Opinia cititorului: Cine ne poate ajuta să-i pedepsim pe zălăuanii needucați?

Vă rog să acordați atenție rândurilor mele pentru că este vorba despre o situație care ne privește pe toți. Nu este pentru prima dată când zălăuanii se confruntă cu una dintre cele mai dificile situații referitoare la mizeria din jurul blocurilor. Și nu doar acest cartier are parte de așa ceva. Am văzut același lucru și în alte cartiere, chiar la strada principală sau la bulevard. Dacă problema centrelor de colectare a gunoiului este una foarte bine cunoscută și nu își găsește încă rezolvare, aceste centre fiind permanent un focar de mizerie pe o rază de câțiva metri pătrați în jurul lor, noi ne confruntăm pe mai departe și cu aruncarea gunoiului strâns acasă, care provine din apartament, la coșul de gunoi de pe stradă sau intrarea în scara blocului. Vă trimit mai multe fotografii pe care le-am făcut joi și vineri la intrarea blocului de pe strada Gheorghe Doja, în apropierea stației de autobuz. Dacă joi gunoiul fusese lăsat pe spațiul verde de lângă scară, vineri acesta era mutat în stradă. Nu mai avem speranțe că autoritățile să rezolve această situație și dacă vă deplasați acum în zona aceasta, veți vedea sacii de gunoi în același loc. Și totuși, ce este de făcut? Cine ne poate ajuta să-i sancționăm cumva pe acești oameni, dar să fie o sancțiune eficientă și care să aibă și efect? Nu este vorba de oameni ai străzii, despre rromi sau alte categorii asupra cărora mulți ar arunca vina. Sunt locatari din bloc! Iar acest comportament este inadmisibil. Poate dacă pe această stradă importantă din Zalău am fi avut camere de luat vederi care să funcționeze, autorii acestor fapte ar fi putut fi depistați ușor. Dar, pentru că noi nu avem așa ceva, rămțâne să trăim în continuare asistând neputincioși la asemenea gesturi. Dacă nici intrarea dinspre Cluj, în Zalău, nu poate beneficia de camere de luat vederi, ce pretenții să mai avem pentru străzile mai mici, mai ales cele dintre blocuri? De trei zile, la intrarea în acest bloc aflat la șosea, sacii de gunoi aruncați iresponsabil sunt tot acolo.Câinii maidanezi și pisicile desfac acești saci și împrăștie gunoiul pe trotuar, în stația de autobuz, peste tot. Ce putem face? Mă adresez consilierilor locali care sunt obligați să vină cu o soluție în acest sens, chiar dacă vina principală o poartă acești oameni lipsiți de bun simț și știm bine că nu putem să punem jandarm în dreptul fiecărei scări de bloc ca să păzească spațiile urbane. Trebuie să fie găsită o soluție pentru că așa nu se mai poate. Vă rugăm să ne ajutați.”
N. Sabău, Zalău

8 Thoughts to “Opinia cititorului: Cine ne poate ajuta să-i pedepsim pe zălăuanii needucați?”

 1. Singura solutie !

  Pentru roman nu exista decat o singura solutie, dictatura !

 2. Anonim

  Sigur sunt si si facturi in sac. Poate il gasiti. Faceti poze cu factura si postati-o. Doar o data este nevoie.

 3. Anonim

  Multumim Magazin Salajan pentru sustinerea curateniei in oras si pentru criticarea celor care nu o pastreaza.

 4. Anonim

  Multumim pentru faptul ca sesizati mereu.astfel de fapte. Restul publicatiilor sau blogurilor de 2 bani se ocupa cu pupatul moastelor politice in fund. Pt ei, cetateanul nu exista!

 5. si ce te faci cand Citadin face asa ceva? auzi nenea vice Balajel ?!?!

  in spatele blocului viceprimarului Balajel, cei de la Citadin, firma coordonata chiar de catre viceprimarul Balajel, au scos toata mizeria din rigole / santuri si au pus-o pe spatiul verde !!
  culmea este ca vicele trece in fiecare zi pe langa aceea mizerie scoasa din rigola si pusa pe spatial verde, dar NU VEDE ce au facut cei de la Citadin, cei pe care el ii pastoreste, firma pe care a capusat-o cu toti inginerii PSDisti din Armatura !
  ce este deranjant la aceasta firma condusa de PSD (vedeti cine sunt cei din consiliul de administratie si va dati seama cine a capusat firma), este ca muncitorii sunt adusi dimineata la prima ora, si sunt lasati de capul lor sa faca cei ii duce capu, (pe majoritatea nu prea ii ajuta) si nu sunt supravegheati de nimeni, nu e nimeni cu ei care sa le spuna (ca sunt prosti si nu gandesc) sa nu puna mizeriile pe spatial verde ! sa il ia cu roaba si sa il duca unde or sti ! caci locatarii desi ar vrea, ei nu au lopeti si roabe in apartament si daca ar avea tot nu ar avea unde depozita acele mizerii, caci la tomberoane nu ai voie sa le duci !!

 6. avem siteme video si nu le folosim, peste 50% din camerele video nu functioneaza din tot felul de motive, si primarul sitie foarte bine acest lucru !!

  esista un system video de monitorizare a traficului din oras, care nea- costat 4,2 milioane de euro !! sitem pe care primaria Zalau, in frunte cu primarul Ciunt si cu sprijumul IPJ Salaj, refuza sa-l puna in functiune
  motivul principa, este ca acest system nu iarta pe nimeni !! ceea ce PSd si cu bulangisti numiti de PSD la conducerea IPJ Salaj si a politiei Municipale (adj este ginerele lui Ciunt) nimeni nu vrea sa-si assume meritul de a porni acest system !!
  au vrut sa umble la soft, dar si aici se vede daca intetvine cineva si nimeni nu are curajul !! asa ca il tin oprit !!
  au intocmit o lista cu nr de masini care sa nu fie amendate de sitemul automat, dar acici au ajuns tot felul de numere , care nu isi pot explica existent pe aceea lista si iarasi nimeni din politie nu vrea sa bage aceea lista in sistemul automat

 7. Anonim

  Polițiştilor locali li s-a dublat jorma de hrană. Cum să depisteze pe cei certați cu curătenia, ei se îngrijesc de burta lor. Şi cei din primărie le țin isonul.

  1. Anonim

   daca e asa de bine la Politia Locala, de ce nu te duci la primarul Ciunt, la vicelel balajel sa te anhajeze acolo? in ultimi 3 ani toate angajarile au venit cu dedicatie si daca ai gandi un pic, ai observa ca pentru acele personae sunt toate avantajele ! crezi ca la primar ii pasa de pulimea de jos? NU !!

Leave a Comment