Vizită in Palma de Mallorca a elevilor de la Liceul Tehnologic “Octavian Goga” din Jibou

În perioada 25-29 martie 2019, șase elevi și doi profesori de la liceul jibouan, au participat la cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului Erasmus + “Outdoor Learning-Real Learning”, care a avut loc în Palma de Mallorca. În acest proiect, în care coordonator este prof. Nagy Melinda, sunt partenere școli din Madeira (Portugalia) , Palma de Mallorca (Spania) , Carini (Italia) , Atena (Grecia) și Jibou (România).
În cele cinci zile de activități, elevii și profesorii de la școlile partenere au experimentat modalități pedagogice inovatoare de predare și învățare, în afara sălilor de clasă. Programul a cuprins lecții, ateliere de lucru pe diverse teme, vizite la Aquarium, Parlament și la diferite obiective culturale din oraș. Participanții au fost angrenați inclusiv într-un traseu montan de 14 km, activitate deosebit de apreciata de către aceștia. Elevii au fost găzduiti de familiile copiilor spanioli, având astfel ocazia sa afle și să învețe despre cultura, istoria, bucataria și tradițiile locale. La finalul acestei întalniri, au ramas regrete de desparțire, promisiuni de revedere, invitații din partea gazdelor pentru alte vizite și o mulțime de amintiri frumoase.
Urmatoarea întalnire urmeaza sa aibă loc in perioada 13 – 17 mai în Atena, unde alți șase elevi și doi profesori din cadrul Liceului Tehnologic “Octavian Goga” din Jibou vor participa la alte activități care se anunță la fel de atractive și frumoase, conform promisiunilor partenerilor greci.
Echipa de proiect

Leave a Comment