Comunicat de presa

(16 mai 2014)

Ref: Sesizare PDL, admisă de BEJ Sălaj: PSD trebuie să înlăture toate materialele de campanie care au sloganurile “Mândri că suntem români”, “România puternică în Europa”. Lucian Bode: “PSD nu s-a săturat de cât a furat, vrea să ne fure şi simbolurile naţionale şi mândria de a ne simţi români”

Biroul Electoral Judeţean Sălaj a admis, vineri, sesizarea depusă de PDL Sălaj prin care se cerea înlăturarea tuturor materialelor de campanie ale PSD care folosesc sintagma “Mândri că suntem români”, “România puternică în Europa”.
PDL Sălaj a depus o sesizare în data de 15 mai 2014, discutată în şedinţa de vinery, 16 mai. “PSD-Filiala Sălaj a recurs în campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014 la numeroase slogane, “Mândri că suntem români”, “România puternică în Europa”, slogane care inoculează idea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt romani, şi doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană. Aceste sloganuri produc o sugestie subliminală de natură a specula sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor, în sensul inducerii ideii conform căreia doar cetăţentii care acordă voturile candidaţilor PSD se pot simţi mândri că sunt români”, se spune în sesizarea PDL Sălaj acceptată, vineri, de BEJ Sălaj.

Liderul organizaţiei PDL Sălaj, Lucian Bode, a declarat: “BEJ Sălaj a făcut dreptate pentru că este clar că PSD a recurs la nişte sloganuri parşive, care speculează mândria pe care o resimte fiecare româe. PSD demonstrează, şi în campania electorală din 2014, că nu se poate abţine să nu fure şi să nu îi păcălească pe români. PSD rămâne şi în campania pentru europarlamentare cea mai mare păcăleală naţională. PSD nu s-a săturat de cât a furat, vrea să ne fure şi simbolurile naţionale şi mândria de a ne simţi români”.

Departamentul de comunicare al PDL
(P)

Leave a Comment