Zălăuanul Roland Petrean, membru în lotul de informatică al României

Roland Petrean este elev în clasa a VIII-a D la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” din Zalău, iar zilele trecute a fost inclus în lotul restrâns de juniori al României la informatică.

În perioada 7-14 mai s-au desfășurat la Slatina cele trei probe de baraj pentru formarea lotul restrâns de juniori al României la informatică. Pentru prima dată în istoria județului Sălaj, un elev de gimnaziu va face parte din acest lot în persoana lui Roland Petrean. În urma punctajului obținut, Roland este unul din cei patru elevi, care vor reprezenta România la cele mai importante competiții internaționale de Informatică rezervate juniorilor. De-a lungul timpului, elevul a obținut nenumărate premii semnificative. Roland a obținut premiul I la Olimpiada Județeană de Informatică, iar la Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, desfășurat la Bistrița, din 24 până în 26 martie, cu participarea elevilor din șapte județe, tânărul a obținut premiul I, la clasa a VIII-a, secțiunea Informatică, precum și premiul special din partea Asociației „Grigore Moisil”, pentru cel mai bun punctaj al județului Sălaj, sectiunea Informatică. Elevul este pregătit de profesoara Loredana Gavriș.

Sursa foto: Școala „Simion Bărnuțiu”

One Thought to “Zălăuanul Roland Petrean, membru în lotul de informatică al României”

  1. […] Roland Petrean este elev în clasa a VIII-a D la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” din Zalău, iar zilele trecute a fost inclus în lotul restrâns de juniori al României la informatică. În perioada 7-14 mai s-au desfășurat la Slatina cele trei probe de baraj pentru formarea lotul restrâns de juniori al României la informatică. Pentru prima dată în istoria județului Sălaj, un elev de gimnaziu va face parte din acest lot în persoana lui Roland Petrean. În urma punctajului obținut, Roland este unul din cei patru elevi, care vor reprezenta… Citeste mai mult […]

Leave a Comment