Vârșolțul, gazda Concursului național de recitări “Kányádi Sándor’’

Sâmbătă, 11 mai, la Vârșolț s-a desfășurat cu succes a XXI-a ediție a Concursului național de recitări în limba maghiară, Kanyadi Sandor, concurs cu tradiție, organizat de directoarea școlii din Vârșolt, prof. Denes Irina, cu sprijinul M.E.N și al I.S.J Sălaj în colaborare cu Centrul de cultură si Artă al judetului Salaj si Asociatia Varsa, Vârșolț. La concurs s-au înscris 90 de copii din 17 județe ale țării care au venit însoțiți de părinți și cadre didactice pregătitoare. În cadrul festivității de deschidere au luat cuvântul din partea M.E.N. doamna Secretar de Stat Dr. Kovács Irina-Elisabeta, din partea ISJ Sălaj doamna inspector școlar profesor Hari Tünde-Hajnalka, din partea primăriei comunei Vârșolț, primarul comunei dl. Breda Lajos și din partea școlii organizatoare, d-na director prof. Denes Irina.
Deschiderea festivă s-a încheiat cu un scurt moment artistic al formației de dans popular Rozmaring din localitatea Vârșolț.
Concursul s-a desfășurat pe trei categorii: categoria a I-a (clasele pregătitoare și a I-a), categoria a II-a (clasele a II-a și a III-a) și categoria a III-a (clasa a IV-a).
După recitarea poeziilor elevii au participat la diferite activități în cadrul atelierului de creație, iar după masa de prânz, participanții împreună cu însoțitorii au avut prilejul să viziteze Cetatea Báthory din localitatea Șimleu Silvaniei. Din Comisia de concurs au facut parte urmatorii;
președinte: dr. Bóné Éva, profesor universitar, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca
președinte executiv: Ambrus Melinda, consilier cabinet secretar de stat, M.E.N.
vicepreședinte: Denes Irina, profesor, director, Școala Gimnazială nr.1 Vârşolţ
vicepreședinte: Hari Tünde-Hajnalka, inspector școlar, Inspectoratul Scolar Judetean Sălaj
secretar: Vida Ana-Margareta, profesor, director, Scoala Gimnazială „Báthory István” Șimleu –Silvaniei
membru: Bartus Eva-Tünde, profesor, Scoala Gimnazială nr.1 Vârşolţ
membru: Trif Olga, profesor, director, Liceul Teoretic „Ady Endre” Bucuresti
membru: Balint Tünde- Irma, profesor, Liceul Teoretic ,,Németh László” Baia Mare
membru: Török Enikő, profesor, Scoala Gimnazială nr.10 Satu Mare
membru: László Csilla, bibliotecar, Bibloteca Comunală Vârșolț
membru: Ianos Elisabeta, profesor, Școala Gimnazială „Bălcescu – Petőfi” Satu Mare
membru: Török Ilona, profesor, Liceul Tehnologic „Vlădeasa” Huedin.
Începând cu ora 15:30, a început festivitatea de premiere, în cadrul căreia actorul clujean, Marosán Csaba, a prezentat spectacolul ,,Umor în literatură.” La finalul concursului s-au oferit: 3 premii I , în valoare de 150 Ron; 3 premii II, în valoare de 115 Ron, 3 premii III, în valoare de 85 Ron, 14 mențiuni, în valoare de 65 Ron. Premii speciale au fost acordate din partea revistei Napsugár, președintele executiv M.E.N. Ambrus Melinda, Parohia reformată Vârșolț, Școala Gimnazială Nr. 1 Vârșolț, doamna inspector Hari Tünde Hajnalka, Asociația Varsa Vârșolț, Primăria comunei Vârșolț și din partea învățătoarelor Dari Erika, Kocsis Melinda, Nagy Ágnes. Directoarea școlii din Vârșolț, prof. Denes Irina, mulțumește pe aceastăcale tuturor cadrelor didactice, părinți, colaboratori și prieteni care s-au implicat în organizarea acestei activități de o asemenea amploare.

PREMII ȘI MENȚIUNI ACORDATE DE MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE

Mirela Deac,
prof. Școala Gimnazială Vârșolț

Alte articole

Leave a Comment