reconciliere; Impunerea principiului ca ministrul Justiției să fie un expert, fără carnet de partid, și în oglindă limitarea influenței președintelui – care este și el un om politic- în numirea procurorilor; „Menținerea unui dialog cu oficialii europeni prin care să promovăm pragmatic și inteligent o agendă care să demaște manipulările operate la Bruxelles de către oameni ca Monica Macovei sau diverși alți politicieni. Aceste principii garantează că nu vom irosi eforturile comune pe care le-au făcut magistrații onești, organizații profesionale ca AMR și UNJR, jurnaliști, oameni politici și sute de mii de români, care nu își doresc abuzuri”, a spus Valeriu Crișan.
„Angajamentele pe care ALDE și le-a asumat încă de la înființare au fost apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor și asigurarea unui sistem de justiție independent. Prin acordul propus, ALDE nu face nici un pas în spate sau lateral de la aceste principii pe care le considera fundamentale. Acordul reprezintă o soluție pentru a opri dezbinarea creată în societatea românească și pentru a pune capăt, odată pentru totdeauna, protocoalelor secrete”, a adăugat președintele ALDE Sălaj.
Ioan Mocan, care se consideră la rândul său o victimă a abuzurilor, alături de Călin Popescu Tăriceanu, a ținut să precizeze în cadrul conferinței că dacă nu ar fi fost ALDE prin vocea lui Tăriceanu,  nu ar fi fost demascate aceste abuzuri și ele ar fi continuat.

„ALDE este singurul partid liberal din România care și-a asumat misiunea de a lupta pentru drepturile și libertățile individuale, ca un adevărat partid liberal. Pentru că altfel, dacă nu ar fi fost ALDE, cred că în continuare am fi fost ascultați și protocoalele ar fi funcționat așa cum au funcționat din 2009 până în 2016”, a spus Ioan Mocan. De asemenea Ioan Mocan a reamintit cazul primarului din Rîmnicu Valcea , Mircea Gutau care a stat peste 900 de zile în închisoare fiind declarat după 4 ani nevinovat și se întreabă retoric cine îi va da viața înapoi acestui om?
„În contextul în care încrederea cetăţenilor în justiţie se afla într-un declin accentuat în ultima perioadă, statul de drept trebuie servit de magistraţi imparţiali, independenţi, dar şi responsabili pentru actele lor, care înțeleg să nu acţioneze în afara controlului celorlalte puteri ale statului”, a continuat, la rândul său, Valeriu Crișan.Totodată, ALDE propune un dialog cu partenerii europeni, un dialog deschis. Reprezentații ALDE spun că liderii europeni au început deja să recunoască rolul negativ pe care protocoalele l-au avut pentru sistemul de justiție din România. E un pas înainte, pe care trebuie să îl continuăm.
Mesajul pe care ALDE il transmite public este unul care se bazează pe apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Este o condiție principală care trebuie să fie la baza oricărei discuții care se poartă la nivelul societății românești. Avem nevoie de dialog, de consens, pentru a ajunge la un punct comun și pentru a pune capăt rupturii care s-a produs în societate a conchis Presedintele ALDE Sălaj”, Valeriu Crișan.
Începând din luna septembrie, Valeriu Crișan este președinte interimar ALDE Sălaj. Acesta a mai precizat, în cadrul conferinței de presă de vineri, că alături de echipa pe care o conduce își dorește să consolideze Organizația ALDE Sălaj și, evident, să obțină un scor electoral foarte bun la alegerile care vor urma .

Alte articole

15 Thoughts to “ALDE propune realizarea unui acord al partidelor parlamentare privind statul de drept și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor”

 1. Anonim

  Manechinul plin de corigențe în liceu și repetent în anul II de facultate, membru al bandei de tîlhari condusă de Dragnea, CĂLĂUzitor al liberalismului? (Călin Anton Constantin Popescu și Tăriceanu = prea multe nume pentru prea puțină educație)

 2. Anonim

  Radu Capilnasiu presedinte ALDE Salaj din 2019

 3. Anonim

  Justiția sub controlul celorlalte puteri??
  Șmecherie, dar egalitatea și separația puterilor în stat parcă era un principiu constituțional…

 4. Anonim

  Într-adevăr, cam contradictoriu prin termeni domnul Crișan: vorbește de „magistrați INDEPENDENȚI”, dar SUB CONTROL politic! Din ce cotloane întunecate apar asemenea indivizi ignari?

 5. Anonim

  Cititi mai cu atentie fraza , nu e vorba de controlul justitiei ci exact invers , fiti corecti nu rastalmaciti . In esenta mesajul corespunde temelor din spatiul public. Nu putem nega abuzurile sunt mult prea vizibile.

 6. Anonim

  Aceleasi comentarii cu atac la persoana. Altceva nu stiti.

 7. Anonim

  V. C.: „statul de drept trebuie servit de magistraţi imparţiali, independenţi, dar şi responsabili pentru actele lor, care înțeleg să nu acţioneze în afara controlului celorlalte puteri ale statului”.
  Cum ar zice Conu Iancu, curat-murdară această independență controlată. Nici logică, nici democrație.
  00:33, semnalarea inadecvării nu este atac la persoană, este atac la prostie!

 8. Anonim

  Ce spuneti domnilor de la ALDE sa se inceapa cu confiscarea averilor ilicite facute de demnitari din banul public ?

 9. /

  alde FIX ZERO uitatiVA CINE O FOST SI LA JIBOU LA DEZVELIREA BUSTURILOR NISTEEEEE CACATTTIIIIII UITATIVA BINE LA EI

 10. Anonim

  Ptr. 15,31 :,La evenimentul de la JIBOU au fost 11persoane de la ALDE . Rusine ptr. dezinformare si ptr. cuvintele folosite.

 11. anonim

  O nelamurire in ce priveste pozitia d-lui Tariceanu ALDE privind gazul metan si legea OFSHOR :de ce legea si in special legile ce privesc exploatarile resurselor foarte valoroase( AUR PETROL ) contin capitole secrete si nu sunt dezbatute public de catre specialisti in materie ,de ce intotdeauna poporul trebuie sa piarda si sa nu beneficieze de bogatiile subsolului ? de ce alte tari care nu au gaz metan cetatenii lor sunt racordati la sistemul de incalzire 90 % iar in ROMANIA noi nu beneficieb decat f. putin de gaz pentru incalzire ? Votul final pe lege NU avantajeaza POPORUL ROMAN mare pacat d-le TARICEANU .

 12. Wladimir

  Astia au pe agenda doar protectia infractorilor.

 13. Ciobanul Bucur

  „Scor electoral bun” adica sa nici nu intrati in parlament, ar fi cel mai bine pentru tara.

 14. Anonim

  Cam lunguieț articolul de băgare în seamă a filialei alde a PSD, cu citate copioase din corifeii sălăjeni ai partidulețului, descrieri, aprecieri, laude, perieri ziaristice și despre cît de abuzați se dau tăricenii.

 15. anonim

  ORICUM am analiza partidul ALDE sau pe rsoana d-lui TARICEANU la capitolul competenta este cu mult peste IOHANNIS si peste PNL

Leave a Comment