Varicela nu l-a ţinut departe de Evaluarea Naţională

Un absolvent de gimnaziu, din Sălaj, şi-a susţinut, marţi, proba la limba şi literatura maternă izolat de colegii săi, într-o altă sală de clasă, întrucât acesta a fost diagnosticat cu varicelă. Este vorba, potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, despre un elev de clasa a VIII-a de la Liceul Tehnologic din Sărmăşag. „Proba la limba maternă s-a desfăşurat în condiţii normale, nu au fost înregistrate incidente. Un singur caz special a fost, cel al elevului de la Sărmăşag. Totodată, din cei 438 de candidaţi înscrişi au absentat şase”, a precizat reprezentantul ISJ Sălaj.
Evaluarea Naţională continuă miercuri, 24 iunie, cu proba la matematică, pentru care, în Sălaj, s-au înscris 2.150 de candidaţi. Examenul va începe la 9 dimineaţa, însă elevii trebuie să fie în bănci de la ora 8,30. În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic, câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea fiecărei săli de examen este lipită o listă cu numele candidaţilor distribuiţi acolo. Adolescenţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. Ordinul de ministru care stipulează aceste reguli spune că elevii care refuză depozitarea obiectelor menţionate, în sala stabilită de comisie, nu vor fi primiţi în examen. De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă, în sălile de examen, asupra lor sau în băncile în care sunt aşezaţi, orice fel de manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Primele rezultate vor fi afişate în 26 iunie, până la ora 16, iar eventualele contestaţii vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Soluţionarea contestaţiilor se va face în perioada 27-29 iunie, iar în 30 iunie vor fi afişate rezultatele finale.

Leave a Comment