Opinia cititorului

Locuiesc în Zalău, împreună cu familia, pe strada Vânătorilor din cartierul Brădet. Vă scriu în numele tuturor locuitorilor acestei străzi, şi cei care sunt pe această stradă de mulţi ani dar şi cei care şi-au construit case în ultimii doi sau trei ani, şi care nu sunt deloc puţini. Această stradă, deşi este una importantă ca şi toate celelalte din oaraş, a fost mereu ocolită de autorităţi. Nimeni nu s-a implicat în nicio lucrare care să ne aducă şi nouă, ca cetăţeni care plătim taxe şi impozite de sute de mii de lei, măcar puţină urmă civilizaţie dacă de confort nu putem să mai vorbim. Strada a fost neasfaltată mulţi ani, până când a fost construit marele magazin din Brădet şi au fost nevoiţi probabil să arunce un asfalt şi pe strada noastră, care oricum ajuns acum într-o stare foarte proastă după doar un an. Problema cea mai mare cu care ne confruntăm este lipsa canalizării. Oare putem să sperăm că vom avea vreodată canalizare? Sunt comune şi sate în judeţ care au canalizare, iar noi dar nu numai noi ci multi cetăţeni din municipiu, nu putem avea! Delegaţiile formate din locuitorii de pe Vânătorilor şi aleile vecine, oameni care au participat la întâlnirile de la Primărie de trei sau de patru ori în câţiva ani, nu au obţinut vreodată un răspuns clar sau o speranţă. În schimb suntem somaţi să avem grijă unde deversăm apele menajere, probabil ar trebui să le strângem în butoaie şi să le aducem în faţa Primăriei. Multe familii se descurcă greu, unii oameni sunt în vârstă sau nu au venituri care să le permită să-şi construiască o fosă septică, şi într-o reşedinţă de judeţ nu cred că fosele septice reprezintă o mostră de civilizaţie. Vrem să ştim de la actuala conducere a primăriei dar şi de la cei care vor veni şi care nu mai contenesc cu promisiunile, cât vom mai aştepta şi dacă vom trăi să vedem şi pe strada vânătorilor dintr-o reşedinţă de judeţ într-o ţară europeană, canalizare. Nu există bani europeni? Nu există fonduri alocate pentru această maximă urgenţă din fiecare oraş_ de ce cheltuim şi bruma de bani pe proiecte care nu folosesc aproape nimănui, unde sunt banii noştri pe care îi dăm Primăriei an de an, cu eforturi greu de suportat? Îndrăznesc să mă adresez şi în numele celorlalţi locuitori ai municipiului care au aceeaşi problemă uriaşă şi, pe lângă promisiuni şi discursuri, aşteptăm şi un răspuns legat de această mare problemă a locuitorilor străzii Vânătorilor şi străduţele (aleile) aferente, din Zalău.
Cu consideraţie,
Veres Anica, Zalău

Alte articole

5 Thoughts to “Opinia cititorului”

 1. Mai alegeti odata hraparetul primar Capalnasiu,sa nu mai aveti nici o speranta in urmatori patru ani. Rusine primariei si sefului ei !!!!

 2. Anonim

  Nu tine doar de primar oricare ar fi el, planul de canalizare din oras. E o responsabilitate care se împarte la.mai multi. E un neajuns mare canalizarea in oras iar banii care exista sau vin trebuie urgent directionati către acest lucru care lipseste in multe locuri! Asta e maxima irgenta.pentru oras!!!

 3. Anonim

  In mandatele lui Capilnasiu s-a facut canalizarea in oras. Din pacate, nu a ajuns in toate zonele, deoarece atunci se construia. Din pacate, haotic. La primarie trebuie, urgent, un serviciu de urbanism competent.

  1. Tăunu

   De fapt, zălăuanii au fost aduşi la civilizaţia robinetului pe vremea lui Ceauşescu, prin 1968 !

 4. Anonim

  daca s a construit haotic, nu tot capilnasiu a semnat autorizatiile de constructie la cine a vrut si cum a vrut

Leave a Comment