Zălăuan, premiat de americani

Zălăuanul Ionuţ Moisi, care face parte din echipa Universităţii Tehnice din Cluj Napoca – Facultatea de Construcţii, a câştigat locul trei la concursul „Proiectare antiseismică la structurile înalte”, ce a avut loc luna trecută în Seattle, statul Washington. Echipa Universităţii Tehnice a câştigat premiul pentru Inovaţie structurală.
Competiţia a fost organizată de Institutul de Cercetare din SUA, în cadrul conferinţei anuale de inginerie seismică, şi a adus în atenţia juriului 35 de echipe – 31 universităţi din SUA, printre care prestigioasele UCLA, Stanford, Berkeley şi Oregon, şi patru internaţionale – Universitatea Fatih – Turcia, Universitatea Vancouver – Canada, Puerto Rico şi România.
„Ne bucurăm pentru reuşita echipei de la Universitatea Tehnică din Cluj şi îi felicităm pentru succesul obţinut. Faptul că în echipa, care practic a reprezentat România, am avut şi un zălăuan, iar coordonatorul principal este tot un zălăuan, Ovidiu Prodan, este un motiv în plus de mândrie. Ne dorim ca acest exemplu de succes să fie urmat de cât mai mulţi elevi şi studenţi din oraşul nostru, şi, prin Consiliul Local să avem motive să oferim sprijin pentru învingători”, a declarat Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.
Consiliul Local al municipiului Zalău a aprobat prin hotărâre de consiliu local alocarea unei sume din bugetul local necesară acoperirii cheltuielilor de transport şi cazare în vederea participării lui Ionuţ Moisi la concursul internaţional.
“Atât pentru mine, cât şi pentru colegii mei, a fost o experienţă unică, care a reuşit să ne înveţe ce înseamnă munca în echipă, şi mai mult decât atât, am reuşit împreună să formăm un grup ambiţios, cu dorinţă de a câştiga. Nu am fost intimidaţi de faptul că în competiţie se aflau cele mai bune universităţi din Statele Unite, şi cei mai buni studenţi, deoarece am avut încredere în ceea ce am realizat. Am demonstrat că inginerii care se pregătesc la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au îndeajuns de multe cunoştinţe şi ambiţie să participe la astfel de competiţii de rang internaţional şi să iasă în evidenţă cu premii”, a precizat Ionuţ Moisi, student al Facultăţii de Construcţii.
Primarul a mai spus că studentul zălăun şi-a manifestat dorinţă de a reveni acasă după absolvirea facultăţii pentru a-şi aduce sprijinul la dezvoltarea societăţii. „Vom încerca să+l recâştigăm în comunitate, poate chiar să-l angajăm în primăria Zalău. Din câte am discutat cu el este mai intresat să dobândească experienţă profesională decât să aibă satisfacţii financiare”, a menţionat edilul municipiului.

Alte articole

Leave a Comment